@kamilf
To tak jak u mnie. Auto ma swój przebieg, ale dbam o swoją kromkę bardzo bardzo. Wszystko, nawet najdrobniejszy szczegol, musi być sprawne w 100% i do tego ładnie wyglądać.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
@kamilf
To tak jak u mnie. Auto ma swój przebieg, ale dbam o swoją kromkę bardzo bardzo. Wszystko, nawet najdrobniejszy szczegol, musi być sprawne w 100% i do tego ładnie wyglądać.
Dopóki moja żona nie przetarla boku o bramę też dbalem o wygląd :D Dopóki nie nauczy się jeździć uważnie szkoda mojego czasu na picowanie autka ;)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Mam Cromę z 2005 1.9 120KM kupioną w Polskim salonie i nie sprzedałbym jej nawet za 16tyś zł. Troczę dziwna cena. Podjedź sprawdź weź kabelek ELM podłącz się sprawdź stan wtrysków itd.
Robiłem 3 wtryskiwacze do wymiany były same końcówki koszt 700zł. W zawieszenie tył - przód wpakowałem prawie 5tyś.zł części z Lemfordera . Wiem co teraz mam i narazie nie sprzedam :smile:
Pzdr.
Panowie, kończąc OT i podsumowujac:
Cena niska i tu moze byc kruczek. Albo cos powaznego sie sypie i sprzedajacy chce pozbyc sie tematu, albo to faktycznie okazja. Stawialbym raczej na to pierwsze.
Do sprawdzenia: klapy wirowe kolektora dolotowego, wtryski, dwumasa, sprzeglo, buda czy nie jest bita, stan zawieszenia, zbieznosc, dpf(jesli jest, w ilu procentach zajęty), przekladnia kierownicza, luzy w ukladzie napedu i kierowniczym, elektryka, ew. wycieki. To podstawa. Tylko diagnostyka i podlaczenie sie z komputerkiem.
Ps. Stan zawieszenia silnika i skrzyni biegow plus kondycja skrzyni biegow. Jesli facet bedzie mowil, ze w skrzyni od nowosci nie bylo nic robione, to myslec ttzeba o jej remoncie.
Witam dzięki bardzo za pomoc. Teraz żona chyba nawet nie pojedzie jej oglądać niestety :-P
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Obejrzec mozna zawsze. Jesli facet ma udokumentowane uzytkowanie tego auta i szczerze powie co np. jest do zrobienia, to moze warto. Nie kazdy sprzedajacy jest oszustem.
Koledzy, gdzie Wam w tym ogłoszeniu jest "podejrzanie za tanio"? Przecież w Polandi sprzedać samochód powyżej 300 kkm to sztuka porównywalna z obrazami Michała Anioła.
Sam próbuję sprzedać Cromę i z krajowym (prawie gołym) wyposażeniem tak jak w tym ogłoszeniu i to będzie cud, jeśli dostanę 10 tysięcy. Ludzie nawet nie chcą dzwonić i pytać, a przebieg jest 161 tysięcy i nie ma w tym lipy. Tak obecnie wygląda zbyt naszej Cromy > 10 lat.
@gilbert3
Swieta prawda. Pisalem o tym kilka postow wyzej. Auto z nalotem ok. 300kkm, a do tego jeszcze włoskie i 10 letnie lub ponad, w Polszy praktycznie jest niesprzedawalne. Co innego, gdyby byl to golfik lub pasek "w tedejku".
Mój teść w zeszlym roku sprzedal 10-letniego golfa mk4 kombi z nalotem 296kkm, w dobrej wersji wyposazeniowej i silnikowej diesla. Ogloszenie wisialo chyba tylko 2 tygodnie. Fakt, auto bylo zadbane i swietnie utrzymane, z pełną dokumentacją.
To tak podsumowując jeżeli to posprawdzam na ile się da (o ile szanowna małżonka się zdecyduje) i będzie ok, to bać się takiego auta czy nie? Tzn. rocznik + przebieg i że na F?
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Nie, a przynajmniej nie bardziej niż każdego innego auta dwunastoletniego z dieslem. To tylko auto, czy kupisz Crome, Passata, Citroena, Peugeota czy cokolwiek innego to może zepsuć się tak samo, myślę że nawet 12 letnie Porsche czy Ferrari z takim przebiegiem to taka sama loteria.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
@ogniotrwaly
Nie musisz się bać. Silnik jtdm to prosta, bardzo udana konstrukcja. Silniki te, przy poprawnej eksploatacji wytrzymuja smialo 500kkm. Widziano ogloszenie o sprzedazy cromy z nalotem ok. 700kkm. Wez kogos bardziej doswiadczonego na inspekcje i powodzenia.
Dobra rada: nie napalaj sie. Kupuj rozumem, a nie oczami.
Przebieg jest ważny, ale nie świadczy bezpośrednio o stanie auta. Moje auto służbowe które głównie jeździ po autostradach przy przebiegu 500.000km jest jak nowe i to nie pierwsze. Kupując samochód nigdy nie zwracam uwagi na przebieg tylko na stan, bo zdarzają się egzemplarze co przy 100.000km mają problemy np. ze skrzynią - nie ma reguły. Prywatnie mam Golfa 1.4 co ma 234tkm i jeździ jak nowy. Ważne aby auto nie było spawane i szpachlowane, element tylko powtórnie malowany nie dyskwalifikuje auta.