Dzisiaj przedłużyłem ubezpieczenie na kolejny drugi rok.Pakiet dilerski Benefia przy pełnych zniżkach wyszed 2100 zł.Wartość auta 49500zł.
To jest widok strony w wersji do druku
Dzisiaj przedłużyłem ubezpieczenie na kolejny drugi rok.Pakiet dilerski Benefia przy pełnych zniżkach wyszed 2100 zł.Wartość auta 49500zł.
Mi w porównywarce ubezpieczeń z 60% zniżek i wartości auta 72k wyskoczyło około 1800 zł - pakiet jak dealerski
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ubezpiecz byle gdzie i najtaniej to się potem bujasz z nimi przy szkodzie z AC.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...905d435325.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
No prawdopodobnie za tydzień odbiór Tipka ,czytam o ubezpieczeniach gdzie tanio ale wiem tyle co nie wiem ,skocze do PZU co mi wyliczą z 67800 i co powie diler ,
Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia AC. Ktoś czytał dokładnie regulamin swojego ubezpieczenia ?? W Axa powiedzieli mi że, nowe auto musi posiadać dwa zabezpieczenia antykradzieżowe aby ubezpieczyciel wypłacił kasę z AC za skradzione auto. Stwierdzili, że takie zapisy są w w regulaminach innych ubezpieczycieli, żeby się nie zdziwić. Tipo ma tylko immo. Może ktoś to weryfikował??
ja dostałem z PZU takie warunki, do 50k netto jedno zabezpieczenie (immo wystarcza), powyżej 50k co najmniej dwa
Kolejny rok ubezpieczenia,pakiet dealerski od wartości 53000 wyszło 2000 pln,mogłem jeszcze zrezygnować z asistance ponieważ mam jeszcze rok gwarancji producenta i byłoby wtedy około 90 pln mniej,ale tego nie zrobiłem.Pierwszy rok pakietu 1800 pln,ale to pierwszy rok wiadomo...
Mnie od wartości 37000 -mało trochę jak za roczny samochód- w salonie powiedzieli prawie 2000 za ubezpieczenie. Wolałbym ubezpieczyć na więcej ale podobno się nie da. Tipo sedan Pop - Nowy kosztował ~47k.
Mnie zaśpiewali w salonie ASO podobnie /2200 zł - benefia/ - za nowy dałem tez prawie 47k - dołożyłem gaz , felgi alu a obecnie wartośc /po roku/ wg. nich to max 36kzł. Olałem ta propozycje - poszedłem do Warty i za 1840zł mam ubezpieczenie od wartości auta 42kzł/ OC - Komfort ,Ac Komfort, Assistans -złoty , NW standard - dodatkowo szyby do 3kzł - utrzymanie wartości przez okres ubezpieczenia , naprawa w ASO na oryginalnych częściach i coś tam jeszcze .W sumie za mniej mam więcej jak proponowali w ASO. Wszystko się da nie słuchaj tych cwaniaków w ubezpieczeniu w ASO tylko szukaj u innych / u mnie OC znizki max - AC 1 rok/
Ja dzis przedłuzylem pakiet dealerski - 2038 zl (Benefia) - wartosc auta 61k (z gazem) . da sie znalezc taniej ale ja jestem leniwy i nie chcialo mi sie szukac:P
Nie wiem czy da, mnie podali podobną cenę w ASO, a zleciłem wycenę w firmie ubezpieczeniowej, to najtaniej wyszło 3500pln.
Pozdrawiam
Rok mija i zrobiłem drobny przegląd ofert ubezpieczeniowych.
Przyjęta suma ubezpieczenia ca. 50 500 PLN (15% spadek wartości po roku, sedan, 1.4, Lounge).
Podobne warunki, jeśli chodzi o AC (wariant ASO, na oryginalnych częściach:
Pakiet dilerski:
PZU: 2 485,00 PLN
Allianz: 2 397,00 PLN
Benefia: 2 140,00 PLN
Natomiast Hestia, której jestem wieloletnim klientem, dała mi ofertę za 2 085,00 PLN.
zapomnialem dodac slowo "raczej" raczej da sie znalezc taniej :)
Przepraszam kolego, zapomniałem dodać, że u mnie się nie dało, bo nie mam maksymalnych zniżek :) mam2szkody w ostatnich 7latach z OC.
Pozdrawiam
Przy zamówieniu auta wyliczono mi pakiet dilerski w PZU na 1650zł od wartości auta 67200 (OC+AC+NW)
Jeżdżę bezszkodowo od 1992 roku.
Na drugi rok zapłaciłem 2k w compensa - wartość 43k. Oc od 5 lat oplacam, a ac drugi rok. Przez to że mam niedużo zniżek obawiałem się czy teraz nie będę musiał zapłacić ze 3k za ubezpieczenie.
Kosmiczny spadek wartości liczą i spora kwota. Ja za Astrę w salonie zapłaciłem 1980pln przy wartości 57k, a po roku wartość wyceniono na 52 i ubezpieczenie 1950 (pakiet dealerski kosztowałby 2300).
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Pakiet dealerski nie bierze pod uwagę zniżek OC/AC. Jest sztywny % od wartości auta (zakupu, a nie cennikowej).
Mnie chyba znowu chcą w wała zrobić. Przy zamawianiu auta pakiet miał kosztować coś około 1600 zł, a przed chwilą dzwonią, że proponują mi super pakiet za 2 200 zł. Miesiąc temu przedłużałem OC na inny samochód i poprosiłem z ciekawości o wycenę i wyszło im 2 200 dla człowieka z ulicy, wiec pakiet dilerski korzystny jak nie wiem co.