To jest widok strony w wersji do druku
-
Ostatnio jechalem zaladowany na wakacje z rowerami na dachu tipo 95km i max na 6 biegu z pedalem w podlodze 130... wiecej nie chciał jechac. Mocno wialo i czesto bylo pod wzniesienia. Przez wiekszosc czasu byl to swoisty tempomat bo pedal dotykal podlogi wiele kilometrow. Obroty rzędu 3.500 wiec nie mialem mozliwosci zbytnio redukowac do 5 biegu bo co na to silnik wiec wolalem juz na 6 sie ciagnac bez polotu...
-
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Ile wtedy wciągną wachy.
Parę razy robiłem takie doświadczenie i według komputera pokładowego zużycie wychodzi wtedy 11,5 do 12 l/100km.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Talarsw
Ostatnio jechalem zaladowany na wakacje z rowerami na dachu tipo 95km i max na 6 biegu z pedalem w podlodze 130... wiecej nie chciał jechac. Mocno wialo i czesto bylo pod wzniesienia. Przez wiekszosc czasu byl to swoisty tempomat bo pedal dotykal podlogi wiele kilometrow. Obroty rzędu 3.500 wiec nie mialem mozliwosci zbytnio redukowac do 5 biegu bo co na to silnik wiec wolalem juz na 6 sie ciagnac bez polotu...
Wydaje mi się, że redukcja na 5 jednak by pomogła. Nie pamiętam dokładnie jaka jest różnica obrotów przy tej samej prędkości na 5. i 6. biegu, ale raczej nie jest to zarzynanie silnika.
-
Witajcie,wracamy do tematu ,okres letni wyjazdy za pasem .Może więcej osób ciągnie już przyczepę Tipo.Napiszcie wasze spostrzeżenia .
-
Ja sobie tego nie wyobrazam. Mam sw z wolnossakiem i jak jestem zaladowany na wyjazd pod namiot czyli bagaznik prawie pod sufit z walizką na tylnej kanapie, córka w foteliku i ja z żoną do tego 3 rowery na dachu to jak jest wzniesienie na autostradzie to predkosc ze 130 potrafi spasc do 80...przyczepe na wzniesieniach to chyba na 2 biegu trzeba pałować.
-
Cytat:
Napisał
Talarsw
Ja sobie tego nie wyobrazam. Mam sw z wolnossakiem i jak jestem zaladowany na wyjazd pod namiot czyli bagaznik prawie pod sufit z walizką na tylnej kanapie, córka w foteliku i ja z żoną do tego 3 rowery na dachu to jak jest wzniesienie na autostradzie to predkosc ze 130 potrafi spasc do 80...przyczepe na wzniesieniach to chyba na 2 biegu trzeba pałować.
Z kempingiem na haku to i tak lepiej więcej niż 100km/h lepiej nie jeździć. Dla Ciebie problem, dla innych nie jak pod wzniesienie będzie jechał 60km/h zamiast 90km/h;-) Sam zamierzam zamontować hak i wypożyczyć taką przyczepę i zasmakować tego "sportu" na parę dni.
-
Może T -jet jakąś mniejszą przyczepę ogarnie ale 95 KM to najwyżej przyczepke rowerową...😂
Mam zalozony hak pod bagaznik rowerowy i to wszystko .
Jesienią ciagnalem małą przyczepke plus pół palety kostki brukowej .
Myślałem że ktoś mi spadochron z tylu przyczepil....😆
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
MoĹźe T -jet jakÄ
Ĺ mniejszÄ
przyczepÄ ogarnie ale 95 KM to najwyĹźej przyczepke rowerowÄ
...��
Mam zalozony hak pod bagaznik rowerowy i to wszystko .
JesieniÄ
ciagnalem maĹÄ
przyczepke plus póŠpalety kostki brukowej .
MyĹlaĹem Ĺźe ktoĹ mi spadochron z tylu przyczepil....��
Paletę kostki + przyczepa ~300kg to ciągnąłem Punto 2 1.2 16v 80km. Pod wzniesienia te większe grzebałem się na 2 ale nie schodziłem z predkością poniżej 40km/h. Zależy kto czego oczekuje, większość mam wrażenie że mając pusto na haku lub z 700-800kg [tyle waży mała przyczepy kempingowe] będzie miało takie same osiągi:wink: Kiedyś niewiadówki ciągnęli za maluchami na bałkany bez klimy, dało się dało.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Z kempingiem na haku to i tak lepiej więcej niż 100km/h lepiej nie jeździć. Dla Ciebie problem, dla innych nie jak pod wzniesienie będzie jechał 60km/h zamiast 90km/h
Polecam przypomnieć sobie przepisy ruchu drogowego odnośnie prędkości maks. osobówki z przyczepą :tongue
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Polecam przypomnieć sobie przepisy ruchu drogowego odnośnie prędkości maks. osobówki z przyczepą :tongue
Przepisy przepisami oczywista sprawa, piszę o możliwościach samochodu.
-
4 załącznik(i)
A może o kompromisie ? Każde nadwozie samonośne to tylko pozwolenie producentów na ciągnięcie przyczepy , oczywiście bez gwarancji na długie i bezawaryjne życie ww. pudła . Nawiasem auta postawione na ramie , Super, z dużym Dieslowskim momentem obrotowym , ale takiego nie mam i ciągnę swoją przyczepę dzielnym Tipkiem na przekór wszystkim po górach Załącznik 38445Załącznik 38446 i ciepłe morza Załącznik 38447oraz Polskie fajne tereny Załącznik 38448
-
No i super, nie każdy musi być pierwszy na światłach. Ile DMC ma na Twoja przyczepa 66pawel?
-
1000 kg 4 metry, małe jest piękne wszędzie się to wciśnie :lol: no prawie ;-)
-
Fajne fotki ...
Takie w barwach narodowych 🙂
A Tipo to czasem nie wyjechało z fabryki jako HB ?
A sedan zrobił się dopiero potem od ciągnięcia przyczepy ...😉
-
:yahoo: rozbawiłeś mnie Krzycholu haha:partyman:dobre , dobre . Nie Tipek urodził sie jako Sedan PS. wpadł pomysł a może Go bardziej rozciągnąć i będzie limuzyna Vip na wieczory panieńskie i etc.... :-k
-
Cytat:
Napisał
66pawel
1000 kg 4 metry, małe jest piękne wszędzie się to wciśnie :lol: no prawie ;-)
Taką planuje wypożyczyć na kilka dni kiedyś tam, ale najpierw muszę hak zamontować:tongue
-
Teraz mamy czas epidemii tego dziadostwa więc kampery i przyczepy są rozrywane....
Każdy szuka odosobnienia i własnego kąta na wczasach.
Ceny na kempingu też poszły w górę i czy taki pobyt z przyczepą to dobry wybór....?
Opłata za przyczepę, auto ,osoby plus prąd i klimatyczna i robi się niezła suma...
Zresztą, gdzie teraz jest tanio...😂
-
Nie jest tak źle dwie osoby parcela + prąd + samochód to około 50 złotych na dobę .Śniadanie na łonie ;-):food: natury oczywiście , bezcenne , a nader wszystko Wolność ! Jesteś kapitanem, sterem i żeglarzem .
PS. Steyr mogę ją sprzedać .
-
Wszystko zależy od cen na kempingu.
Znam takie gdzie płaci się 25 zł od osoby a znam też taki camping gdzie żądają 7 zł/osoba.