Obejrzyj dokładnie ten film i wysłuchaj lektora. Jeżeli nie wystarczy obejrzyj po raz kolejny , aż do skutku. Może wreszcie zrozumiesz , dlaczego podczas pracy serva , słychać "psssyk"
https://www.youtube.com/watch?v=0sj5d48mcss
To jest widok strony w wersji do druku
Obejrzyj dokładnie ten film i wysłuchaj lektora. Jeżeli nie wystarczy obejrzyj po raz kolejny , aż do skutku. Może wreszcie zrozumiesz , dlaczego podczas pracy serva , słychać "psssyk"
https://www.youtube.com/watch?v=0sj5d48mcss
Ja osobiście nie słyszałem aż tak wyraźnego dźwięku u siebie, sprawdzę dzisiaj. Co mnie nie pokoi w moich hamulcach to np. jak jadę wolno (mniej niz 20km/h) i leciutko hamuję to czasami mam odczuwalną blokadę i tak jakby metaliczny dźwięk i jak wcisnę bardziej to pedał tak jakby się odblokowuję i już działa normalnie. Dodam, że najczęściej zauważam to na nierównym terenie (z górki, pod górkę). Jak już się zebrało tyle ekspertów to może powiecie czy coś takiego to też normalne w Fiatach i czy może też tak macie? :redface:
Wiecie co nie rozumiem Was i Waszej szydery i to że brak Wam tolerancji. To że nie znam się na budowie auta nie upoważnia Was do obrażania mnie w ten sposób.
Mam problem coś jest dla mnie nie jasne i proszę o pomoc i wyjaśnienie. Zamiast pomocy dostaje szydere. Współczuję pracodawcom którzy Was zatrudniają bo jeśli tak traktujecie swoich klientów to żenada. Pracuje w branży telekomunikacyjnej i myślę że nie jednego z Was bym zagiął w tym temacie ale gdybyście zwrócili się do mnie z pytaniem czy problemem pomogłbym na tyle ile mogę.
Empatii zrozumienia i tolerancji Panowie bo szydzić z kogoś można tylko przyjdzie taki czas że to Wy nie będziecie znali odpowiedzi na jakiś pytanie lub będziecie mieli problem i życzę Wam abyście trafili na takich @##$$^!!!&*)*$ jacy sami jesteście.
Jesteś przewrażliwiony. Dostałeś w tym wątku bardzo konkretne, techniczne odpowiedzi, a że przy okazji pojawia się trochę głupich żartów? Tak już jest na tym forum :cool:
Zwróć uwagę, że słychać również oddech nagrywającego, więc myślę że dźwięk na nagraniu jest trochę podbity w stosunku do rzeczywistego.
Ten typ tak ma. Też nie wiem po co te dziwne komentarze, ale pracując w usługach spotykam takie zachowania codziennie więc mnie to lotto.
W temacie : serwa TRW pierdzą bo konstruktor dał gumkę w filtrze po stronie ciśnienia atmosferycznego. Czyli niektóre model Fiata i Alfy mają prawo pierdzieć. Nie wiem kto produkuje serwo montowane w nowych Tipo, ale sądząc po dźwięku pewnie TRW. Albo MagnetiMacaroni ale skopiowali tą "pierdzącą" konstrukcję.
Ata i dziękuję za rzeczowa i konkretną odpowiedź bez szydery. Teraz już wiem na czym rzecz stoi
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Kjk i sapię bo jestem duży gruby i taki mam oddech.