Jak dasz zaślepkę z dziurkami zaraz przy kolektorze wydechowym to aż tak szybko nie zarośnie.
To jest widok strony w wersji do druku
To nie jest mój post
Wtyczki wymienione wtryski sprawne kłopot został. Jakieś inne pomysły ?? Błędy cały czas te same. Jest jakiś osobny sterownik od wytrysków czy wszytsko jest już z ECU silnika może tam jest problem ?
Zamień wtrysk 1 z 2 oraz 3 z 4.
Zobaczyć jakie błędy dostaniesz
A wiazka była mierzona miedzy kompem a wtryskami?
Najlepiej zmierzyc to pod obciazeniem Pipotek w mierniku czasem sie nie sprawdza ..
zamień wtryski, tak jakCi pisałem. Wyciągałeś je więc pójdzie łatwo.
Jeśli p zamiania z tymi bez błędu pokaże bład, na 1 i 4 , a 2 i 3 będzie czysty. To albo coś powalone w tych nowych wtyczkach, przewodach do sterownika lub samym sterowniku.
ECU steruje pracą wtrysku.
Jeśli po podmianie będziesz miał błędy ściagnij prawe nadkole tam masz ecu, daj nowią wiązkę od wtyczki do wtrysku 1 i 4. Jak to ne pomoże to podmiana ecu.
Dobra to plan działania już mam. Tylko pytanie czy ze zmianą wtrysków nie ma problemu ? W sensie przeprogramowania numeru na inny cylinder ? I jeszcze taka informacja wczoraj po rozgrzaniu silnika zrobione 50km bez awari. Dziś rano w garażu ta sama sytuacja
nic nie programuj.
Za duzo głupot słuchasz za mało robisz.
Odpalisz, ba nawet możesz tak jezdzic
Wtryski zamienione ale na sczytanie błędów musze poczekać ponieważ wyskakiwały tylko na zimnym silniku. Jeśli to nic nie da to zostaje wymiana przewodów od wtrysków do Ecu a pózniej już chyba tylko wymiana/naprawa ECU ?
Przewody przemierz pod obciazeniem. Oraz lewe wiazki mozesz puscic potem to juz Ecu
Czyli z 1 strony kabla dajesz 12 v z przeciwnej zarowke . Oczywiscie musisz to zrobic zgodnie ze schematem.
Chcesz wymieniać instalacje miedzy ECU a wtryskami. Ok
Co z kostkami/wtyczkami ??
Nie mówie że chce ale już brakuje mi pomysłów. Wtyczki mam nowe problem może pojawić sie z wtyczką przy ECU ale miałem plan zlutować przewody jak najbliżej wtyczki i sprawdzić czy to coś pomoże. Jesli tak to wymienił bym całą wiązke. Poza tym szukanie tej usterki jest strasznie uciążliwe mam całe 2 minuty dziennie. Pózniej samochód pracuje normalnie i co kolwiek zrobie to o tym czy pomogło przekonam sie dopiero na następny dzień.
Przemierz wiazki i bedziesz wiedzial. Ew psiknij kompa jakims sprayem do schladzania moze wtedy Ci to wystapi albo sie posypie do konca.