Możesz powiedzieć który bezpiecznik i gdzie in się znajduje? U mnie ten sam komunikat, ESP Hill holder niedostępny, mam komunikat bł±d czujnik prędko¶ci obrotowej koła lub bł±d przyspieszenia bocznego, co to może być?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Od¶wieżę nieco temat bo czytam i czytam ale uwierzcie mam co¶ zupełnie nowego.....mianowicie wy¶wietla się komunikat hill Holder i ESP ale tylko w momencie wci¶nięcia pedału hamulca. Po puszczeniu komunikat z kontrolka znika. Po ponownym wci¶nięciu znowu się zapala i tak non stop. Jakie¶ pomysły?
Uszkodzona wi±zka w przelotce klapy. robi się zwarcie i komputer szaleje.
Cześć
Mam ten sam problem co wy z funkcją Hill Holder nie do dyspozycji, czasem się to pojawia czasem nie nie wiem no od tego to zależy czasem przyjadę 1000 km i nic się nie dzieje a czasem gdy tylko ruszę domu i od razu się zapala kontrolka Hill Holder nie do dyspozycji i w ogóle wszystko zaczyna świrować. Np. podczas jazdy zaświecają się kontrolki Asr, ABS, hamulca ręcznego, czasem traci moc, czasem opada wskazówka prędkościomierza, czasem sam mrugnie awaryjnymi lub włącza tylnie światła ( przy dziennych światłach), wtedy komp nie pokazuje temp. i spalania etc.
Totalny syf, byłem u elektryka, podłączył do kompa ale mówi że trzeba szukać na wiązkach...
MoĹĽe macie jakieĹ› sugestie.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Witaj,
Miałem bardzo podobny problem jak kol. Bajerek70. Mianowicie u mnie było niedoci¶nięte gniazdo ze szpilkami od pompy ABS do body compa. No i przez to niedoci¶nięte gniazdo dostała się tam woda, wilgoć i niektóre piny skorodowały i nie działały prawidłowo. U mnie rozwi±zaniem było kupno używki pompy ABS i podmienienie jej, natomiast dodatkowo również czy¶ciłem wtyczkę z wi±zki przewodów, żeby prawidłowo kontaktowały poszczególne piny. Tak że, ja sugeruję i¶ć tym tropem i sprawdzić poł±czenia na kablach i wi±zkach, może też masz podobne przyczyny jak u mnie...
Cze¶ć ,
Czy rozwi±zał kto¶ problem z komunikatem EPS? Mam u siebie to samo. Co jaki¶ czas wywala mi komunikat "EPS nie do dyspozycji". Po podpięciu MESa w zakładce EPS ,żadnych błędów. Natomiast w zakładce ABS s± dwa:
C1115- Czujnik odchylenia /przyspieszenia(boczne)
C1135-Czujnik przyspieszenia wzdłużnego
Byłem u dwóch mechaników, powiedzieli że nie pomog±. Także pozostaje szukać samemu lub ASO.
Koledzy ponownie ten sam problem . Po 2 latach i przejechaniu 70 ty¶ km pojawił się komunikat Hol Hilter nie do dyspozycji . Wtryski kupione nowe nie po regeneracji . pewnie znów wymiana wtrysków mnie czeka . Macie może jakie¶ pomysły ?
Sprawdz stan akumulatora polaczenia, masy , zlacze do pompy abs, czujniki abs przy kolach. Ten blad sie generuje ,gdzies przy braku kontaktu w wi±zkach lub na polaczeniach.:eek: