To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja u siebie na upośledzonym B&M przez USB słuchając z pendrive dużą głośność mam już przy ok 8-tki.
Strasznie wysoki poziom jest ustawiony - nieproporcjonalny do tunera.
Przy większej ilości basu głośnik z prawej strony zaczyna nie wyrabiać.
Obawiam się iż nie wynika to głównie z samego głośnika a wibracji od basu.
W Stilo oklejałem drzwi bezpośrednio za głośnikiem matą bitumiczną. Wymieniałem głośniki na MAC z innymi dystansami, solidnymi.
Jedno wiem- głośniki ze średniej półki za ok 100-200zł za parę nie będą lepiej grały od fabrycznych.
-
Ja chce wymienić ori na ori. Nowy glosnik firmy ASK już mam.
Pytanie, czym po rozwierceniu nitów dystansu przymocowac skutecznie nowy głośnik z nowym dystansem.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Moze nitonakretka od strony drzwi i srubkami skrecic??
-
Kupujesz dystanse i przykręcasz je zwykłymi śrubkami z nakrętkami do drzwi (otwory po nitach). Do dystansów wkrętami przykręcasz głośnik.
-
Cytat:
Napisał
Stomil
Kupujesz dystanse i przykręcasz je zwykłymi śrubkami z nakrętkami do drzwi (otwory po nitach). Do dystansów wkrętami przykręcasz głośnik.
Głośnik mam wbudowany w dystans. To jest taki "gotowiec", jak oryginał wbudowany w fabryce (firma ASK).
Spróbuję dopasować jakieś wkręty, bo nie mam zamiaru inwestowac prawie 200 zl w nitownice do nitonakretek.
Czyli prymitywne rzeźbienie. Calego body drzwi nie chce mi się rozbierac, aby dostać się do tyłu blachy montazowej drzwi w celu zamocowania śrub na nakretki.
-
Cytat:
Napisał
desmo999
Moze nitonakretka od strony drzwi i srubkami skrecic??
Tak byłoby najlepiej i najbardziej profesjonalnie, ale potrzebna jest do tego nitownica. Spróbuję załatwić (pozyczyc), bo nie będę specjalnie kupowal narzędzia wartego 200zl do montażu jednego glosnika. Dzieki za poradę. A glosnik wymieniam (na taki sam, tylko nowy), bo ten co jest w aucie (prawy tył), zaczął pierdziec.
-
Nic nie potrzeba . Nakretka srubka i przeciągasz
-
Ok. W wolnej chwili pobawie się. Lubie profesjonalne i trwałe rozwiązania, a jakieś blachowkręty to ostatecznośc.
-
-
Dzięki. W poniedziałek wymienię głośnik i zamontuje go na nitonakretki.
-
Daj normalne blaszki pod wkręty takie jak do głośników i przykręć wkrętami. Nigdy nie używam nitonakrętek bo to podły wynalazek i po jakimś czasie przy próbie odkręcenia kręci się całość, a nie tam gdzie powinno i nie idzie tego rozkręcić.
-
1 załącznik(i)
Faktycznie, jak Voyager1 prawdopodobnie ma na myśli takie. Prosto i skutecznie.Załącznik 33624. Tylko dystans trzeba będzie podfrezować w miejscach blaszek.
-
Jesli komus np mało basu, to znajomy zadaptował z audiq7 zabudowę w miejsce koła zapasowego, i powiem szczerze ze nawet to wygląda dość ciekawie.
Minus rozwiązania brak koła zapasowego.
U siebie w Insigni kupiłem dedykowaną zabudowę w bok bagażnika,dzięki czemu nadal jest w pełni funkcjonalny.
Firma, która zajmuje się tego typu zabudowami, mówili mi ze do cromy tez sa w stanie taka wykonac, ale niestety na dwa dni potrzebuja auto.
-
Ale do tych blaszek trzeba odkrecac/demontowac body drzwi, a ja nie mam na to czasu. Prostszy i skuteczniejszy sposób to nitonakretki. Rozwiercam stare nity, demontuje stary uszkodzony głośnik, ewentualnie rozwiercam dodatkowo otwory po nitach na nowe nitonakretki, zakladam te elementy mocujace, przykrecam nowy glosnik na nakretki, zakladam boczek i po sprawie.
-
Nic nie demontujesz, wsuwasz i koniec pieśni! Rozkręcałeś kiedyś portki z dołu? To tak jak montowanie do bocznych nakładek w nadkolach.
-
Kup sobie zwykła nitownicę za 20-25 zł. Może trafisz na taką, że w zestawie będzie kilka rodzajów nitów gratis, wtedy masz wszystko co potrzeba do wymiany głośnika.
Po co jakaś zabawa w nitonakrętki...