No to sam sobie odpowiedziałeś: promocja mniej prestiżowych marek w lepiej sytuowanych grupach społecznych/zawodowych i ewentualna płatność gotówką w bonusie, a nie jakieś tam raty na 300 lat. ;)
To jest widok strony w wersji do druku
No to sam sobie odpowiedziałeś: promocja mniej prestiżowych marek w lepiej sytuowanych grupach społecznych/zawodowych i ewentualna płatność gotówką w bonusie, a nie jakieś tam raty na 300 lat. ;)
Gotówka wcale nie jest lepsza z punktu widzenia sprzedawcy. Bardziej sobie cenią kredyty na których jest dodatkowa marża.
Niektórzy próbują tłumaczyć fiata przez pryzmat innych producentów. Tu bardziej chodzi o rynek samochodowy. Jaki byłoby oburzenie, gdyby codziennie przy kupowaniu chleba padało pytanie czy jest pan księdzem/nauczycielem, jak tak to 5zł, jak nie to 7zł.
beznadzieja i tyle.
a poza tym to tak naprawde wielka sciema. wprost sie laski zapytałem ze przeciez moge zalozyc sobie dzialalnosc gospodarcza jako złotówa, wpisac odpowiednie numery pkd i juz. po miesiacu od dostania znizki np w KIA (bo tam zadalem to pytanie) zamykam dzialalnośc a rabat przy zakupie przeciez pozostaje. Laska mi powiedziała wprost - nie widzę przeciwskazań aby Pan tak zrobił a rabat Pan otrzyma
Hehe, polacy to jednak umieją kombinować ;) Sprzedadzą auto, nikt tego sprawdzać nie będzie. Jedynie zus musisz opłacić ;)
Nie ma co się podniecać. To tylko marketing - wodę z mózgu wam robią. Macie wydać kasę i jeszcze być zadowoleni.
Witajcie, dzisiaj byłem w salonie bo jestem zainteresowany Tipo. Sprawa rabatów ma się tak:
- dostaje cennik promocyjny, cena ~55900, + rabat dodatkowy 2000, + ubezpieczenie za "kilka złotych", nieźle ale...
- a czy Pan dla grup zawodowych, pewnie się uśmiecham, Pani mówi magiczne 13%, podając cenę ~51000 (nie ma ubezpieczenia w promocji).
Pytam dlaczego, a bo wie pan tu inne upusty, a tu inne ...
Więc jak to Forumowicze stwierdzili, ściema ...
W moim przypadku to zaświadczenie + umowa o pracę, przed podpisaniem zamówienia.
13% z 55900zł daje 7267zł więc jest 48633zł a ~51000zł z ubezpieczeniem tak?
13% jest dla wersji lounge, a kto widział lounge za 55900? Poza tym zniżki dla grup są od cen katalogowych a nie promocyjnych
Sprawa z rabatami dla firm i grup zawodowych jest bardzo prosta. Firmy wymieniają samochody co 3-4 lata ponadto zazwyczaj korzystają z leasingu, grupy zawodowe lekarze, prawnicy promują markę i tez ich stać na wymianę co 3-4 lata, więc jest duża szansa na powtarzalność sprzedaży, osoby "prywatne" kupują nowy samochód średnio co 6-7 lat często za gotówkę więc sami pomyślcie (wszyscy producenci prowadzą w tym kierunku również badania marketingowe i wnioski są identyczne bo wszyscy stosują takie ulgi).
Aha jeśli przychodzicie do dealera i mówicie że zakup za gotówkę to nie liczcie, iż uzyskacie dodatkowy rabat co najwyżej szeroki uśmiech sprzedawcy na taką sugestię (tzn. że naoglądaliście się za dużo amerykańskich programów). Biorąc kredyt, leasing dealer ma pieniądze na koncie w ciągu max. 2 dni od podpisania umowy kredytowej, leasingowej.
Wiem umiemy kombinować, zakładać działalność na miesiąc ale uczciwie sobie powiedzcie czy tak zrobiliście, czy wam się chce, czy o tym myśleliście, a jeśli tak to czemu tak nie zrobiliście, uwierzcie dealerowi jest wszystko jedno czy wam sprzeda samochód z rabatem dla firm/grup zawodowych czy bez on zarobi tyle samo bo różnicę w cenie pokrywa producent np. FCA, Skoda, Toyota, Peugeot itd. czyli firma która narzuca rabatowanie dealerowi i wskazuje upoważnione do rabatu grupy zawodowe.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nie ASO bo ten skrót oznacza Autoryzowane Stacje Obsługi(często nie sprzedają nawet samochodów) tylko co najwyżej dealerzy, a tak naprawdę producenci samochodów bo to oni, a nie dealerzy którzy są tylko dystrybutorami producentów aut, ustalają tutaj rabaty dla firm i grup zawodowych.
I tu moi drodzy się z wami nie zgodzę wczoraj doszedłem wkońcu do porozumienia z p. Maciejem z Ganinexu Gliwice.
Samochód biorę za gotówkę a proponowana pierwotna zniżka to 11.5% na grupę zawodowa. A udało mi się powiększyć ja do 13% ! Dodatkowo alarm w cenie.
Mogło być i więcej tyle że już dłużej nie mogłem zwlekać odbiór wersji SW 120km z lpg wersja lounge z pakietem tech i przyciemniane szyby na 12.08.2017r. Kolor Amore !
Powodzenia przy waszych negocjacjach ! Nie poddawajcie się. Warto !
Jednak coś w tymmusi być skoro w kredycie " tipo dla ciebie" rabat bazowy jest jeszcze większy. Nie ma co ukrywać ze na finansowaniu dealerzy zarabiają i to prawdopodobnie nawet więcej niż na samej sprzedaży samochodu
Oczywiście, że bank działkuje się z dealerem.
Klamka zapadła - dziś zamówiłem w automobiletorino w Łodzi kombi POP z podstawowym silnikiem benzynowym plus przyciemniane szyby, podłokietnik z przodu, podgrzewane fotele i lakier. Dostałem 9% zniżki zawodowej (muszę przedstawić zaświadczenie z pracy) plus wynegocjowałem dodatkowy 1% od dealera, czyli razem 10% - w sumie wyszło 54.495 PLN. Pozostaje tylko czekać :)
Witam.co myślicie o tipo zarejestrowanych na salon jako "flota testuje"do kupienia po 1.09 2017
Orientuje się ktoś jakie dokładnie grupy zawodowe mają zniżki w Fiacie?
Z tego co wiem na dziś, to: górnicy, wojskowi, nauczyciele.