(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dziękuję. Działa. Trzeba tylko mieć wersję Pro.
To jest widok strony w wersji do druku
Dziękuję bardzo! Sprawdzę dzisiaj, mam nadzieje że zadziała :) Pozdrawiam
Nie odpisywałem dość długo bo walczyłem z tematem. Niestety u mnie póki co kasowanie inspekcji jest niemożliwe, nie mogę się połączyć z zegarami ("instrument panel").
Mam bypass SGW, mam zółtą przejściówkę, mam ELM bluetooth ze sklepu ricambi.pl który teoretycznie ma działać z wszystkimi fiatami, mam oryginalny AlfaOBD ze sklepu play i nie działa... tzn. mogę sie połączyć z body komputerem, radiem ale już z zegarami nie ma szans.
Jak dojdę do tego co było nie tak to napiszę, póki co szukam dalej rozwiązania.
Nie masz sgw, chyba żadne roczniki tipo nie mają. Jak już przejściówka to niebieska, żółta do tipo zbędna. Do instrumentów zegara nie potrzeba łączyć się przy użyciu przejściówki, w tym tej niebieskiej.
Koledzy Brzoza i Harry, kolega Dragu ma 500L, a tam żółta przejściówka jest konieczna do Liczników.
Natomiast nie wiem czy w 500L jest SGW, pewnie nie ma.
Także dragu podłącz żółta przejściówkę, ale baypassa sgw nie podłączaj. I łącz się z tablica rozdzielcza.
Załącznik 43160
I na przyszłość kolego Dragu86 pisz w odpowiednim
dziale, bo tutaj jest dział dot. tylko TIPO.
Czy w temacie resetu inspekcji coś się zmieniło??
Mam silnik 1.0T i nie mogę zrobić resetu.
Mam oryginalnego multiecuscan i alfaobd łączą się ze wszystkim oprócz silnika.
W desce rozdzielczej mogę zrobić reset olejowy, zmienić interwały przeglądów czy zresetować ilość przeglądów.
Niestety komunikat wymień olej dalej świeci.
Chodzi pewnie o zresetowanie zużycia oleju ale gdzie to jest??
Niestety żadnym programem nie mogę się podpiąć do silnika..
no to dalej nie mogę się połączyć z silnikiem.
Pytałem z pół roku temu kiedy będzie obsługa tego silnika, odpisali że po najbliższej aktualizacji.
Tyle że jej na razie nie robią...
Fiksiu podjedz do mnie w Łodzi, to ci skwituje ten serwis.
MES posiada obsługę tego silnika :
Załącznik 43960
Jeżeli nie ma wbitego kodu ISO, to marne szanse. Jeżeli dobrze pamiętam, to na obsługę mojego MultiAir z 2016 musiałem czekać do 2018 roku, mimo, że na liście był. Nie było wbitego kodu ISO, więc połączenie ze sterownikiem odpadało z powodu niezgodności ISO. Zgaduję, że o ISO chodzi, nie jest podany błąd przy podłączeniu do sterownika.
Jack chętnie podjadę, tylko dziś w nocy jadą do roboty na dwa tyg.
Chyba że dzisiaj to jeszcze może bym dał radę podjechać.
Podeślę nr tel na priv
No silnik niby jest ale nie mogę się podłączyć ani przez bluetooth ani elm po kablu.
Załącznik 43961
Ciężki temat z tym
Żaden ciężki temat, alfaobd łączy się z
1.0 GSE jak również MES się łączy z tym silnikiem.
Koledze fiksiu zresetowałem wymianę oleju w silniku bez problemów.
Problemem okazał się dokładany gaz. Trzeba odłączyć bezpiecznik od instalacji gazowej aby połączyć się z centralka silnika. Temat znany, że instalacja gazowa zakłóca połączenie interfejsu OBD z centralka silnika.
Witam
przy kasowaniu inspekcji w moim tipku za pomocą AlfaOBD znikła w ogóle zakładka "serwis" inne rzeczy jak ciśnienie opon,temp oleju jest czy ktoś z forumowiczów wie o co chodzi bo nie kminie tematu. Dawniej olej był wymieniony resecik i było Ok