Ten system nie pokazuje ciśnienia. On tylko alarmuje gdy w którymś kole zmieni się ciśnienie względem pozostałych.
To jest widok strony w wersji do druku
czyli nie ma tak jak w innych samochodach, że pokazuje przy każdym kole ciśnienie danego koła?
u mnie tak to wygląda:
Załącznik 27309
Widzę zamiast temp. silnika pokazuje ilość gazu :smile:
Ciekawe czy zakładają gaz do 1.4 t-jet zamówionego bez fabrycznego gazu a montowanego przez dilera na miejscu
Dlatego, iż jest to system pośredniego pomiaru. Pompujesz koła a potem resetujesz układ mówiąc - to jest ciśnienie wzorcowe. Jak system mierząc prędkość obrotową kół wykryje różnicę to poinformuje cię o tym - koło z mniejszym ciśnieniem kręci się szybciej.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Odebralem wczoraj HB z fabrycznym lpg i tez zero informacji o zasiegu i spalaniu.Jestem tez rozczrowany brakiem wczesniejszej informacji ze bagaznik jest duzo mniejszy.Jak przegladalem informacje katalogi fiata pare miesiecy temu nic o tym nie bylo...
pisz do FCA, reklamuj u dealera że komputer nie jest taki jaki powinien być i jaki powinien być wg instrukcji. Ja to samo zrobiłem. Z FCA mi dzisiaj odpowiedzieli cyt "Informujemy, że Pana zgłoszenie zostało przesłane do odpowiednich służb w FCA, które zajmą się sprawą zgodnie z posiadanymi kompetencjami".
W kupie siła, że tak powiem i jak więcej osób będzie o to się dopominało co powinno być to może szybciej zaktualizują komputer.
Ja zauważyłem oglądając w salonie wszystkie trzy wersje nadwozia,że HB ma płytszą wnękę na koło zapasowe....mieści się w niej tylko węższa dojazdówka.Zamawiając wersję z LPG lub pełnowymiarowym kołem dokładają wytłoczkę z pianki która podnosi podłogę do góry i zmniejsza się objętość bagażnika.Pisałem o tym w wątku "sedan kontra hatchback".
Zgadza się, ale w sumie pod spodem jest wytłoczka gdzie można pochować kilka niezbędnych części jak żarówki, rękawice, latarkę itp. Mnie to nie przeszkadza bo i tak bagażnik jest większy jak w poprzednim. A samo wykonanie nie tak tandetne jak np. w Astrze.
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka
Ja mam tipo HB z domawianym kołem pełnowymiarowym i bardzo jestem zadowolony z tej wytłoczki i podniesionej podłogi bagażnika. Czy serio osoby, które uważają, że przez te 5 cm wysokości mają mniejszy bagażnik to taka straszna rzecz?
Każdy ma inne potrzeby i już nie mnie w to wnikać, ale nie dajmy się zwariować, a i tak tipo HB ma dużo większy bagażnik niż konkurenci jak taki golf czy inne auta. Dzięki wytłoczce mam dobrze włożony trójkąt, latarkę warsztatową (gdybym gumę złapał) i inne rzeczy jak linki do bagażu itp.
Dla mnie ta wytłoczka to bardzo duży plus...chyba, że ktoś przewozi bagaże w formie płynnej i każdy katalogowy "litr" jest ważny :-)
Jak wracam z Węgier z rejonu Tokay to cały bagaż jest w wersji płynnej. Każdy litr na wagę złota.
Napisalem tez do FCA ,zobaczymy co nam odpowiedza. W sumie dawno nie spotkalem sie z autem ktore by tych informacji nie pokazywalo...
O czym jest ten temat? Wytłoczkach? Bagażnikach? Zagłębieniach? Kołach?
Jacyś administratorzy tutaj są?
dostałem odpowiedź od Fiata - po blisko 2 tygodniach które upłynęły od wcześniejszej odpowiedzi:
"W nawiązaniu do przesłanego e-maila informujemy, że opisane przez Pana uwagi zostały przekazane do Managera Produktu w służbach handlowych oraz słuzb technicznych celem wyjasnioenia sprawy.
W momencie otrzymania informacji niezwłocznie je Panu przekażemy."
Czyli my nic nie wiemy może w fabryce wiedzą - tak to odczytuję.
właśnie dzwonili do mnie z serwisu - bym podjechał i podłączą się do komputera i zrobią zrzut. Przy okazji skomentowali, że poruszyłem w FCA niebo i ziemię więc wnioskuję, że kontaktowali się z nimi w tej sprawie bezpośrednio z FCA.
no to FCA mi dzisiaj udzieliło finalnej odpowiedzi:
"W nawiązaniu do przesłanego e-maila z dnia 30.03.2017 roku, zgodnie z informacja otrzymaną ze służb technicznych FCA POLAND S.A informujemy, że jeżeli samochód jest wyposażony w LPG to âTrip Aâ i âTrip Bâ nie będzie wyświetlał następujących wartości:
- zasięg
- chwilowe zużycie paliwa
- średnie zużycie paliwa
Zwracamy jednocześnie uwagę na zapis w instrukcji obsługi âUWAGA Wyświetlane dane mogą być różne w zależności od wersji wyposażenia samochodu.â
Dziękujemy za kontakt i łączymy pozdrowienia.
Z wyrazami szacunku.
Pozdrawiam / With kind regards / Cordiali saluti,"