To jest widok strony w wersji do druku
-
Klapka byla ... ale robila sie juz lekka nieszczelnosc na 4tym cylindrze, rozrzad i kolektor wymieniony, paski i alternator ok.
Chyba musze sprawdzic wtryski i pompe common rail.
Pojawia sie rowniez ten dziwny dzwiek przycierania... na zimnym silniku właściwie nie ma.
Korekty na MES bardzo dobre, spalanie spadlo (5.6l).
-
Witam,
Udało się zdiagnozować co było przyczyną metalicznych odgłosów ? Wczoraj przy dolewaniu płynu od spryskiwaczy usłyszałem takie samo metaliczne brzmienie jak na filmie. Byłem u mechanika i powiedział że słabe paliwo zatankowałem i mam dolać oleju 2T następnym razem.
-
Niestety nadal mam ten stuk, ale przejechalem juz 10tys od jego zauwazenia....
-
A próbowałeś czyścić wtryski ? Zamówiłem stetoskop diagnostyczny muszę wybadać w którym punkcie najbardziej nawala.
-
Jeszcze nie probowalem, nie mam czasu :/
W drugim temacie kolega pisze ze wyczyscil i nic :/
-
Może te drgania się przenoszą jakoś np z dwumasa ? Ja podobno mam do wymiany 170k km zrobione i mechanik tak twierdzi. Jeszcze obok jest pompa vacum da się ją na chwilę odłączyć ?
-
No jest to niewykluczone, u mnie 250 tys i tez dwumasa sie kwalifikuje ale tragedii nie ma, ale z drugiej jednak strony powinno chociaz trochę zmieniac dzwiek po wciśnięciu sprzegla a tak sie nie dzieje.
Pompe vacuum zamierzam podmienic, kupilem jakies 2 na allegro, wlasnie do mnie idą.
-
1 załącznik(i)
Ja już mam stetoskop i po przebadaniu najbardziej słyszalny jest dźwięk przy pompie vacum. Punkt zaznaczyłem na zdjęciu
Załącznik 28547
-
1 załącznik(i)
U mnie chyba najgorzej jest tutaj: Załącznik 28550
-
Cytat:
Napisał
lukaszr89
I co kolega doszedł co to za halas ? Bo ja się zastanawiam nad vacum
-
Przejechałem już 15 tys z tym hałasem... zakupiłem nawet okazyjnie 2 pompy ale nie ma czasu wymienić.
-
Mi ciągle jest samochód potrzebny i nie mam jak oddać samochodu do warsztatu.
-
Moim zdaniem przyciera Ci się wtryskiwacz. Jak masz MES i laptopa to zrób test korekt wtryskiwaczy pod obciążeniem.
-
Ok, pomysł dobry :) dlugi weekend sie zbliża...
-
Proba przelewowa też może coś pokazac.
A jak by się faktycznie przycieral można próbować wyjąć i umyć ultradzwiekami, możliwe że się go odratuje.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-
Czy coś udało się ustalić?
-
Hmm przejechalem od tamtego czasu 150 tys, dzis ma 391tys przebiegu. Nie wiem czy nadal halasuje, poprostu nie sprawdzam.