To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo Serwisowanie -
I ja bym wziął jeszcze raz, tylko może ciut więcej wyposażenia :)
W ASO byłem z pierdołami jak wyświetlacz między zegarami (zrobiona aktualizacja) i akcja serwisowa ale to większość egzemplarzy. Generalnie to większość znajomych sceptycznie nastawionych do Fiata po obejrzeniu środka twierdzi, że naprawdę ładne auto. Mam nadzieje, że kolejne lata zlecą równie bezawaryjnie.
-
Tipo w t-jecie bym kupił,gdyby akurat w salonie była wersja 5D ,ale wtedy były dopiero zapisy na to auto. Jednak nie lubię kupować tego , czego nie dotknąłem. Kupiłem inny model FCA,ale też zainteresowała mnie Dacia Stepway lub Duster. Kolega ma Dustera i podpytałem jak mu z autem. Wydech szybko znika (słabizna jakościowa) ,hałas silnika 1.6 lpg przy szybszej jeździe,słabe osłony przegubów- guma bez jakości -parcieje? Wymieniono na jakiś zamiennik,co był 100 razy lepszy niż ori. NA forum Dacii wypowiadał się gość,co pracuje w ASO Dacii i powiedział krótko-auto na max 4-5 lat . Cena=jakość idealnie tam pasuje .
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
NA forum Dacii wypowiadał się gość,co pracuje w ASO Dacii i powiedział krótko-auto na max 4-5 lat . Cena=jakość idealnie tam pasuje .
Oby nie okazało się że tipo też jest przewidziane na tylko 5lat użytkowania
-
Ja kupowałem z myślą aby 5 lat pojeździć i brać nowy. Dlatego... co się będzie z nim działo potem....
-
Ja kupiłem tipo z myślą użytkowania go co najmniej 8 lat więc mam nadzieję że tyle wytrzyma
-
Wytrzyma! Takim szrotem jakim się jeździło i dawał radę. Ehh, to były czasu. Wyklepany z przystanku MZK i na CRO.
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Ja kupiłem tipo z myślą użytkowania go co najmniej 8 lat więc mam nadzieję że tyle wytrzyma
No dokładnie :) ja myślałem 8-10 a może więcej :D
-
Co to za rozważania? Kolejny panikarski trend, czyli ile auto wytrzyma? Na drogach jeszcze są obecne Cinquecento, UNO itd. Daczki też starsze niż 5 lat jeżdżą...
Kropka kupiłem na 8 lat, potem miał go odkupić ktoś z rodziny, ale się zmieniło i pomimo prawie 10 lat, skończy w kwietniu, jeszcze parę latek u mnie ma. Nawet mi przez myśl nie przeszło ile lat da radę wytrzymać...
Gwarancja na dziury w nadwoziu jest 8-letnia? Jest, więc przewrotnie napiszę, że 9 roku Wasze Tipo nie "dożyją" :tongue
Wytrzymają również tyle, ile włożycie w nie dbałości.
-
Niektórzy piszą o tym ile auto wytrzyma, jakby auto to była rzeźba lodowa i może się rozpuścic, niezależnie jaka marka by to była i model to są delikwenci którzy sprowadzą egzemplarz do stanu padaki w rok, dwa a inni użytkownicy będą się cieszyć autem na lata
-
Krówka już zaczyna :) - pamiętaj krówka kiedy było robione UNO i Cinquecento. Jak dla mnie sprawa bez porównania
Ja osobiście brałbym raz jeszcze pomimo wymiany dwóch rzeczy. Auto zwinne, duże, przestronne i ten wygląd i ten kolor :)
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Krówka już zaczyna
To nie ja zaczynam :tongue
-
A wyprzedzi sie tira na drodze silnikiem 1.4 95 KM ??? :), mam teraz autko 101 KM i mi pasuje ale czytałem opinie że tipo w tym silniku to straszny muł
-
Cytat:
Napisał
eleven111
A wyprzedzi sie tira na drodze silnikiem 1.4 95 KM ??? :), mam teraz autko 101 KM i mi pasuje ale czytałem opinie że tipo w tym silniku to straszny muł
Jeżeli całe życie miałeś diesla i boisz się przekroczyć 2k obrotów, żeby się silnik nie rozpadł (są tutaj tacy), to faktycznie, nie da się wyprzedzać :mrgreen:
-
Cytat:
Napisał
eleven111
Bzdura, daje radę.
-
Jak pokręcisz silnik do ponad 4tys obr/min to ciężarówkę dasz radę wyprzedzić
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Jak pokręcisz silnik do ponad 4tys obr/min to ciężarówkę dasz radę wyprzedzić
Daje radę nawet spoko i zauważyłem jak pocisłem trochę po obrotach to spalanie średnie na kompie spadło o jedną dziesiątkę :smile:
-
Może głupie pytanie ale jaka jest różnica w prowadzeniu między tymi silnikami 1.4 ??
Jeden ma 127 Nm na 4500 obr a drugi 215 na 2500, spora różnica. Czy dobrze rozumiem ze ten silnik 95 konny lepiej się czuje na wyższych obrotach ??
-
Ja mam 95km i jestem zadowolony z osiągów. I nie tylko tira wyprzedzam
-
Cytat:
Napisał
eleven111
Może głupie pytanie ale jaka jest różnica w prowadzeniu między tymi silnikami 1.4 ??
Jeden ma 127 Nm na 4500 obr a drugi 215 na 2500, spora różnica. Czy dobrze rozumiem ze ten silnik 95 konny lepiej się czuje na wyższych obrotach ??
Dokładnie tak, dobrze rozumiesz.
-
mój ożywa tak powyżej 3,500. wtedy rwie jak głupi :)