To jest widok strony w wersji do druku
-
Wentylator działał tylko na krótko to co widziałem. Gdy mi temperatura rosła do 3/4 to jak sprawdziłem to wentylator nie działał. Wiadomo na trasie jadąc tak około 80-90 km/h sam pęd chłodził silnik. Najgorzej było w mieście w korkach. Zobaczymy co jutro powie mechanik bo dzisiaj nie miał czasu tego zobaczyć (centrum motoryzacyjne) mam pecha do tych mechaników.
Opisuje problem na forum i oddałem auto mechanika aby sprawdzić czy mnie nie naciągają bo sam nie za bardzo się znam.
-
Dzwonił mechanik niestety ale stwierdza UPG
-
Mam pytanie jak kupiłem ten samochód 02.03.2017 zrobiłem nim 320 km to mogę śmiało uderzać do poprzedniego właściciela o zlikwidowaniu uszkodzenia lub obniżenia ceny za samochód ?
-
Pewnie nie ma szans, mogę tylko pocieszyć, że wymiana UPG w tym silniku nie powinna należeć do najdroższych. Np ja ostatnio wymieniałem UPG z planowaniem + kompletny rozrząd z pompą wody + kable + świece + olej i filtry + nowy płyn chłodniczy i wszelkie uszczelniacze z uszczelką pokrywy zaworów z uszczelniaczami zaworowymi i od kolektora za 900 zł. czyli sama uszczelka wyszłaby tanio.
-
Więc tak UPG było robione około 36 tyś km temu. (Gwarancja była na 1 rok)
Mechanik powiedział, że gdy zatarł się termostat a samochód dalej był eksploatowany i temp. urosła pod czerwone pole to ciśnienie jakie było w silniku poszło przez uszczelkę.
U mnie wygląda tak:
- komplet uszczelek (głowicy, zaworów, kolektora)
- olej i filtr
- płyn chłodniczy
- planowanie głowicy
- pasek rozrządu i rolki
- robocizna
800 zł
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i pomoc. Temat uważam za zamknięty