To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo by ffun -
Ja sugerowałem się tym:
https://www.youtube.com/watch?v=cHVwBH-vtac
patrz 5:40, ewidentnie pisze średnie spalanie 12,3 km/l, ale nie wiem jak jest z chwilowym spalaniem. Ja Tipo nie mam tylko taki m się wniosek nasunął po Twoich uwagach, że jak naciśniesz gaz to spalanie spada. Musiałbyś teraz z butem w podłodze jeździć żeby było ekonomicznie :mrgreen:
-
Jeżeli jest tak jak mówisz to by wszystko tłumaczyło - muszę jeszcze pokonfigurować to ustrojstwo bo na razie nie znalazłem np. tego ładowania akumulatora ani iTPMS, ale ciśnienie w oponach już zmierzyłem miernikiem bo nie byłem pewny czy mi w salonie dobrze dopompowali. Jak będę następnym razem przy aucie to wszystko dokładnie pooglądam, na razie nie mam czasu za bardzo bo inne rzeczy cały czas wychodzą i auto musi zejść na dalszy plan - życie...
-
Dołożyłem dzisiaj alarm do auta, jak w przyszłości będę zmieniał ubezpieczyciela to drugie zabezpieczenie jest z reguły wymagane. Przy okazji pokurywali mi kable z Mio 698 DUAL - teraz już nic mi nie zwija gdzie nie potrzeba. Przy okazji założyłem pewną ciekawą niespodziankę dla ew. amatora nieswoich aut :smile:
-
Ile kosztuje przyjemnosc w postaci alarmu? Zakladales w aso czy inna firma? Ta niespodzianaka mam nadzieje ze unicestwia zlodzieja na miejscu, czy jeszcze nie dopuscili takich wynalazkow. Btw, cos wiecej wiesz o spalaniu, jakos zaczyna sie normowac?
-
Koszt alarmu dedykowanego przez Fiat to 1200 do tego niespodzianka 350, co do spalania - auto cały tydzień stało w garażu, ale dzisiaj jadę na trasę mieszaną, chyba jeszcze się nic nie ułożyło - mam zrobione poniżej 300 km. W wakacje czeka mnie trasa ok 550 km w jedną stronę, to myślę werszcie uda mi się pokonać magiczne 1000km na liczniku - myślę wtedy mieć sensowny pogląd na spalanie. Ale przyznam się jakoś nie interesuje mnie za bardzo - nie kupowałem auta pod oszczędności, raczej pod przyjemność ze sprawnego "bujania" się :smile:
-
Cytat:
Napisał
ffun
W wakacje czeka mnie trasa ok 550 km w jedną stronę, to myślę wreszcie uda mi się pokonać magiczne 1000km na liczniku -
Ty prawie nic nie jeździsz, uważaj bo auto lubi zapuszczać korzenie jak długo stoi :)
-
w wakacje 1000 km ?!
Ja odbierałem auto 8 marca i już ponad 1200km, a poruszam się jeszcze innym autem... Ja się zastanawiałem czy warto mi brać nowe bo mało jeżdżę - tak mi się wydawało.
-
Wiecie mam zamiar jeździć nim na wycieczki, w Punto się oduczyłem bo i tak miał przejechane 192k - po co go było dobijać :tongue, a obecnym bez założonych zabezpieczeń na razie bałem się gdzieś dalej wyjeżdżać. A teraz jest już sezon na basen, strzelnicę - to się trochę km nabije.
-
Super samochodzik z super silnikiem i kolorkiem:) tego mi brakuje u rodziców w aucie, ale tak wybrali - wygrała ekonomia niestety. Wersja Longue szacun - podoba mi się ta deska:)