Dokładnie, sam to kiedyś w Antoninku widziałem - gotowce pod producenta danej marki, zgodnie ze specyfikacją :-)
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Dokładnie, sam to kiedyś w Antoninku widziałem - gotowce pod producenta danej marki, zgodnie ze specyfikacją :-)
To inne pytanie: skoro mają gotówce to czy Panowie zserwisu Fiata montujący gaz magą spieprzyć robotę? Lub jakie jest prawdopodobieństwo, że spindolą?
Dają gwarancję na instalację? Odpowiem Ci inaczej: rower do sklepu rowerowego przyjeżdża w pudełku i nie jest do końca skręcony. W tymże sklepie, wyciągają rower z pudełka, skręcają resztę elementów i wystawiają na sprzedaż. Dlatego nie powinno winić się producenta rowerów, że sklep źle złożył rower do kupy.
Inna rzecz - w salonie/serwisie Fiata tego nie montują. One zdaje się przyjeżdżają do salonu już gotowe. Nieliczne salony montowały gaz na własną rękę tylko po to, by klient nie tracił gwarancji na samochód, gdy sam się na to zdecyduje a dana marka nie ma w ofercie aut z LPG.
A czy przez powiedzmy pierwsze 500-1000km. lub więcej nie powinienem samochodem jeździć wyłącznie na benzynie, unikając gazu? Jeśli dobrze zrozumiałem poprzednie wpisy nie ma znaczenia czy docieram silnik na gazie czy na benzynie?
Ja od samego początku jeździłem na LPG. Wiadomo "kilka" kilometrów na Pb też zrobiłem i na 100% zawsze na zimnym silniku ;) Pożyjemy zobaczymy!
Źle mnie zrozumiałeś :) Nie załączam ręcznie! Samo się przełącza jak osiągnie ustawioną w kompie temperaturę :) Gdybym miał tak robić jak Ty to chyba bym się nie zdecydował na LPG ;) Za dużo naczytałeś się paniki i histerii! Weź chłopie jeździj normalnie i nie cuduj :P
Mnie też źle zrozumiałeś. Docelowo nie mam zamiaru przelaczac ręcznie. Nie jestem szalony. Natomiast pierwsze 600 km. Rzeczywiście tak robię. :) Jak czytam to co piszę to sam się sobie dziwię co ja robię...
Ale powiem Wam Panowie, że ja gazu nie mam i jak byłem z moimi buczącymi głośnikami zapytałem się mechanika (a facet wydawał się konkret) o docieranie/układanie silnika. Powiedział mi ogólnie aby nie przekraczać pewnych obrotów i nie mulić niskimi obrotami i jeśli miałbym gaz zalecane jest pierwsze 1000km jeździć tylko na benzynie.
Zawsze wydawało się mi, że takie informacje o tym, jak na początku używać auta, są w instrukcji obsługi...
Może się czepiam ale jak ktoś nie depta nowego auta, to chyba nie ma różnicy w paliwie?
W niedzielę będę miał czas... to poczytam :)
To chyba zamyka temat:
SELENIA MULTIPOWER GAS jest całkowicie syntetycznym olejem silnikowym zawierającym dodatki uszlachetniające najnowszej generacji i opracowanym specjalnie do samochodów z napędem na gaz (CNG i LPG). Wyjątkowa formulacja oleju polepsza ochronę zaworów przed zużyciem, neutralizuje kwaśny odczyn produktów spalania gazu i zapewnia stabilny poziom mocy silnika.
Ciągle zastanawiam się, jak skoro gniazda zaworowe nie są smarowane... ;-)
Ja się nad tym nie zastanawiam. Skoro zalecają taki to LPG, będę Ci lał. Jaki bym nie kupił w podobnych pieniądzach wyjdzie.
Przecież to bez sensu.