To jest widok strony w wersji do druku
-
Jest Isofix - trzeba z tego "dobrobytu" korzystać. Co do wyboru sugeruję się https://fotelik.info/pl/testy/grupa:...aco/index.html Plus przymiarki do foteli.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Roemer Kidfix XP SICT - brałbym ten... Ale jeszcze z ceną muszę się pogodzić...
-
Popatrz na ranking fotelików ADAC, na bezpieczeńśtwie nie ma co oszczędzać. Dobry fotelik kosztuje około 700 zł.
-
Z czegoś mniej kosztowego mogę polecić BabySafe Mastiff (ok 400-450 zł). Ma ochronę boczną w zagłówku i w bocznej części fotela oraz wewnątrz fotela jest stalowa rama konstrukcyjna, a nie sam styropian.
-
ranking ADAC to niestety trochę jak testy i gwiazdki NCAP,
generalnie o ile to możliwe należy przewozić dziecko tyłem do kierunku jazdy (czyli w praktyce do 25kg), ja patrzę na szwedzki TEST PLUS ranking
ISO Fix to sprawa przede wszystkim wygody, zwłaszcza jak często fotelik zmienia auta - nie ma ryzyka złego montażu.
-
Które najlepsze według VTI do 36kg?
-
Cytat:
Napisał
Regicide1
Popatrz na ranking fotelików ADAC, na bezpieczeńśtwie nie ma co oszczędzać. Dobry fotelik kosztuje około 700 zł.
Wierzyć w testy ADAC to jak ufać Gazecie Wyborczej. Przecież oni brali w łapę za lepsze miejsce w rankingu...
-
-
Dzięki za link, o ile dobrze zrozumiałem: na czerwono --> źle, na zielono --> OK.
-
tak,
włącz dodatkowo tłumaczenie googla - pod każdym modelem fotelika są dodatkowe info na temat testów zderzenia bocznego czy mocowań ISO
mnie w tym roku czeka zmiana na fotelik do 36kg i wstępnie wybrałem
BeSafe iZi Up X3
lub
Graco Nautilus
BeSafe jest regulowany do spania, z kolei Graco ma 5 punktowe pasy
Teraz używamy Graco Belogic do 25kg i BeSafe iZi go do 13 i z obu jesteśmy zadowoleni. Generalnie tym firmom najbardziej ufam.
-
W sobotę jadę do sklepu poprzymierzać foteliki. Jeśli coś kupię, dam info
-
1 załącznik(i)
Załącznik 26888
Jest, kupiony. Chociaż lepiej by przylegał z wyjętym zaglowkiem.
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Mam wrażenie że lakier w Tipo jest na tyle "delikatny" i podczas częstego zdejmowania/zakładania bagażnika dachowego jakieś ryski powstaną (kurz, ziarenka piasku pod łapami itd.). I to niezależnie od tego czy będzie to thule czy cruz.
Jakoś z lakierem od bagażnika nic mi się nie stało w Kropku, żadnych rys itd., a lakier 891B czarny Crossover jest bardzo delikatny - nie boję się zakładać i wozić rowerów - baza Thule. Jeśli nie umyjesz dachu przed montażem, nie wyczyścisz łap, do tego nieprawidłowo zamontujesz, to będziesz miał rysy - no bo skąd ma się wziąć wtedy pod łapami piasek i kurz :?: Weźmie się z lenistwa i niechlujstwa. Tyle w temacie rysowania dachu przez gumowe łapy bagażnika.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
pelikan1
Załącznik 26888
Bo zagłówek trzeba przy czymś takim wyjąć, dzieciak z "komfortu" zadowolony nie będzie, za bardzo pionowa pozycja siedzenia.
-
Cytat:
Napisał
pelikan1
Załącznik 26888
Co to za model kolego i jaka jest orientacyjna cena? Ma isofix?
-
750pln - Romer Kidfix II XP SICT.
-
Dobra cena, można dostać namiar na sklep?
-
Akpol Baby - sklep dla dzieci i niemowląt, foteliki samochodowe, wózki dziecięce - Akpolbaby
Ja zakupiłem w ich sklepie stacjonarnym w Bydgoszczy. Od ceny wystawowej dali 20% upustu. Proponuję do nich zadzwonić i porozmawiać (są otwarci) zdaję się że przez neta też sprzedają
-
-
W firmie Akpol, także zakupiłem fotelik Maxi Cosi - Tobi. Cena regularna 849 zł, udało mi się go kupić za 679 zł. Oddział Gdynia-karta stałego klienta plus upust.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
Dzisiaj doszedł bagażnik bazowy. Zdecydowałem się na Thule. Jednak w mojej świadomości ta firma kojarzy się z jakością i wygodą.
-
Odświeżając temat trochę- możecie polecić dobry fotelik samochodowy do Tipka sedan dla 0-13 kg?
Wkrótce pojawi się nowy członek rodziny i trzeba zadbać o jego bezpieczeństwo. Wiem, że najlepiej podjechać do sklepu i poprosić o przymierzenie ale może ktoś z Was już coś przetestował w Tipo dla maluszków?