Co jest nie tak na drugim filmiku? Podnoszenie na misce olejowej i zostawienie starej pompy wody?
To jest widok strony w wersji do druku
Co jest nie tak na drugim filmiku? Podnoszenie na misce olejowej i zostawienie starej pompy wody?
Pasek założony odwrotnie.
A to ma jakiekolwiek znaczenie? O.o mechanikiem nie jestem, nigdy bym nie pomyślał, że takie coś jest istotne. Rozumiem, że patrzy się po kierunku napisów?
Dokładnie . Na niektórych paskach są nawet malowane strzałki z kierunkiem obrotu . Chodzi o wewnętrzną budowę paska .
Temat ogarnięty zakupiłem blokady do 1.2 16v z nich użyłem tylko blokad do wałków rozrządu zaś do zablokowania wału z pomocą przyszła mi blokada z grande Punto 1.4 8v tzw. Lizak . Wymiana przesŁa bez problemowo .
Pozdrawiam i dziękuję tym co wspomógł i mnie dobrą radą 😁
mam pytanie czeka mnie wymiana rozrządu polecacie ten zestaw z góry dziękuję za podpowiedzi
Rozrzad+Pompa Fiat Brava Bravo Punto Stilo 1.2 16V (5358447285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A ja bym Ci polecił kupić KIT jednego producenta np. Rozrząd+pompa wody INA Fiat Bravo II 1,4 16V T-jet (6111885171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub jeśli znajdziesz cały KIT Ricambi Originali w dobrej cenie. INA z linku wychodzi o 60 zł drożej niż składak, a moim zdaniem, jest to pewniejsze rozwiązanie. Schaeffler Automotive Germany (INA) robi na prawdę jedne z najlepszych rozrządów na rynku. Choć składak, który podałeś również będzie OK.
PS. Pompa wody z Twojego linku nie wiadomo, czy jest oryginalna. Może to być zamiennik jakiegoś włoskiego producenta. Ricambi Originali mają inne pudełka. Także uważaj na to. Niższa cena nie bierze się w powietrza. Gates i INA są ok, ale ta pompa mi się nie podoba. Ja bym dopłacił te 60 zł do INA'owskiego KITu.