To jest widok strony w wersji do druku
-
Swoją drogą to prawdziwy żal że w żadnym niemal samochodzie nie ma półeczki na smartfona, gdzie byłby on widoczny i łatwo dostępny.
W Multipli występował specjalny "kubeczek" na telefon z dedykowanym gniazdem 12v. Nokie i inne ówczesne telefony idealnie tam pasowały.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
Myślałem nad podobnym patentem-samorobką. Wsadzić ekraniki LCD pod lusterko weneckie, a to wszystko w oryginalnej obudowę lusterka od Tipo.
-
2 załącznik(i)
Załącznik 26714Załącznik 26715
Polecam taki uchwyt, u mnie we wrocławiu 6zł w chińczyku(niestety znalazłem tylko biały), takie same można nabyć w innych sklepach, sygnowane jakimś logo/napisem trochę drożej, idealnie trzyma się kratki.
Mam też uchwyt HAMA który można montować na szybie, kratce lub za pomocą taśmy 3M na desce ale wypada gorzej od tego. zastanawiałem się też na iottie z żelową przyssawką ale na razie wersja budżetowa się sprawdza :)
Do 5.5 calowych telefonów się sprawdza.
-
Tak ten na kratkę spisuje się bardzo dobrze, też taki mam, minus tylko taki że tel zasłania troche radio
-
U mnie zasłania głównie przyciski 1,2,3,4 i to co pod nimi jest, i tak z nich nie korzystam bo zawsze telefon po AUX podłączony, więc nie jest to dla mnie jakiś duży kłopot
-
Problem jest w lato przy klimie, telefon zimny jak z lodówki
-
jeszcze nie miałem okazji jeździć latem ale faktycznie masz rację, ale i na to jest sposób, przecież można zamknąć tą jedną kratkę pokrętłem
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Tak ten na kratkę spisuje się bardzo dobrze, też taki mam, minus tylko taki że tel zasłania troche radio
Chyba zostanę przy patencie z Punto czyli żelowa packa, u mnie radia nie zasłoni a trzyma pewnie i widoczność dobra, ale sprawdzę ostatecznie jak auto dotrze...
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka
-
Ja mam bluetooth więc nie potrzebuje uchwytu. Nawigacja uaktualniona więc też git.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Tak ten na kratkę spisuje się bardzo dobrze,
Zależy do czego. Do Yanosika ok, ale jeżeli smarkfon ma służyć jako nawigacja, to na kratce moim zdaniem jest trochę za nisko. Idealna wydaje mi się lokalizacja między zegarami a radiem.
-
Cytat:
Napisał
kmlnvm
Załącznik 26714Załącznik 26715
Polecam taki uchwyt, u mnie we wrocławiu 6zł w chińczyku(niestety znalazłem tylko biały), takie same można nabyć w innych sklepach, sygnowane jakimś logo/napisem trochę drożej, idealnie trzyma się kratki.
Mam też uchwyt HAMA który można montować na szybie, kratce lub za pomocą taśmy 3M na desce ale wypada gorzej od tego. zastanawiałem się też na iottie z żelową przyssawką ale na razie wersja budżetowa się sprawdza :)
Do 5.5 calowych telefonów się sprawdza.
W Auchan są podobne za kilkanaście zł - czarne.
-
byłem przed chińczykiem w auchan pamiętałem że tam kiedyś je widziałem, ale niestety nie było
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Od sierpnia mam zamontowany swój uchwyt i żadna "bułka" się nie pojawiła
Mam już ten uchwyt (iottie). Faktycznie wszystko trzyma się jak przyklejone. Po zdjęciu uchwytu po dwóch dniach na desce (wersja pop, a więc miękki plastik) pozostał odciśnięty ślad (da się go zobaczyć pod światło, jak również wyczuć pod palcami), ale w ciągu paru godzin całkowicie znikł.
-
Odświeżę temat trochę. Pytanie o iottie- jak po paru już miesiącach użytkowania? Odkształca deskę? Uszkadza ją w jakikolwiek sposób? Czy można bezpiecznie montować "na stałe" i nie ściągać przez lata? ;)
-
Katatarina ja mam od sierpnia założone i do tej pory nie ściągłęm. Nie widzę aby coś się działo, i nie zamierzam ściągać bo po co ?
-
Jasne, rozumiem. Dzięki wielkie za odpowiedź :)
-
Na "twardej" desce również jest ok
-
Dzięki :) Ostatecznie jednak wygrał iOttie na kratkę nawiewu, ale to dlatego, że po przymierzeniu jednak bardziej tam pasował mi telefon. A i latem telefon nie będzie mi się tak grzał przy nawigacji dzięki klimatyzacji ;) (pod warunkiem, że zacznie działać nam klimatyzacja po wizycie w ASO .. )
-
Lepszy telefon który się nagrzeje, niż sztucznie schładzany w lecie - naprężenia i kondensacja pary wewnątrz nie koniecznie mu pomogą.
-
polecam uchwyty Scosche - zdecydowanie lider jakości, warto dopłacić
-
Cytat:
Lepszy telefon który się nagrzeje, niż sztucznie schładzany w lecie - naprężenia i kondensacja pary wewnątrz nie koniecznie mu pomogą.
O tym nie pomyślałam, bo i się na tym nie znam. Ale dobrze wiedzieć i w takim razie muszę pamiętać, żeby zamykać tą kratkę nawiewu, jak telefon będzie na uchwycie. Dzięki :)