Skrzypi lusterko od kierowcy,tzn ten kierunkowskaz zamontowany w nim ,bo jak nacisnę dłonią i składam lusterko tak jak gdy wstawiam na myjnię,to nie skrzypi. Ktoś już zgłaszał takie skrzypienie ,chyba Krówka??
To jest widok strony w wersji do druku
Skrzypi lusterko od kierowcy,tzn ten kierunkowskaz zamontowany w nim ,bo jak nacisnę dłonią i składam lusterko tak jak gdy wstawiam na myjnię,to nie skrzypi. Ktoś już zgłaszał takie skrzypienie ,chyba Krówka??
U mnie rezonowało mocowanie podstawy lusterka do szyny w drzwiach. Dźwięk roznosił się po całej długości drzwi. Było to metaliczne brzęczenie słyszalne przy jeździe po żwirku, bruku, szorstkim asfalcie. Znikało po myciu/deszczu aż do momentu wyschnięcia.
No u mnie ,gdy przytrzymam kierunkowskaz w lusterku - docisnę,to nie skrzypi .Zgloszę przy okazji wizyty w ASO. Najpierw myślałem ,że to lusterko skrzypi i posmarowałem podstawę ,ale nic nie dało i doszedłem ,że to kierunkowskaz pracuje w lusterku skrzypieniem
Dobra,czas ułożyć logicznie skrzypienie. Gdy zimno było w kwietniu ,to :
-na kierownicę po odpaleniu przenosiły się drgania
-gdy auto stało na krawężniku prawą częścią,to drżał czasem fotel
-poruszany na boki zimny silnik wydawał ciche poskrzypywanie z okolic między nim,a puszką f.powietrza - tam jest poduszka,na ciepłym nie skrzypiało
-teraz ,gdy gorąco ,to gdy jadę powoli po wertepach i auto mi pracuje nadwoziem,to dochodzą dźwięki ,jakby auto nie miało sztywności-pocieranie guma o gumę
-poruszany zimny silnik daje głośne trzeszczenie po str. f.powietrza,poduszka jest ciemna-przypalona?
-poruszany gorący silnik skrzypi po str. f.powietrza-ciszej ,niż na zimnym
-zgłaszam do ASO
Zgłosiłem ,poruszałem silnikiem poprzecznie i zakwalifikowano do wymiany na za tydzień. Mam nadzieję,że zniknie z tym ten nieprzyjemny chrzęst pocierania gumą o gumę przy powolnej jeździe po wybojach gdy skręcam w prawo. DO tego skrzypienie lusterka,a właściwie zamontowanego w nim kierunkowskazu -zgłoszone. Fiat to Fiat :) i takie drobiazgi nie stanowią .
Dokładnie, poducha silnika pali się od tarcia. Niestety na forum Renka ludzie potwierdzają powracający temat. Jak na razie w moim jest ok po 7tyś. od wymiany.
a byłeś już z tym w ASO i wypunktowałeś im to na miejscu? Czy telefonicznie umawiane?
Ja musze jechać dokładnie z tymi samymi przypadłościami, tj:
1. na kierownicę po odpaleniu przenosiły się drgania
2. poruszany na boki zimny silnik wydawał ciche poskrzypywanie (dodatkowo poruszane na postoju prawe koło - skrzypi, pewnie poducha silnika?)
3. gdy jadę powoli po wertepach i auto mi pracuje nadwoziem,to dochodzą dźwięki ,jakby auto nie miało sztywności-pocieranie guma o gumę - TO SAMO MAM!
daj znać jak ASO na to zareagowało i czy naprawili, bo zastanawiam się jak mam z nimi rozmawiać.
Zgłosiłem ,naprawili,do tego po otwarciu drzwi pasażera przód łapiesz za nadproże i ruszasz energicznie autem do siebie-od siebie,tak aby rozbujać,wtedy u mnie słychac było mocno. Jeszcze 2 miesiące temu tylko na zimnym silniku i ruszając silnikiem tak robiło,także degradacja nastąpiła szybko. Poduszka fabryczna była taka szara,zrobiła się czarna w jednym miejscu,teraz dali całą czarną.
Ostatnimi czasy taki oto dziwny dźwięk pojawia się tylko w specyficznym zakresie obrotów. Niedługo pierwszy przegląd więc niech ASO ogarnia temat.
https://youtu.be/E1TuGv7yAP4
To samo miałem pierw poduszka pod silnikiem wymina , a teraz skrzynia biegów i sprzegło do wymiany ( nie zwiazane z twoim filmem ) usłyszlem w głownym salonie ganinex ze 500x maja problemy z sprzeglami co drugie auto. I mocno cierpi zawwieszenie z 18 calowymi felgami
1.6 E-Torq
w mnie prawa poducha silnika, i skrzypiace hamulce przod..
czyli klasyka, to co u wszystkich :D
Zgłosiłem na gwarancji to skrzypienie . Oczywiście przesmarowano uszczelki. Powiedziałem ,że to nic nie da ,więc teraz po gwarancji zgłosiłem reklamację usługi . Umówiono mnie na koniec maja (klocki dochodzą na gwarancji). Zrobiłem test . Przejechałem się powoli po dziurach i nagrałem to telefonem ,a potem to samo ,ale...drzwi kierowcy i pasażera tył zostawiłem niedomknięte (czyli zamknięte na 1 ząbek) ,trzasków brak . Filmik zapodam jako dowód rzeczowy w ASO. Będę drążyłtemat jako reklamację usługi. Auto nie kosztowało 2 zł ,więc nie ma prawa tak robić .
https://www.youtube.com/watch?v=5gpH...ature=youtu.be
czy o takie trzeszczenie chodzi nam wszystkim?
Przerabailem to już , klocki nie pomogą to jest winna dzwii w srodku tak w moim przypadku , aa i smarowali fotel kierwocy
Klocki to jedna usterka ,a skrzypienie to inna . Dam znać po wizycie a ASO