Moze lepiej pogadac co nie skrzypi :) ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Moze lepiej pogadac co nie skrzypi :) ;)
U mnie nie trzeszczy,a jedynym jego minusem to że się dość lekko przesuwa i czasem " niechcący" cofnie się w tył.
To z kolei u mnie mocno siedzi i nie da się go przypadkowo przesunąć. A wręcz muszę napiąć kilka mięśni do tego.
Dokładnie.Tylko według mnie oryginał.W innych autach dwa razy wrobiłem się w dedykowane i za każdym razem zmieniałem na oryginalne bo najlepsze.
tylko po co cały tunel kupować?
Z tego co widziałem to schowek na tunelu jest demontowalny i tam wchodzi podłokietnik ktory sie trzyma na dwóch śrubach przykręconych do nadwozia.
jakikolwiek dedykowany powinien mieć takie samo mocowanie żeby to było stabilne. przykręcanie tego do tunelu ( a tak jest w dedykowanym jaki wiedzialem) to badziewne rozwiązanie
Znalazłem tylko razem z tunelem. Ja bym sprawdził w ASO ile kosztuje sam podłokietnik, możne się okazać, że jest tańszy niż ten z tunelem.
W ASO pokazywali mi jakiś rysunek poglądowy (jakiś ich oficjalny wykaz części samochodu), z którego można by wysnuć wniosek, że da się podłokietnik wstawić osobno, bez wymiany całego tunelu. Niestety nie było to zachęcające cenowo (przy tym rysunku były ceny poszczególnych części i w sumie wychodziło jakieś 750 zł!) a do tego tak naprawdę ciężko im było coś o szczegółach-wcześniej nikt się do nich z podobnym "problemem" nie zwracał. Odradzali mi w każdym razie wszelkie Armstery, zalecali polowanie na części z rozbitych.
I dobrze Ci radzili.
Tak nawiasem mówiąc 10 lat temu dołożenie ori podłokietnika do Bravo tez oscylowało około 700 zł.
Ten schowek ktory jest na tunelu mozna wykrecic. W to miejsce wchodzi podlokietnik ktory dodatkowo ma uszy ktore sie lapie srubami do nadwozia. Wystarczy wymienic tylka ta czesc a nie caly tunel. Choc i tak do tej operacji trzeba go wybebeszyc. 700 za plastikowe pudelko. Maja rozmach sk..syny ;-)
Witam,
Wyciągał Pan może ten schowek , zastanawiam się czy trzeba odkręcić cały tunel czy tylko schowek, gorzej z plastikowymi mocowaniami czy nie pourywają się
trzeba sciagnać tunel. srubki od schowka sa od wewnatrz. sa spinki przy przednich klapach a pozatym sruby i nie ma zaczepów
Ok, dziękuję za podpowiedz , z tego co rozumiem musze odkręcić dwie śruby z tył , ściągnąc maskownicę ręcznego , a jak wygląda sytuacja z przodu są tam jakieś zaczepy.?
z przodu tez sruby pod klapami na zatrzaskach. i ten kurewski wkret pod kubkami ktorego nie moglem wyczaić. i chyba pod tą maskownica pod ręcznym. no i z tylu dwie pod zaslepkami. i odpiac panel zapalniczki usb itp
Dzięki jeszcze raz za pomoc , jutro pewnie jak będę miał czas postaram się go rozebrać , mam nadzieję że nic nie pourywam :)
Ciekawe czy ten PODŁOKIETNIK LUX METAL ARMSTER 2 FIAT TIPO 2016 nie lata na wszystkie strony po dwóch latach eksploatacji. Może Ridi się wypowie?
Jeśli już to polecam tylko i wyłącznie używany oryginał, można wyrwać w cenie 300zł.
A poniżej w wątku pełna instrukcja montażu, schemat, filmik, aukcja gdzie ja kupiłem podłokietnik oem.
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/c...163#post387082