To jest widok strony w wersji do druku
-
dostępne uniwersalne na rynku są z gumy....dopasowanie to kwestia pewnie docięcia. Ale druga sprawa ASO może podważyć ewentualne odpryski lub rdzę w okolicy progu gdy założymy uniwersalne. Tak mi się wydaje. Z kolei te Mopar są z plastiku a że to oryginalne akcesorium to ASO nie powinno mieć uwag.
-
za fiatforum.com/500l/358645-mud-flaps/:
Cytat:
I'm aware that this thread is a year old now, but for information if anyone is still looking for a suitable full set for the 500L, I've just fitted a set of Item No. 390682811842 Universal fit rubber mudflaps on "That well-known auction site", priced at ÂŁ21.99, probably a lot cheaper than just a front pair for the Ford Ka as previously suggested. The contours fit well into the 500L's bodywork and certainly don't look like 'Elephants ears' so I'm well pleased. I've no connection with either the sellers or the auction site, just a satisfied customer.
Keith.
Chodzi o uniwersalne gumowe, produkowane w Polsce.
-
....od 2 dni sypie snieg....patrząc na moje uwalone progi blotem pośniegowym, które przymarzło w dodatku to uważam zakup i montaż przednich chlapaczy za naturalną powinność.
-
1 załącznik(i)
u siebie mam uniwersalne, niestety rozczaruje Ciebie, bo może za chlapaczem nie wielka odległość jest w miarę znośnie, niestety nie chroni to całych progów, sam chlapacz chroni tylko początek progu,
-
Cytat:
Napisał
Rafal79
Pokusiłem się nawet o skierowanie pisma do FCA Polska z zapytaniem dlaczego klient z Polski nie może kupić w serwisie chlapaczy
odpisali już?
przy tej pogodzie auto brudzi się bez chlapaczy niesamowicie (boki i tylna klapa)
@juri możesz wkleić jakiegoś linka do tych uniwersalnych chlapaczy?
-
A co z gwarancją? Montaz chlapaczy nie ma na nią wpływu?
-
juri wrzuć jeszcze fotki z innego ujęcia aby móc zobaczyć jak to wizualnie wygląda - ale właśnie chroni ten newralgiczny odcinek, który we fiatach po paru latach...rdzewieje.
Z FCA odpisali,że na Europę nie przewidują chlapaczy oraz że przesłali informację do jakiegoś działu.
Montaż nieoryginalnych chlapaczy może być problemowy tylko wtedy na gwarancji zgłosisz , że np jest korozja pod tym chlapaczem lub na progu za za tym chlapaczem...wtedy mogą się wykręcać. A wiadomo kto chce mieć gwarancję na blachy to przez 8 latek co roku na przegląd ASO
Ps! a tak na marginesie do posiadaczy wersji z silnikiem 1.4 95 KM i bębnami na tylnej osi sprawdźcie czy nie występuje u was problem który zasygnalizowałem w dziale " problem z ABS" . Bo na 99% dotyczy to wszystkich tylko może tego nie słyszycie lub się przyzwyczailiście do tego dźwięku.
-
A tu kupowalem, Chlapacze Fiat Bravo Brava 126p Palio PrzĂłd Przody (6681497261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i folie przyklejałem żeby zabezpieczyć lakier, wygląda to tak znośnie, jak go umije w lepsza pogodę to porobie parę zdjęć
-
juri jak będziesz robił zdjęcia to zrób przy skręconych kołach ...chciałbym zobaczyć jak przykręciłeś do nadkola
A tak na marginesie napisałem dzisiaj 2 maila do czołowych producentów chlapaczy w Polsce aby może sie pokłonili nad naszymi autami i wypuścili na rynek dedykowane do naszego modelu