Pisałem,że co roku należy robić przegląd nadwozia z wpisem do książki gwarancyjnej.
To jest widok strony w wersji do druku
Pisałem,że co roku należy robić przegląd nadwozia z wpisem do książki gwarancyjnej.
Chłopaki auto ma jeździć a nie swiecić się he he ta tak dla żartu ;) Jaki kosmetyk byście polecali aby pod domem ładnie wypolerować autko a przy okazji zniwelować jakieś małe ubytki ( zrobione przez właściciela :redface: ) ???
Moja sąsiadka zawsze myje szmatą (chyba tej samej używa do podłogi) i płynem do naczyń Ludwik. Ma też takie błyszczące ocynkowane wiadro. :lol: Lakier nawet nieźle wygląda, biorąc pod uwagę jak jest traktowany.
A na poważnie, to ja używam wosku Collinite 476. Wydaje się drogi, ale puszka powinna wystarczyć na lata (przy umiejętnym stosowaniu). Łatwy w aplikacji, dwa razy w roku powinno wystarczyć.
Ja często na umyte i wysuszone auto nakładam taki specyfik https://www.google.pl/imgres?imgurl=...act=mrc&uact=8
Sonax jest dobry tani, marketowy i szybki w użyciu a także uzyskamy szybki efekt widoczny tuż po nałożeniu i wypolerowaniu do poprawy wyglądu i ewentualnego zabezpieczenia auta przed działaniem brudu, deszczu i innych rzeczy z warunków atmosferycznych. Ale tylko doraźnie bo jest to typowy koloryzator i wypełniacz który ma za zadanie niwelować i wypełniać drobne ryski na lakierze, ale jeżeli pojedzie się na myjkę bezdotykową to po 2 myciach się go wypłukuje i sytuacja z wyglądem auta się powtarza. Najlepiej moim zdaniem to umyć porządnie auto na 2 wiadra, wysuszyć ręcznie ręcznikiem z mikrofibry do tego przeznaczonym a następnie zaaplikować jakiś naprawdę dobry wosk. Co do tych rys to wszystko zależy od stanu lakieru i jakie są głębokie bo jeżeli jest ich naprawdę sporo tak jak po myjkach automatycznych to tylko aby je zniwelować to trzeba by było zrobić regeneracje lakieru przy użyciu odpowiednich środków autodetailingowych, oraz polerki mechanicznej i past polerskich dobieranych do stanu lakieru.
Dziękuję Leszek_70 :) Te ryski są małe i płytkie ale z mojej winy i chciałbym je zniwelować zaraz po zime bo pogoda chwilowo kiepska na takie sprawy. Dlatego pytam o tą sprawę bo do tej pory jakoś wcześniej ( ostatnie lata) nie przykładałem do tego uwagi a i wypadłem z obiegu co teraz jest dobre , przydatne , trwałe a nie tylko fajowskie ;)
Jeżeli chcesz wiedzieć co jest przydatne, trwałe i nie tylko fajowskie to zaraz dam ci PW to ci powinno pomódz nie tylko w tych ryskach ale i w pielęgnacji całego twojego autka.
Z góry dziękuję i proszę na PW podesłać :):kawka:
Jeśli to nie problem to też proszę o wiadomość na PW
Dobra chłopaki wysłane na PW marnyd4d i Jaxon
A nie można tak ogólno dostępnie podzielić się wiedzą tylko musi być na priv ? :D Każdy by skorzystał z dobrej rady :)
Dobra chłopaki ja dałem na Priv bo poprostu chcieli i dałem linka do forum tam można ciekawych rzeczy się dowiedzieć, czym i jak myć auto, plastiki, pranie tapicerki, podsufitki czym czyścić, felgi i wiele innych rzeczy są też zdjęcia jak robili samochdy swoje przed i po, regeneracja lakieru też foto. Nie dawałem tutaj bo nie wiedziałem czy wolno aby admin się nie przyczepił ale proszę brdzo nie ma problemu myślę że każdy coś znajdzie dla siebie i swojego autka. Zeby nie było nie jest to w żadnym razie reklama czego kolwiek z mojej strony, ja natrafiłem na to forum przypadkiem jak czegoś szukałem a teraz zaglądam jak chcę coś wyczyścić w aucie.
kosmetykaaut.pl/index.php
Depresji to ja dostałem jak wszedłem pierwszy raz i zobaczyłem jak powinno się myć auto prawidłowo na tzw. dwa wiadra a o reszcie to już nie wspomnę a jak popatrzyłem w zakładkę jak kolega wyzej napisał toż to stwierdziłem że to kosmos dla mnie jest normalnie kurcze myślę że każdemu się przyda zajrzeć w to miejsce chodzi oczywiście o forum.
hm .... a ja mam upaprane autko , ale gdzie umyć przy mrozie i trzymać ? no chyba że pojadę dopiero wiosną :crazy: ale sorry poważnie , konserwacja tak jak najbardziej ale skąpstwo producentów a właściwie księgowych to żal Du...e ściska . Te warstwy są teraz dosłownie przezroczyste lekko zakolorowane i jak ma się to nie zniszczyć
66pawel nie chciałbyś widzieć jakie fiat wprowadził oszczędności na lakierze i podkładzie to byś normalnie nie uwierzył albo osiwiał odrazu.Ale powiem ci że to nie wymysł księgowych tylko tzw.pomysły produkcyjne panów kierowników zmianowych są (dobrze pisze tak tak !), i tzw. konkurencja między wydziałowa kto zaoszczędzi więcej na podkładzie i lakierze w litrach a potem za osiągi po przeliczeniu wszystkiego na rok wychodzi suma jaką firma zaoszczędzi bez uszczerbku w procesie produkcyjnym przyznawane są nagrody pieniężne. Do tego dochodzi presja firmy na ekologię i takie są właśnie efekty że po polakierowaniu auta w procesie produkcyjnym widać jak pod lakierem są tzw wtrącenia jest ich coraz to więcej ponieważ warstwy są coraz to cieńsze. To samo z konserwacją podwozia kiedyś fiat robił całość a teraz tylko kawałek od obrzeża progu jakieś 30-40 cm a dlaczego ? bo uznali że skoro blacha jest ocynk i dochodzą podkłady tzw. kataforezy to po co więcej, jak można też w tym miejscu zaoszczędzić i przeliczając to wszystko na ilość sztuk na dzień, miesiąc a potem na rok wychodzi jakie pieniądze może firma zaoszczędzić na tym także. Tak jak pisałem wcześniej że nie tylko na tym oszczędzają wiem z autopsji.
To na czym jeszcze oszczędzają? Jak jest w innych markach?
Tak samo jej wszędzie... Przykład niemieckich marek jak 15 lat temu przenieśli produkcje elektroniki do chin i jak spadla jej jakość... Ale oszczędności jakie...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tak samo jest wszędzie... Przykład niemieckich marek jak 15 lat temu przenieśli produkcje elektroniki do chin i jak spadla jej jakość... Ale oszczędności jakie...