To nie są złe opony, ale jednak klasa budżetowa. Jeżeli kupujesz popularny rozmiar, np. 195/65R15, to naprawdę niewiele drożej zapłacisz za coś wyższej klasy.
To jest widok strony w wersji do druku
Zimowa Dębica Frigo 2 na 15 calowej stali zagościła w Tipku! W Cinquecento mam je również i miałem w Lancii jak i Bravie :) Świetna opona na śnieg i mróz! Trochę gorzej na mokro ale nie jest źle :) Polecam!
Na lato Bridgestone Turanza na 15 calowej alu Dezent TD. W zupełności wystarczający zestaw dobrej jakości oraz wysoki komfort jazdy + umiarkowanie dobry wygląd :)
Taki wariant oszczędnościowo-budżetowy :)
mam głupie pytanie, mam Tipo Tipo z 15", czy będę mógł zamontować 17"?
Tak.........
A do 120 konnego silnika i dosyć szybkiej jazdy po drogach szybkiego ruchu Dunlop SP Sport Bluresponse będą okey? Chodzi konkretnie o rozmiarówkę 195/65/15 ?
Ewentualnie druga opcja to oczko wyżej czyli 205/55/16 konkretnie te tutaj Oponeo Âť Dunlop SP Sport Bluresponse 205/55 R16 91 W Âť Opony Dunlop lub trochę droższe Bridgestone DriveGuard: Oponeo Âť Bridgestone DriveGuard 205/55 R16 94 W RUN ON FLAT XL Âť Opony Bridgestone
Niewielka różnica cenowa więc też to rozważam. Wszystkie opcje są na stole - jak wam się wydaje?
W Kropku mam w rozmiarze 185/65R15 - bardzo dobre opony. Jest cicho, auto mniej pali, super trzymanie drogi na suchym jak i mokrym.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak widać już po etykietach, opona znacznie głośniejsza, na spalaniu też się odbije negatywnie. Do tego czy warto mieć Run On Flat :?: Nie jest tak z tym do końca różowo.
Witam, w piątek odbieram moje Tipo Hatchback wersja Easy z oponami 16'' i przy oględzinach zastanowił mnie fakt, że Fiat fabrycznie daje opony NEXEN N'Blue HD. Mysłałem, że będzie to marka z wyższej półki typu Pirelli lub Bridgestone. Czy ktoś coś słyszał o takiej marce opon?
Załącznik 27528
Ja też mam tipo Hb i dostałem seryjne opony :
Goodyear Efficientgrip Performance 195/65 R15 91 H
i takie same 5 koło pełnowymiarowe w bagażniku.
To co ty masz to też jakaś wielka tragedia nie jest, a parametry jezdne ma:
paliwo: C
deszcz: B
hałas: 68 dB
W sedanie też mam powyzsze Goodyear, które są bardzo dobrze oceniane, inni pisali o innych dobrych oponach a ten Nexen to troche zaskoczenie :roll:
Ja mam goodyear
Mnie też wstawili Goodyear 205/55 R16. Nie powiem fajnie się jeździ i są ciche. Bałem się, że wsadzą jakieś Tureckie "nie wiadomo co" a wsadzili Goodyear - Tureckie :tongue
Mrt14 a kiedy zamawiałeś ?
Dokładnie zamówiłem 27.03 ale to był egzemplarz dostępny w Polsce i tylko czekałem 2 tygodnie aż przywiozą go do salonu (podobno dosyć dużo zamówień i musieli czekać na lawetę). Dzisiaj przyjechał i odbieram w piątek. Rok produkcji 2017.
Ja dostałem na letnich Bridgestone.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nexen kojarzę z Bundessliga i Porshe Cayen. Czy złe? Trzeba wujka Google zapytać.
Nexen to koreańskie opony. Powinni dawać o podobnej charakterystyce oponki, a te są troszkę gorsze od Goodyearów ale na jakiej zasadzie dają do nowych aut opony to nie wiem. Wydawało by się że jak Fiat włoski, to na wszystkich nowych auta będą Pirelli a jest różnie.
Znajomy miał Nexen-y w nowej Fabii fabrycznie. Opinie raczej miał o nich pozytywne.
Witam , ja dostałem autko na oponach Continental ContiEcoContact 5 205/55 R16 XL wzmacniane są ,dziś sprawdzałem ciśnienie i fabrycznie na wszystkich kołach mam 2,7 b ,mam tak zostawić (ponoć wzmacniane XL mogą mieć większe ciśnienie) czy zmniejszyć na wartość przód 2,2b a tył 2,1b jak jest w instrukcji ? hmmm tylko czy one czasem nie będą wyglądały jak kapcie.
Ustaw tak jak w instrukcji, 2.2 przód i 2.1 tył, później wykonaj reset TPMS.
czyli mimo to że te opony wzmacniane XL mogą mieć większe ciśnienie to i tak powinienem zmniejszyć z 2,7b do 2,2 b ?
Robił ktoś z Was już reset i adaptacje iTMPS , jak to przebiega ile czasu komputerowi trzeba aby zatwierdził nowe wartości ?