Oooo to ładnie. Mi się udało zejść z ceny 1 500 , więcej nie chcieli :/ dywaniki oczywiście również dorzucili....
Widzę, że można było jednak jeszcze przycisnąć. Najbardziej mnie denerwuje ten późny termin odbioru samochodu :/
To jest widok strony w wersji do druku
Oooo to ładnie. Mi się udało zejść z ceny 1 500 , więcej nie chcieli :/ dywaniki oczywiście również dorzucili....
Widzę, że można było jednak jeszcze przycisnąć. Najbardziej mnie denerwuje ten późny termin odbioru samochodu :/
to prawda, kiedy zamawiałeś i jaką wersję
Zamawiałem 18 stycznia, wersję Lounge z kolorem, czujnikami parkowania i pakietem Style Lounge. Chyba nic wymyślnego :)
Warto dodawać też z jakiej ceny udało się ile zejść, bo ktoś pomyśli, że "urwałeś" z tipo tipo ponad 2 tys. i inaczej to wygląda jeśli brałeś lounge z dodatkami ...
o wersji już pisałem wcześniej TIPO EASY 1.4 T-Jet LPG i do tego pakiety tech i komfort no i kolor, ale zamawiałem początek grudnia
Cena wyjściowa wynosiła 68 550, a zaplacilem 67 090.
Z tego co mi mówił sprzedawca to niezależnie od daty zamówienia produkcja miała się zacząć w drugim kwartale, ale tak jak pisałem wcześniej nie wygląda na zbyt ogarniętego.
A powiedz, czy handlowiec był skory do rabatu, czy trzeba było stosować fortel typu pójdę do innego salonu? Jak rozmawiałem w Carservisie to generalnie nie są skorzy do udzielania rabatów. "Jedziemy na minimalnych prowizjach, utrzymanie salonu kosztuje" itp.
kolor Niebieski Mediterrano
Na początku nic nie mówił o rabacie. Ja sobie siadłem któregoś wieczora i do paru salonów wysłałem zapytanie o ofertę i w dwóch wysłali mi z dodatkowym rabatem. Odniosłem się do tej oferty później w salonie i się okazało, że jednak da się coś z ceną zrobić :)
I jak tam z waszymi Tipo SW?
Bo ja się dzisiaj dowiedziałem, że może być przesunięcie i samochód dostanę w czerwcu :/
W różnych testach HB i SW dane premiery kombi podawane są na czerwiec, więc czy to takie obsunięcie to sam nie wiem...może diler chciał przedobrzyć i "obiecał" wcześniejszy termin?
Przykładowo
Od pierwszego kwartału 2017 roku Fiata Tipo można nabyć nie tylko w wersji sedan, ale również z nadwoziem typu hatchback. W czerwcu do gry dołączy też kombi.
Fiat Tipo SW. Kompaktowe kombi za rozsądne pieniądze
Z podobnymi tekstami o czerwcu były również inne artykuły pisane znacznie wcześniej w 2016 roku.
We wtorek dzwoniłem do dilera czy mogę domówić pakiet, bo produkcja ma być w 9tym tygodniu. Powiedział, że już jest za późno, bo wszedł w status 16-ty
co to znaczy - status 16-ty
Mówił że skompletowany do produkcji i nie można wprowadzić zmian w zamówieniu
I chodzi o kombi?
No tak kombi :-), w innym salonie w którym nie dogadalem się o cene, miały być wcześniej w produkcji o trzy tygodnie.
Zobaczymy jak to będzie
Zazdroszczę.
Liczyłem, że też dostanę samochód szybciej ,a wychodzi, że będę czekał do czerwca :/