To jest widok strony w wersji do druku
-
Kwestia co dla kogo jest ważniejsze :-) Jeden woli wygode i ma gdzieś mega wygląd to jeździ na fabrycznych 15 z kapslami co wcale dramatycznie nie wygląda a inny woli sobie odbić dupsko i nerki i pakuje 18 z ciągniętym kondomem na minimalnym profilu. Mój kumpel jak zobaczył białe Tipo to wrzasnął "ja pier.... ale by mega wyglądał na czarnej 18 z niskim profilem i na glebie" :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
W porównaniu do Grande Punto to Tipo na 17 cali jest super komfortowe.JA praktycznie nie czuję różnicy pomiędzy 16 cali na zimę, a 17 cali na lato.A 17 cali to odpowiednie koło do tak dużego auta jak Tipo.
-
Ja mam obecnie 15" alu na zimę i powiem szczerze, lepiej się jeździło na 17" oryginalnych z tipo.
A i wygląd tipo na tych 17" jest bez porównania dla mnie. Najładniejsze zgranie jakiego od dawna nie widziałem. Wygląd czerwonego tipo na tych 17' w salonie przekonał mnie właśnie do zakupu tego auta:)
Na zimę brałem alu 15, bo miałem z wiosny nowe opony z poprzedniego auta, a alu dorwałem za 500pln:) nie sa może piękne ale o niebo lepsze niż stalowe, tym bardziej jak na serwisie powiedzieli cenę za kołpaki podobną do ceny stalowych felg:) zamurowało mnie:)
pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
ksys
nie sa może piękne ale o niebo lepsze niż stalowe, tym bardziej jak na serwisie powiedzieli cenę za kołpaki podobną do ceny stalowych felg
Ja na początku też myślałem o stalowych, ale jak doliczyć do tego właśnie jakieś ładnie wyglądające kołpaki to cena nie wiele wyższa niż felgi aluminiowe.
Kupiłem w końcu felgi Dezent TD do których śruby były w komplecie za 1380 złotych i autko dosyć ładnie się na nich prezentuje :smile:
Oczywiście najlepiej wygląda na oryginalnych 17'' więc byle do wiosny :cool:
-
Ano właśnie bo nie powiedziałem, przy wymianie felg musiałem kupić komplet nowych śrub bo oryginały były do moich felg za krótkie o ok.1cm. Komplet w norauto 80pln:)
Zwracajcie więc uwagę jak to jest potem montowane, bo mnie w trakcie montażu znajomy stwierdził, że nie może tak być, i musiałem zasuwać po nowe śruby:)
mam teraz komplet śrub letni i zimowy :smile:
-
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...5216a14592.jpg u mnie wyladowaly w tipku takie felgi. Ogolnie polecam felgi z alfy romeo prezentuja sie bardzo ladnie. Co do zdjec na aucie jak tylko umyje to wstawie by pokazac. Mam jeszcze tristary czy jak sie to tam pisze i mysle ze tez byly by super.
-
6 załącznik(i)
Witam Was ponownie! Ciężko mi się trochę zdecydować a na dodatek żona robi mi już kompletny mętlik w głowie bo podoba jej się oczywiście co innego niż mnie :) Wybór padł ze względu na cenę że raczej będzie to marka DEZENT i na 100% w rozmiarze 16 cali a to już ze względu na komfort jazdy :) Zrobiłem sobie takie wizualizacje i chciałbym poznać Wasze opinie! Która felga będzie wyglądać najlepiej! Tipo Tipo kolor biały, czarne lusterka i klamki bez halogenów, atrapa też czarna z czarną listwą! Jest możliwość że klamki będą białe a lusterka oklejone (biały lub karbon) ale to zastanawiam się jeszcze czy jest sens. Wiem że wizualizacja nie jest za dobra bo strona ALCAR nie dysponuje białym Tipo ;) Proszę o obiektywne opinie i sugestie a potem zweryfikuję i napiszę które najbardziej mi się podobają :) Może Wasze głosy pomogą mi w wyborze.
Załącznik 26221Załącznik 26222Załącznik 26223Załącznik 26224Załącznik 26225Załącznik 26226
-
według mnie do białego to grafit albo dark pasuje fajnie :)
-
-
2 załącznik(i)
Kolego JA kupiłem Dezent TD i całkiem ładnie wyglądają na aucie i do tych felg w zestawie dają jeszcze śruby.
U mnie się tak prezentują:
Załącznik 26227Załącznik 26228
-
Kolego czekam na założenie przez ciebie wątku o twoim aucie. Nie wiem dlaczego jeszcze tego nie zrobiłeś???? Świetnie wygląda tipo na tych aluskach:smile:
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Kolego czekam na założenie przez ciebie wątku o twoim aucie. Nie wiem dlaczego jeszcze tego nie zrobiłeś???? Świetnie wygląda tipo na tych aluskach
Dzięki za miłe słowo kolego :)
Miałem obawy co do tych felg, ale jak je zobaczyłem na aucie to stwierdziłem, że bardzo dobrze wybrałem.
Kolego temat o moim TIPO już dawno był założony, tylko się przesunął gdzieś w otchłań forum :cool:
-
Przepraszam rzeczywiście temat jest:piwko::piwko::piwko:
-
Mój typ to TI 16
jak dla mnie najładniejsze
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Gdybym ja miał wybierać pod siebie i pod swój kolor to wybrałbym
AEZ - Cliff Dark
DEZENT - TI i TI Dark
DOTZ - Kendo
-
Po przeprowadzeniu już trzeciej selekcji jak dla mnie to na obecną chwilę podobają mi się najbardziej DEZENT RE, TI i TX :) I za cholerę nie mogę się zdecydować które z tych trzech. I tak zajebiście że udało mi się zawęzić zainteresowanie do tylko trzech wzorów.
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Po przeprowadzeniu już trzeciej selekcji jak dla mnie to na obecną chwilę podobają mi się najbardziej DEZENT RE, TI i TX :) I za cholerę nie mogę się zdecydować które z tych trzech. I tak zajebiście że udało mi się zawęzić zainteresowanie do tylko trzech wzorów.
Decent TX grafit :D do mojego białego będą idealnie pasować :)
-
No są kuszące! Wypadałoby zobaczyć na białym z czarnym grillem :/ Bo ta moja wizualizacja nie oddaje tak tego kontrastu. Auto na rysunku jest szare nie białe i wszystkie wykończenia ma w chromie.
-
Pytanie do znających temat felgi 5x98 7Jx17 ET40,5 otwór centrujący 60 wejdą do Tipka? :)
-
do białego koloru wg mnie super pasowac bedą - DEZENT TX graphite na oponeo 16" są teraz za 349zł szt
Jak takie do swojego planuje - mój kolor nadwozia to capucinno tez bedzie pasować
-
1 załącznik(i)
Załącznik 26292
Dokładnie ładnie leżą w Tipku :)