To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Od pewnego czasu także zmagam się z tematem termostatu. Byłem nawet u trzech mechaników, którzy twierdzą że niby wszystko jest ok. A u mnie wygląda to tak że gdy jadę bez włączonego ogrzewania to strzałka ustawia się w pionie po ok 6 km jazdy bez zatrzymywania. Gdy tylko zatrzymam się na światłach to strzałka spada w to miejsce które jest pokazane na zdjęciu. Gdy przyspieszam to wtedy rośnie znowu do pionu. Przy włączonym ogrzewaniu i minusowych temperaturach to po ok 15 km przejechanych w większości z górki strzałka zawsze trzyma się w tym miejscu co na zdjęciu. Dodatkowo gdy jadę np. autostradą i strzałka stoi w pionie to po zjeździe z autostrady wskazówka spada w to miejsce co na zdjęciu. Mechanicy twierdzą że tak ma niby być. Przewertowałem kilkadziesiąt stron na forach alfy romeo i lancii z silnikami 1.9 jtd i zdania są podzielone. Jedni twierdzą że tak ma być inni że nie a trzeci po wymianie nie widzą różnicy. Wyczytałem też że radzą montować tylko oryginały bo wszelkie zamienniki działają różnie(niekoniecznie tak jak trzeba). Nowy termostat w ASO kosztuje 395 zł+ koszty wymiany.Załącznik 26188
-
Masz podobnie jak ja. Ja z tym nic nie robię, bo nikt mi jeszcze nie udowodnił, że taka niewielka różnica w temperaturze (ok. 10 stopni) ma jakiś wpływ na spalanie. Termostat jako tako jest sprawny. Nie przepuszcza podczas nagrzewania sądząc po temperaturze na rurze wychodzącej do chłodnicy. W moim przypadku zastanawia mnie jedynie fakt, że problem lekkiego niedogrzania pojawił się po wymianie rozrządu. Brałem nawet pod uwagę przestawiony rozrząd i mniejszą sprawność silnika. Jest to możliwe w mJTD 8V? Też ustawia się na blokadach?
-
A co zle pali po wymianie?Kopci , nie ma mocy?na moje na 99% To nie wina rozrzadu. Moze jakos zaczales dokladniej sie przygladac pracy silnika po wymianie rozrzadu ?
U mnie przy obecnych mrozach tez wskazowka spada na postoju. Duzo jezdze rowniez nowym masterem tam przy kazdym odpuszczeniu gazu wskazowka spada i to kazdy tak ma.
Temp do 90 to raczej nie dobije tak do 85-87C max.
-
Miałem ten sam problem co opisujecie powyżej. Na rozgrzanym silniku po zatrzymaniu się na światłach wskazówka temperatury opadała w dół o jedną kreskę. Pomogła wymiana termostatu na nowy + wymiana płynu chłodniczego przy okazji. Teraz po rozgrzaniu silnika wskazówka zawsze stoi w pionie. Mam również wrażenie że teraz silnik szybciej uzyskuje wskazaną temperaturę przy minusie na dworze.
-
U mnie też chyba temostat to wymiany. Na odcinku 15km, przy -5 temperatura silnika dochodziła do max 66-67stop.
-
Diesel przy minusowej temp wolno osiaga ok 80-90st ( przy -10 może nawet w jeździe miejskiej nie osiągnąć)
Jak staniecie i działa nadmuch to nic dziwnego że spada temp - prawda ?? !!
Jeśli przy -15 -20 i więcej macie ponad 60-70st w wolnym ruchu miejskim ( po ok 7-10km) , a przy temp ok zera -5 wszystko gra, czyli jest ok 90st to nie ma potrzeby szukać dziury w całym.
Ewentualnie wymienić na benzynę, powinno być dużo lepiej :)
-
U mnie było max 67 stop. w trakcie jazdy autostradą 110-130km/h także pewnie za mało a benzynę to ja mam ale w innym aucie używanym zresztą tylko latem.
-
Pytanie najważniejsze, czy te 10 stopni niedogrzania silnika ma wpływ na spalanie?
-
Ja bym zadał pytanie trochę inaczej: czy te 10-20 stopni niedogrzania silnika ma wpływ na kondycję silnika?
Osobiście prawie rok jeździłem z wskazówką poniżej 90* w Megance, ale to była benzyna - po wymianie termostatu nic się nie zmieniło, jeśli chodzi o korzystanie z auta - spalanie to samo, moc ta sama... Tylko spokój w głowie, że wskazówka jest na swoim miejscu. :)
-
Moim zdaniem ( niekoniecznie słusznym :) ) te 10-15st C pominąłbym w sprawności silnika.
I tak wykorzystujemy mały % reszta to straty cieplne itp. Dla mnie ok 65-70st do 90 to dobry zakres użytkowy w zimę.
Dziś 35km -17st C, 2.4jtd max temp ok 70 st C - lancia
Wczoraj croma -15, temp ok 70stC , ten sam dystans.
-
Odświeżę temat - generalnie wskazówka temp. jest zawsze na środku - czy upał czy mróz. Ale wczoraj samochód stał po trasie 2-3 h na dworze po czym ruszyłem. Powolny wyjazd z parkingu, droga przez Bydgoszcz ok 3 km (światła itp) oraz kilkanaście min jazda w korku w garażu podziemnym w poszukiwaniu miejsca i wskazówka na 1/3. W tym czasie powinna już być w połowie. Czy raczej norma czy spodziewać się wymiany termostatu? Przy samochodzie czyś było zapach płynu chłodzenia ale raczej stawiam na samochód obok. Poziom płynu ok i u mnie w garażu nic nie czułem. Jak ruszyłem w trasę to wskazówka poszła na połowę :?:
Pozdrawiam
-
Skoro kiedys było inaczej i silnik trzymał temp na postoju to znaczy, że termostat zaczyna szwankować. U mnie jest podobnie. Zlogowałem temperaturę w czasie jazdy, nie przekracza 75 stopni. Muszę umówić auto na wymianę.
-
Szczerze nigdy się nie przyglądałem. Temp. trzymał na trasie i to mi wystarczało. Ale racja - zloguję go po rozgrzaniu i sprawdzę.
Trudno się to bydle wymienia?
-
W 120Km lekko nie jest . Glownie przeszkadza chlodnica egr ale jest do opanowania w 2-3h
-
z tego co kojarzę, to w 1,9 16V siedzi podobnie jak u mnie. po wyjęciu akumulatora z podstawą i odkręceniu rury doprowadzającej powietrze do kolektora dolotowego, to masz dużo miejsca.
łącznie masz do odkręcenia akumulator, następnie jego podstawa( 3 śruby), rura dolotowa (3 śruby i jedna opaska zaciskowa).
sam termostat jest przykręcony chyba na 2 śruby i jeśli dobrze pamiętam to 5 opasek zaciskowych na przewodach.
dobrze jest wcześniej spuścić płyn chłodniczy. pod chłodnicą jest zaworek do spuszczania płynu. niestety lubi stwarzać problemy.
kilkanaście osób już z tym walczyło z różnymi rezultatami.
poczytaj wcześniej o ewentualnych utrudnieniach co byś się nie zdziwił jak już będziesz miał wszystko do wymiany przygotowane. był o tym dość duży temat.
-
Dzięki. Jeszcze poobserwuję jego zachowanie i zobaczę. Mam też do uszczelnienia dolot turbo a bez kanału trudno więc za jedny razem oddam wszystko do magika - albo wezmę się sam:cool:
-
1 załącznik(i)
Ja mialem taka temperature po 8km normalnej jazdy.
Załącznik 30356
-
Najdłużej schodzi zanim wskazówka wejdzie na te ćwierć wskaźnika, później już idzie w miarę szybko do pionu. Moja też nie nagrzewa się ekspresowo, ale chyba te silniki tak już mają.
-
Hmm
U mnie po 8km to jest chyba wyzsza temp po wymianie termostatu (jeszcze dzisiaj sie przejade).
Objawami uwalonego termostatu bylo np hamowanie silnikiem spadała temp. ,postoj w korku temp spadala (oczywiscie zima) no i dosc dlugo sie nagrzewal.Teraz temp stoi w pionoe
-
U mnie po ok 8km jest w pionie