To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Jaxon
Jako pierwszy klient zadzwoniłem na nr 80034280000 i pani na infolini powiedziała mi ze są własnie świeżo po przeszkoleniu i w tej chwili szuka informacji na stronie na której POWINNA być zaktualizowana mapa do pobrania do naszych (mojego) nawi przez NAS.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
To co jest do ściągnięcia : Mapa do pobrania
Położenie geograficzne: Europa
Aktualna wersja: 9.81
Data wydania: 29.11.2016
Rozmiar: 7.6GB
Dla Fiat Tipo Sedan też :)
Yyy to chyba dobra wiadomość ? ;)
-
Ściągniecie i co dalej? :tongue Sami nie zaktualizujecie, a to "szukanie informacji", to jakiś "żart".
-
Cytat:
Napisał
Jaxon
Jako pierwszy klient zadzwoniłem na nr 80034280000 i pani na infolini powiedziała mi ze są własnie świeżo po przeszkoleniu i w tej chwili szuka informacji na stronie na której POWINNA być zaktualizowana mapa do pobrania do naszych (mojego) nawi przez NAS.
To co jest do ściągnięcia : Mapa do pobrania
Położenie geograficzne: Europa
Aktualna wersja: 9.81
Data wydania: 29.11.2016
Rozmiar: 7.6GB
Dla Fiat Tipo Sedan też :)
Jakoś nie chce mi się wierzyć, teraz pewnie będą szukać tej informacji przez kolejny rok ;)
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ściągniecie i co dalej?
Włożymy do USB i się zaktualizuje :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Jakoś nie chce mi się wierzyć, teraz pewnie będą szukać tej informacji przez kolejny rok ;)
Włożymy do USB i się zaktualizuje :)
Myślisz, że to pójdzie bez aktualizacji softu w aucie? Wątpię w to, patrząc na to jak sobie z navi FIAT poczyna.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Myślisz, że to pójdzie bez aktualizacji softu w aucie?
Jeśli zostanie to tak przygotowane, że po włożeniu klucza USB radio samo to wykryje i zaktualizuje to tak,
ale ja na razie nie wierzę w tą mapę 9.81 - bo już takich informacji słyszałem wiele, no zobaczymy.
-
Na stronie TomTom widzę, ze do Giulii dają CONNECT 3D NAV, również w wersji 6,5". Oprócz "widżetu" ta navi ma bardzo zbliżoną funkcjonnalność do gówna Here.
-
Bibi, a masz już może tą stronę z której można pobrać nową mapę do naszych navi?
-
Cytat:
Napisał
Marcin_2_1
Bibi, a masz już może tą stronę z której można pobrać nową mapę do naszych navi?
Na stronie TomTom nic nie ma na ten temat. Nie zdziwiłbym się, gdyby ASO to miało robić :tongue
-
Polska to dziki kraj :) Żaden z was nie zadzwonił na podany przezemnie nr infolinii. Nikt z was nie podał jakie ma auto i zktórego roku i MIESIACA a to ważna sprawa. Pani ( lub pan) podali by wam na jaką strone wejśc a nie jest to https://www.driveuconnect.eu/pl ale inna strona. Ja już tą mapę i aktualizację ściągnąłem rozpakowałem i przerzuciłem na pendraiva. Któregoś dnia pójdę do garażu i albo mi się uda zaktualizować mapę z X.2015 na XI.2016 albo nie. Dalej debatujcie. Miłego weekendu w tym temacie ;)
-
Cytat:
Napisał
Jaxon
Pani ( lub pan) podali by wam na jaką strone wejśc
To podaj tą stronę.
-
No dobra :) https://maps.mopar.eu/ stronka jest po włosku ale można ja przetłumaczyć na polski z chrome itd itp. Jak ktoś ma juz w myfiat swoje dane to powinny pasować do tej strony czyli nie trzeba sie ponownie rejestrować .
-
Faktycznie to jest to :) Już też pobieram mapy oraz licencję.
Tutaj podam instrukcję instalacji :
https://maps.mopar.eu/content/dam/ma...r/howto-en.pdf
Stronę można przełączyć na angielski :)
Dzięki Jaxon :)
-
Dzisiaj jest 13 i piątek ale może chociaż to sprawi niektórym malkontentom radość . Cieszę się JackTheNight że mogłem pomóc :)
-
Macie farta. Ja zapewne rozpocznę drogę prawną.
-
Nie wiem czy Jaxon zauważyłeś w instrukcji, ale klucz USB trzeba sformatować exFAT-em i można jeździć podczas aktualizacji :)
-
Dzisiaj trzeba zrobić przerwę na :rusel::partyman: a potem na :spioch: i od jutra zacząc mysleć :supz::dlon:
-
To jak już to podaję link do angielskiej wersji, a temat utworzę w poddziale dot. radia i nawigacji, aby więcej osób mogło to zobaczyć ;)
-
Na włoskim forum już miesiąc temu znali stronę aktualizacji, wtedy była to wersja mapy do pobrania : 976 :
Aggiornamento mappe navigatore - page 14
A teraz aktualnie jest 981, czyli jak widać, Fiat udostępnia najnowszą mapę od razu jak tylko Tom Tom ją wypuści, to fajnie, że aktualizacje będą pojawiać się na bieżąco :)
-
i jak działa aktualizacja ktoś próbował ?
-
ja zaraz ruszam w trasę, pendrive już mam przygotowany - i zobaczymy czy się zaktualizuje :)