Strasznie kłótliwy ten kącik Tipo.. he he dawajcie dalej bo fajnie się czyta takie dziecinne przekomarzania haha
To jest widok strony w wersji do druku
Strasznie kłótliwy ten kącik Tipo.. he he dawajcie dalej bo fajnie się czyta takie dziecinne przekomarzania haha
MES to super narzędzie. Za 2 lata przyda się na pewno wielu z nas. Dobrze że już jest dostępny...
Co ciekawe jest tylko jeden sterownik na liście (dla silnika 1.4). Co daje nadzieję na to że da się dołożyć tempomat do każdego auta.
Co to wymiany zdań i udawadniania sobie pewnych kwesti: Proszę załatwiać to na PW!
Co do icar, używałem go na wifi. Do Forda spisał się dobrze. Chciałem tylko dodać od sobie ze te elm327 za 10, 15 czy 20 zł na bluetooth nie są tak kompatybilne - jak porządny elm. Fordscan często informuje o braku możliwości wykonania testu bo np. Elm nie spełnia wymagań wszystkich protokołów.
Osobiście polecam je tylko do szybkiego połączenia się z ECU i sprawdzaniu podstawowych danych jak i odczytu błędu.
Jeśli ktoś chce coś zmieniać w sofcie, osiować itd. polecam elm327 na kablu ;))
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Myślę, że jeszcze trochę trzeba poczekać. Programiści już na pewno piszą kody, jednak Tipo to stosunkowo świeży nabytek na rynku, więc jeszcze trochę.
Pojawiła się nowa wersja MES v3.5 : Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars
Zmiany w nowej wersji :
18/02/2017 - Multiecuscan 3.5
- Added information for more ISO codes from 2015-2016 vehicles
- Added support for high speed mode of ELM327 interfaces
- Support for Magneti Marelli IAW 8GMC CF5/EOBD Injection (1.4) (500)
- Support for Magneti Marelli IAW 8GSW/SDU CF5/CF5+/EOBD Injection (0.9 LPG) (500L, Panda)
- Support for Magneti Marelli IAW 8GSW CF6/EOBD Injection (0.9) (Panda)
- Support for Bosch EDC17C69 CF6/EOBD Diesel Injection (2.3) (Ducato 290)
- Support for Marelli 9DF CF6/EOBD Diesel Injection (1.3) (Egea, Tipo)
- Support for Bosch EDC17C69 CF6/EOBD Diesel Injection (1.6, 2.0) (Egea, Tipo)
- Support for 4x4 coupling control (Panda)
- Support for BOSCH ABS/ESP/TPMS (Egea, Tipo)
- Support for Bosch Airbag MY14 (500X, Renegade)
- Support for Parking control Bosch (500X, Renegade)
- Support for TRW Electric Steering (500X, Renegade)
- Support for Parking control SPM Bosch (Renegade)
- Support for Body Computer Marelli (BU) (Renegade)
- Support for CAN Setup / PROXI Alignment Procedure (BU) (Renegade)
- Support for TRW Airbag MY14 (Ducato 290)
- Support for Parking control Bosch MY14 (Ducato 290)
- Support for Tire Pressure Control (TPMS) Schrader (2/3 axle) (Ducato 290)
- Support for Bosch ABS 9 (Ducato 290)
- Support for CAN Setup / PROXI Alignment Procedure (Ducato 290)
Z tego co widać doszła obsługa w Tipo : silniki Diesla oraz ABS/ESP/TPMS
Jak pojawią się opcje dotyczące świateł (mp. włączania świateł pozycyjnych przy otwieraniu auta) albo przypominacza o niezapiętych pasach to kupię :-)
A nie masz tej opcji włączania świateł przy otwieraniu auta ? Radio masz uconnect 5" czy to mniejsze ?
Ja to jak gwarancja się skończy to też kupię ten program, bo na pierwszy przegląd pojadę, to wtedy mi zresetują inspekcję serwisową, ale już po dwóch latach sam sobie wymienię olej itd. a wtedy będzie trzeba zresetować inspekcję serwisową :) co by non stop na wyświetlaczu nie przypominało mi o konieczności dokonania serwisu :)
Alarm niezapiętych pasów tylko serwisowo można dezaktywować,w menu komputera tego nie zrobisz.
No widzisz, a w Grande się da .:smile:
kolego nie opowiadaj bajek,bo jestem posiadaczem GP i wiem o piszę.W GP możesz włączyć alarm pasów ale dezaktywować tylko serwisowo,chyba że posiadasz egzaminera.
No to masz chyba jakąś biedniutką wersję. Nie pamiętam jak z pasem kierowcy (bo alarm mam wyłączony na stałe) pasażera natomiast można aktywować i dezaktywować z menu deski (Kożystam z tego aby zmusić pasażera do zapięcia pasa ) . Ponadto dezaktywację i aktywację można wykonać nie tylko egzaminerem ,Multiecuscan też obsługuje tą funkcję . Tipo też sterownik Instrument Panel (356)
Nie mam bieda wersji,co prawda tez nie najwyższa,chyba o ile dobrze pamiętam activ lub energy 2006 rok.Mam też pasy wyłączone na stałe i mogę aktywować w kompie ale znowu dezaktywować już nie-znowu sterownik lub multiecuscan lub serwis.Może faktycznie te komputery były różne i stąd różnica,jeśli tak to sorry...