To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo - dziadeck -
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
8,5 to dobry wynik... u mnie 7,6 tryb mieszany , pół / pół trasa / miasto ...
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Jeżdżę póki co jak przystało na "dziadka", po 1000 km zacznę kręcić na wyższe obroty to pewnie będzie koło 10 litrów.[emoji1]
-
Pierwszy raz miałem okazję dzisiaj jechać po śniegu na nowych oponach Nokian, rewelacja, wgryza się w śnieg aż miło. To była dobra zmiana;-)
-
NO ładne cacko ;-) Bezawaryjnej jazdy , miliarda kilometrów i na zawsze zadowolenia z Tipka :partyman:
ps. grupa łódzka coraz liczniejsza , fajnie
-
Spalanie co raz ładniejsze http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...188793e34c.jpg
Staram się stosować do tych wskazówek kompa.
Musze pomyśleć o czujnikach cofania, bardzo malutka szyba jest z tyłu.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Musze pomyśleć o czujnikach cofania, bardzo malutka szyba jest z tyłu.
Lusterek auto nie ma? :tongue
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Lusterek auto nie ma? :tongue
Wiesz nie brałem lusterek do wyposażenia [emoji12]
Nigdy czujników w żadnym aucie nie miałem, a może to być fajny pomocny bajer na parkingach marketowych.
-
Masz bardzo ładne auto. Gratuluję.
Biały kolor na Tipo rewelacyjnie wygląda.
P.S. Pod marketami staje się jak najdalej od wejścia, tam gdzie nie ma tłoku, bo na prawdę szkoda mieć potem auto poobijane od drzwi innych samochodów.
-
Cytat:
Napisał
nygus
Pod marketami staje się jak najdalej od wejścia, tam gdzie nie ma tłoku, bo na prawdę szkoda mieć potem auto poobijane od drzwi innych samochodów.
Życie w dużym mieście bywa bardziej skomplikowane. Bywa, że dobre jest każde miejsce, w które dasz radę się wcisnąć, a w nadwoziu typu sedan z widocznością do tyłu z zasady jest kiepsko.
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Skąd Wam się berze takie spalanie. U mnie na kompie nie przekroczyło nigdy 6.4 tryb mieszany ???
-
Może Ty masz 0,9 Twin Air :P ;)
-
Cytat:
Napisał
pawulg
Skąd Wam się berze takie spalanie. U mnie na kompie nie przekroczyło nigdy 6.4 tryb mieszany ???
Ja w trybie mieszanym mam zawsze spalanie w okolicy 7litrów i jest to delikatna jazda.
-
Cytat:
Napisał
pawulg
Zapewne to wszystko zależy co kto uważa za "tryb mieszany" a także kto jakie ma to tzw. "miasto". U mnie niestety miasto to kurs do pracy 3,5 km w jedną stronę i z powrotem , w większości po dzielnicy domków jednorodzinnych z trzema ograniczeniami 30 km/h i kilkoma "leżącymi policjantami" . jazda polega na mieszaniu biegami od 1 do 3,czasami 4 biegu,.... po prostu masakra. Myslę żeby jeździć dookoła , ale to przecież jakaś paranoja . Reasumując jak ktoś ma "miasto" ale może sobie pojechać dłuższe odcinki na jednym biegu np. 4 czy 5-tce , to nie ma co porównywać do mojej "męki" piździatymi drogami osiedlowymi .
-
Pierwsza trasa zaliczona, tylko 100 km, jazda max do 120, max 3500 obrotów, spalanie wg kompa 5,3 litra.jestem zadowolony, aż tak źle nie przyspiesza, miło się jechało zwłaszcza biorąc pod uwagę spalanie, dla mnie to przepaść wcześniej w trasie w innym aucie wychodziło 8 litrów. Pod koniec było już 5,7 ale już w miasto wjechałem. Nawet udało się spotkać też białe tipo na taxi.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Pierwsza trasa zaliczona, tylko 100 km, jazda max do 120, max 3500 obrotów, spalanie wg kompa 5,3 litra.jestem zadowolony, aż tak źle nie przyspiesza, miło się jechało zwłaszcza biorąc pod uwagę spalanie, dla mnie to przepaść wcześniej w trasie w innym aucie wychodziło 8 litrów. Pod koniec było już 5,7 ale już w miasto wjechałem. Nawet udało się spotkać też białe tipo na taxi.
Jaka to trasa z łodzi i ile czasu jechałeś?
-
Spalanie masz naprawdę bardzo niskie.
-
Z łodzi z Teofilowa w okolice Wartkowic i z powrotem, w jedną stronę zwykłymi drogami, powrót autostrada. 40 min w jedną stronę.
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
U mnie niestety miasto to kurs do pracy 3,5 km w jedną stronę i z powrotem , w większości po dzielnicy domków jednorodzinnych
Rozważ chodzenie na piechotę. Albo rower - na takim dystansie nawet się nie spocisz :cool: No chyba że masz jeszcze dodatkowy etat kierowcy swoich dzieci (szkoła, angielski, basen itd.), to bez samochodu ciężko....
-
Cytat:
Napisał
kjk
o chyba że masz jeszcze dodatkowy etat kierowcy swoich dzieci (szkoła, angielski, basen itd.), to bez samochodu ciężko....
tak dokładnie , jest dodatkowy etat .... prywatny kierowca swojego syna ... i nic mi za te kursy nie płaci , jeszcze ja mu dopłacam :smile: