To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
pawka
O czym ty piszesz? -mam Tipo Tipo - 193cm wzrostu
Następnym razem proszę grzeczniej :grrrr: Tak, siedziałem w tipotipo i przy wygodnym dla mnie ustawieniu fotela odległość między czubkiem mojej głowy a sufitem była niekomfortowa. Na pewno nie mógłbym jeździć w kapeluszu :lol:
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
A jakie są opcje w komputerze pokładowym w podstawowej wersji? Dużo tego czy marnie?
Było o tym już na forum. Komputer pokazuje: TRIP (spalanie aktualne, średnie, zasięg, czas jazdy, przebytą odległość). Nie ma żadnych ustawień poza jasnością podświetlenia zegarów, dźwiękiem ostrzegającym przed przekroczeniem zadanej prędkości czy ustawienie daty i godziny).
-
Cytat:
Napisał
kjk
Następnym razem proszę grzeczniej :grrrr: Tak, siedziałem w tipotipo i przy wygodnym dla mnie ustawieniu fotela odległość między czubkiem mojej głowy a sufitem była niekomfortowa. Na pewno nie mógłbym jeździć w kapeluszu :lol:
Bez komentarza - bo się jeszcze narażę;-)
-
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli? Jak się komuś znudzi lub powyciera. I np poszycie z wersji Tipo zamienić na to które jest w Lounge.
Fotele pewnie we wszystkich wersjach są te same?
Ciekawe ile komplet takich pokrowców z Lounge mógłby kosztować :)
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli?
Nie. W obecnym plebejskim pojeździe przejeździłem 170kkm i fotele są w stanie "bez zarzutu". Naiwnie zakładam,że tipek nie będzie gorszy....
-
Trochę zmienie temat, w standardzie nie mamy koła zapasowego a także klucza do kół i podnośnika, czy każdy lewarek trapezowy będzie pasował, czy kupował ktoś z was sobie we własnym zakresie zapas plus klucz i lewarek? Czy taki będzie dobry : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5978672224
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli? Jak się komuś znudzi lub powyciera. I np poszycie z wersji Tipo zamienić na to które jest w Lounge.
Fotele pewnie we wszystkich wersjach są te same?
Ciekawe ile komplet takich pokrowców z Lounge mógłby kosztować :)
Nie musisz czekać na przyszłość! Na Allegro już możesz sobie kupić komplet foteli za 850 zł. Ja się będę zastanawiał jedynie nad wymianą boczków bo też są i nawet nie bardzo drogie :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
marcin_o
Zastanawialiście się czy w przyszłości będzie można wymienić np poszycie foteli?
W Mondeo MK III zdejmowałem poszycie z foteli i prałem w wralce.Nie wiem jak wyglada sytuacja w Tipo.
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Nie musisz czekać na przyszłość! Na Allegro już możesz sobie kupić komplet foteli za 850 zł. Ja się będę zastanawiał jedynie nad wymianą boczków bo też są i nawet nie bardzo drogie :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
rzeczywiście i fotele i boczki w cenach sensownych :)
-
3 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
dziadeck
Tak wygląda oryginał który kupiłem razem z kołem u dilera
Załącznik 25721Załącznik 25722Załącznik 25723
-
Cytat:
Napisał
pawka
Tak wygląda oryginał który kupiłem razem z kołem u dilera
O a u którego dilera kupiłes i ile Cię podliczyli za to ?
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Może żle się wyraziłem - kupiłem u dilera kupując tipo - tak ,ze dostałem to razem z samochodem z fabryki jako dodatkowe wyposażenie. dopłaciłem 400zł/koło +narzędzia/
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Lepiej zainwestuj 80 zł w tzw żabę (chydrauliczny podnośnik). To pewniejszy sposób unoszenia auta, tylko warto kawałek grubej gumy podkładać lub grubszej deseczki. No i oczywiście podstawiamy pod te same elementy co pod podnośnik w warsztacie, nigdy pod podłużnice.
-
Cytat:
Napisał
leinad
Lepiej zainwestuj 80 zł w tzw żabę (chydrauliczny podnośnik). To pewniejszy sposób unoszenia auta, tylko warto kawałek grubej gumy podkładać lub grubszej deseczki. No i oczywiście podstawiamy pod te same elementy co pod podnośnik w warsztacie, nigdy pod podłużnice.
Też o tym myślałem, ale muszę zobaczyć jak z miejscem w bagażniku na ten podnośnik będzie.
-
Jak masz zamiar wozić w bagażniku to nie polecam. Myślałem że tak do zmieniania kół. Najlepiej kupić fiatowakie koło zapasowe z akcesoriami. Za 400 zł trudno skompletować koło i podnośnik z kluczem. Możesz też poszukać na Allegro zestawów używanych do Fiata punto czy bravo.
-
Cytat:
Napisał
leinad
Jak masz zamiar wozić w bagażniku to nie polecam. Myślałem że tak do zmieniania kół. Najlepiej kupić fiatowakie koło zapasowe z akcesoriami. Za 400 zł trudno skompletować koło i podnośnik z kluczem. Możesz też poszukać na Allegro zestawów używanych do Fiata punto czy bravo.
Tak, tak myślę o zapasie , może dojazdowe koło, podnośnik tylko w razie złapania kapcia w trasie.
-
Jak masz zamiar mieć 2 komplety kół to można jedno koło brać na zapas z aktualnie nieużywanego zestawu. Jeździłem 10 lat bez koła zapasowego (w Grande Punto był zestaw z kompresorem) i nic się nie stało. W mieście wulkanizacja za każdym rogiem więc jak miałem problem to blisko było. Na te koło dojazdowe z cennika się zdecydowałem bo to wychodzi ok cenowo: felga, opona, podnosnik, klucz (nie pisząc o jakiejś wytloczce, śrubie mocującej czy klinie pod koła).
-
Ja byłem przekonany że lewarek i klucz jest z tym zestawem naprawczym, niestety mój dealer sam nic nie powiedział, wszystko trzeba z niego wyciągać.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Ja byłem przekonany że lewarek i klucz jest z tym zestawem naprawczym, niestety mój dealer sam nic nie powiedział, wszystko trzeba z niego wyciągać.
Lewarek , klucz do kół , śrubokręt , rozkładany klin pod koło są tylko dostępne razem z kołem zapasowym.Wszystko powciskane w wytłoczkę styropianową pasującą do wnętrza koła.Dodatkowo był tam wsadzony ten psełdo-lejek ale to chyba dodają do każdego pojazdu.
-
W wersji z zestawem naprawczym dostajemy:
- kompresor elektryczny z wbudowanym glutem ( można pompować samym powietrzem)
- rurka do dolewania paliwa
- hak do wyciągania z zaspy
- śrubokręt krzyżak
- styropianową wytłoczkę w której to jest upakowane, u mnie wyleciała po montażu gazu