To jest widok strony w wersji do druku
-
witajcie
Właśnie siedziałem dziś w KIA Ceed hatchback i powiem szczerze, że jak siedzi się wygodnie z przodu to z tyłu musiałem mieć rozłożone, rozchylone nogi aby się zmieścić (183cm). Troszkę lepiej w kombi ale ogólnie siedzenie z tyłu du p y nie urywa. Co innego w Fiacie gdzie mam jeszcze z 10-15cm wolnego miejsca. Wersja Buissnes Line została mi zaproponowana za 67000 ale babeczka była na tyle w porządku iż mówi do mnie tak. Zamówi Pan teraz, samochód będzie na grudzień, poczeka na placu do stycznia, będzie wyprzedaż i dam Panu kolejne 4000 tysiące upustu. Czyli Kia Ceed 1,4 benzyna 100KM wersja Buissnes Line 63 0000.
Co Wy na to?
-
Kwestia gustu i kasy, jakbym dysponował taka kasa to nie myślałbym o jak to mówią budżetowym aucie, kia też ładna i wykończenie lepsze ale ceeda nowego za 45 tys nie kupię.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Kwestia gustu i kasy, jakbym dysponował taka kasa to nie myślałbym o jak to mówią budżetowym aucie, kia też ładna i wykończenie lepsze ale ceeda nowego za 45 tys nie kupię.
Tak jak wspominałem. Im więcej do wydania tym woekszy problem.
A może kup wersje skromniejszą Tipo a zaoszczędzone pieniądze przeznacz na fajne wakacje albo cokolwiek innego...
-
Witam
a więc tak: auto w wersji Lounge bordowe z chromami na 16 calowych kołach aluminiowe obręcze. Pakiet prawie full bo bez podgrzewanych foteli i tego czujnika alarmowego hamowania co doszedł w lipcu do pakietu bezpieczeństwa.
Auto miało by autem demonstracyjnym ale nie jest zarejestrowane więc nim nie jest.
pytałem o akcje serwisowe z kabelkami przy airbag i uszczelce ale powiedział mi że ten egzemplarz ma wszystko poprawione Zauważyłem lekkie porysowania ale dosłownie leciutkie i obiecali naprawić. Co do progu to wydawał mi się i z progiem jest wszystko ok
Poinformowałem Panów z Fiata o czarnym piątku gdzie są około 4-5tys upusty ale nie słyszeli o takiej akcji - szczególnie iż na pierwszej stronie www Fiata od razu pokazuje się Czarny Piątek. Mają sprawdzić czy ten VIN auta bierze udział w akcji. Jeśli tak mam upust min 4000
Więc Panowie Panie brać???!!!
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Poinformowałem Panów z Fiata o czarnym piątku gdzie są około 4-5tys upusty ale nie słyszeli o takiej akcji
Dziś rozmawiałem z moim sprzedawcą i powiedział mi że na czarnym piątku to głównie będą samochody które nie zostały z jakichś przyczyn odebrane a były zamówione, będą to auta ekspozycyjne lub te które brały udział w jazdach testowych! Przeważnie są to wersje sprzed 22.08.2016 a więc bez tego dodatkowego pakietu bezpieczeństwa. Generalnie uspokoił mnie że lepiej czekać na to co zamówiłem i nie robić nerwowych ruchów.
-
Widzisz MICHO tylko ja niczego nie zamawiałem a OC w moim 24letnim mondku jest do 28 listopada tego roku.
Więc gdybym miał zamawiać czekałbym kilka miesięcy a to auto nawet nie było na jeździe testowej. Jest w salonie i sobie stoi. De facto nie ma foli ochronnych bo stoi na ekspozycji ale autko mam na już a nie za 4-6 miesięcy. Jak sam piszesz to auto ekspozycyjne więc może dołączy do czarnego piątku i dostanę upust około 4000tysiecy
-
Cytat:
Napisał
tedybear
to auto ekspozycyjne więc może dołączy do czarnego piątku i dostanę upust około 4000tysiecy
Czego Ci życzę z całego serca :) Ja dostałem 2500 zniżki za rocznik 2016 chociaż auto właśnie w tym tygodniu wchodzi na produkcję i 750 zniżki za gaz. Ponadto dostałem w gratisie alarm wart 1000 zł i czujniki parkowania z wyświetlaczem które kosztują 500 zł więc też jestem zadowolony. Więc na jedno wychodzi czarny piątek jak i zwykła sprzedaż :) Generalnie to oni zawsze zrobią tak że zarobią dobrze a my myślimy że to okazja ;)
-
Niestety auto nie będzie z żadnym upustem bo do czarnego piątku są modele o konkretnych numerach VIN.
Ale chyba już podjąłem decyzję. Nie kupuje z ekspozycji. Nie ma 4 rzeczy co chciałem poza tym bez folii i ludzie oglądają i pierdza w moje fotele. Zamówię nowego będę miał to co chce będzie nowe w foliach ochronnych. W marcu do odbioru i do marca uzbieram 10% wkładu własnego a że w lutym mam 40 urodziny to podciagne auto pod prezent urodzinowy :) co nowe to nowe
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Niestety auto nie będzie z żadnym upustem bo do czarnego piątku są modele o konkretnych numerach VIN.
Ale chyba już podjąłem decyzję. Nie kupuje z ekspozycji. Nie ma 4 rzeczy co chciałem poza tym bez folii i ludzie oglądają i pierdza w moje fotele. Zamówię nowego będę miał to co chce będzie nowe w foliach ochronnych. W marcu do odbioru i do marca uzbieram 10% wkładu własnego a że w lutym mam 40 urodziny to podciagne auto pod prezent urodzinowy :) co nowe to nowe
No i zajebista decyzja! Gratuluje :-) Zrobilem tak samo i nie żałuję! Teraz tylko cieszyć się i czekać! :-D
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
tedybear
poza tym bez folii
Jak będziesz odbierał auto żadnych folii na aucie nie będzie
-
wiem ze foli nie będzie.
Pytanie: czy wiecie jak dokładnie działa system brake control? ten system co musi być w wyposażeniu? na necie nie mogłem nic znaleźć. jest wiele o City Brake Control ale o System Brake Control nie ma nic.
-
12868/DS197/2016
A to moje zamówienie na auto z dnia dzisiejszego.
Kolor bordowy z chromami (w nosie mam, że się brudzi - ale jak wygląda bosko na tle tych szaraków, beżaków i ciemnych mas na drodze)
Benzyna 1.4 95KM skrzynia manualna
Lounge + podgrzewane przednie fotele, gniazdo 12V w bagażniku, Pakiet Business LOUNGE, koło zapasowe pełnowymiarowe
Odbiór na koniec marca - urodziny 40ste mam w połowie lutego więc podciągnę go pod prezent urodzinowy
Mam nadzieję, że jak pojawią się hatchbacki i kombi to sprzedaż sedanów spadnie i Fiat da jakiś fajny upust aby napędzić sprzedaż sedanów. Pożyjemy, zobaczymy
Pozostaje tylko czekać
-
Pakiet Business LOUNGE to naprawdę korzystna oferta tyle dodatkowych przydatnych rzeczy za 2800zł to jest okazja. Jak by chcieć zamówić wyposażenie pakietu business osobno to wyszło by ponad 5500zł
-
Cytat:
Napisał
tedybear
12868/DS197/2016
A to moje zamówienie na auto z dnia dzisiejszego.
Kolor bordowy z chromami (w nosie mam, że się brudzi - ale jak wygląda bosko na tle tych szaraków, beżaków i ciemnych mas na drodze)
Benzyna 1.4 95KM skrzynia manualna
Lounge + podgrzewane przednie fotele, gniazdo 12V w bagażniku, Pakiet Business LOUNGE, koło zapasowe pełnowymiarowe
Jak można już zamawiać Hatchbacka to pchasz się w Sedana? Zamówiłeś wypasioną wersję, w tej cenie kupiłbyś hatchbacka z T-Jetem w Popie plus kilka najpotrzebniejszych opcji. Jeśli Ci nie zależy na mocy, to w zwykłym 1,4 praktyczniej wyjdzie hatchback w wersji Easy plus pakiet komfort, wyjdzie Ci podobne wyposażenie co Lounge w Sedanie. Czujniki w Sedanie przydatne, w hatchbacku można sobie je darować a nawigacja w Tipo jest mało przydatna, gdyż ma stare mapy i nie można ich uaktualnić. Hatchback będzie praktyczniejszy i mniej będzie tracił na wartości. Przemyśl temat i zmień zamówienie póki czas :)
-
ŻuczekM ale mi się hatchback nie podoba i mówię to szczerze. Dziś w galerii był wystawiony hatchback i po wyregulowaniu fotela na mnie siadłem z tyłu i... rozczarowanie. o wiele mniej miejsca niż w sedanie na tylnej kanapie , plus skos dachu powoduje, że głowa pasażerów obija się o boki auta. rzeczywiście hatchback ma światła ledowe, które może niedługo pojawią się w sedanie ale ekran dotykowy jest beznadziejny i wygląda jak doczepiony tablet. Dla mnie beznadzieja - już sobie wyobrażam idiotów, którzy będą myśleli że właściciel zapomniał tableta i po wybiciu szyby będzie się starał na siłę go wyrwać :)
Silnik może i większy ale ja naprawdę nie potrzebuję auta z 200KM. Jak będę chciał sobie poszaleć kupię sobie aston Martin DB9 :)
-
Chcieli mieć bagażnik 440 litrów to musiało być jakimś kosztem :) A T-Jet Cię nie kusi?
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
Jak można już zamawiać Hatchbacka to pchasz się w Sedana?
Zadając takie pytanie możesz rozpętać debatę o wyższości świąt Wielkanocy nad świętami Bożego Narodzenia :lol: Z resztą jest na ten temat osobny wątek.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Dziś w galerii był wystawiony hatchback i po wyregulowaniu fotela na mnie siadłem z tyłu i... rozczarowanie. o wiele mniej miejsca niż w sedanie na tylnej kanapie , plus skos dachu powoduje, że głowa pasażerów obija się o boki auta. rzeczywiście hatchback ma światła ledowe, które może niedługo pojawią się w sedanie ale ekran dotykowy jest beznadziejny i wygląda jak doczepiony tablet. Dla mnie beznadzieja - już sobie wyobrażam idiotów, którzy będą myśleli że właściciel zapomniał tableta i po wybiciu szyby będzie się starał na siłę go wyrwać :)
Ten nibytablet nie podobał mi się od początku. Ale naprawdę w hatchbacku z tyłu jest zauważalnie mniej miejsca niż w sedanie???
-
Ten Tablet w HB to może spowodować niezłe problemy. Taki złodziej zobaczy i pomyśli że właściciel auta zapomniał zabrać tablet i już problem gotowy, wybita szyba i tablet wyrwany.
Dziecko, pasażer przez przypadek się złapie i wyrwie ten tablet przyklejony do deski.
Ja wole radio zintegrowane z deską a nie takie doklejone na szybko :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Ten Tablet w HB to może spowodować niezłe problemy. Taki złodziej zobaczy i pomyśli że właściciel auta zapomniał zabrać tablet i już problem gotowy, wybita szyba i tablet wyrwany.
Dziecko, pasażer przez przypadek się złapie i wyrwie ten tablet przyklejony do deski.
Ja wole radio zintegrowane z deską a nie takie doklejone na szybko :)
Sorry w co drugim aucie teraz tak robią. Więc trzeba być dobrym nieogarem by tak pomyśleć.