To jest widok strony w wersji do druku
-
witam , wiem ,że temat wałkowany jednak pozwoliłem Sobie napisać , pacjent to ducato 2007r wersja osobowa , chce dołożyć tempomat , nie posiadam żadnej instalacji/kostki do tego przy kolumnie kierowniczej , co muszę konkretnie kupić aby np elektryk mi to zamontował , zaznacze ,że elementy kokpitu/przełączniki mam w kolorze szarym nie czarnym czyli te między 2006-a 2011,
-
Witam, mam ducato 2015r. 2,3 Euro 5 i dołożyłem do niego tempomat. Wiązka jaka jest oryginalnie to 3 pinowa i zakupiłem manetkę także 3 pinową. dostałem manetkę z dwiema opcjami tzn. tempomat i SLD i teraz moje pytanie. Czy jest jakaś opcja, aby to działało właściwie? W tej chwili po aktywowaniu tempomatu i wykonaniu osiowania proxy w multiecuscan tempomat nie działa jak powinien. Manetka nie reaguje na swoje komendy a na desce świeci się cały czas kontrolka tempomatu. Czy zostaje mi jedynie wymiana manetki na tą z tylko opcją tempomatu?
-
Witam znam kogoś kto to ogarnia bez problemu i wszystko jest jak z fabryki z tym ze koszt to 300 zł za zrobienie
-
Cześć, czy możesz podać kontakt do osoby, która to może wykonać?
-
Numer kontaktowy 793061451
-
Też ogarnę programowanie tempomatu
-
Witaj. Czy pamiętasz jeszcze jak udało Ci się podłączyć tą manetkę ??
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
tomkez
Autocomem nie aktywujesz. Alfaobd albo multiecuscan.
Jak to zrobić w alfaobd, nie ma tam na liście ducato aby się podłączyć?
-
Cytat:
Napisał
kinjar@interia.pl
Cześć, czy możesz podać kontakt do osoby, która to może wykonać?
530024124 Mariusz
i czasem nie działa tempomat na 6 biegu, to też ogarnie ta osoba
-
Cytat:
Napisał
Jareczek1
530024124 Mariusz
i czasem nie działa tempomat na 6 biegu, to też ogarnie ta osoba
Na temat Pana Mariusza krąży wiele opinii ja skolei słyszałem niestety wiele negatywnych choć sam nie korzysalem z jego usług . Gdy nie mógł poradzić sobie z jakimś autem to Standardową gadka było wmawianie ze trzeba wgrać inne oprogramowanie do sterownika w ASO A jak wiadomo serwis tego nie zrobi. Słyszałem to akurat od kilku osób które budowały sob8e kampery. Co do niedziałania tempomatu na 6 biegu w niektórych autach to żadna filozofia. Dzieje się tak w sytuacji w której była zmieniana skrzynia biegów z 5 na 6 biegowa lub ma inne przełożenia w takiej sytuacji zmienia się srednice koła tempomat wtedy działa na 6 biegu ale kosztem przekłamywania licznika km itp . Poprostu zmienia się tak srednice koła żeby na 6 biegu myslal ze jest 5
-
Witam koleżanki i kolegów, jestem tutaj ponieważ kupiłem fiata ducato z 2013 roku EURO5 i potrzebuje pomocy. Auto nie ma tempomatu a ja kupiłem manetkę 3 piny z ogranicznikiem prędkości (zakup bez żadnej wiedzy, myślę że dobry), dziś ściągnąłem osłonę i widzę że nie ma wiązki. Ktoś może podzielić się jakimś schematem żeby dołożyć wiązkę i cieszyć się z działającego tempomatu? Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich
-
Witam, dokladam tempomat w 290 i niestety bcm nie przyjmuje kodowania. Czy ma ktoś nr bcm które na pewniaka obsługują tempomat i ogranicznik? Czy jest opcja flashu pod inny sw?
-
Witam koleżanki i kolegów, mamy Fiata Ducato z 2016 roku EURO5, tempomat 3 piny, schema jest:
W BCM pin 37 do pinu 1 w manetce, pin w bmc 56 do pinu 6 w manetce, w bmc pin 2 do pinu 5 v nanetce tempomatu. ( styki kostki 60 pinowej od przodu samochodu(czyli będąc w kabinie i patrząc na BCM, to od tyłu) od lewej strony). Pozdrawiam wsytkych V.
-
Tempomat Euro5
Cytat:
Napisał
Venca
Witam koleżanki i kolegów, mamy Fiata Ducato z 2016 roku EURO5 i potrzebuje pomocy. Auto nie ma tempomatu a ja kupiłem manetkę 3 piny z ogranicznikiem prędkości dziś ściągnąłem osłonę i widzę że nie ma wiązki. Ktoś może podzielić się jakimś schematem żeby dołożyć wiązkę. Bardzo dziękuje i pozdrawiam wszystkich
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W BCM pin 37 do pinu 1 w manetce oraz BCM pin 56(obydwa styki kostki 60 pinowej od przodu samochodu(czyli będąc w kabinie i patrząc na BCM, to od tyłu) od lewej strony) do pinu 6 w manetce. I 3 drut kdzie? Dziekuje
Kupiłem manetkę 2PIN 2014- , wszystko w niej to sterowanie rezystancjami:
0. Nie ma rezystancji nie ma tempomatu ;)
1. Włączenie : 2,5 KOhm
2. SET: 130 Ohm
3. Góra: 340 Ohm
4. Dół: 730 Ohm
:)
-
2 piny to chyba tylko tempomat? Bez ogranicznika. Dobrze myślę?
-
A możesz napisać, jak to się robi?
-
Teoria rzadko idzie w parze z praktyką jeżeli chodzi o Ducato ?? Piszcie jeszcze czym robicie adapacje ??
-
Witam kolegów i koleżanki , mój pacjent to Ducato 2016 Euro 5 x290. Nie miałem wyprowadzonej wiązki więc taką sobie wyciągnąłem, zakupiłem manetkę 3 pin (temp+ogranicznik). Przez MES aktywowałem cruise control, osiowanie i zacząłem testy. Kontrolka tempomatu cały czas świeci na zielono a przyciski działają różnie. Zacząłem szukać i natrafiłem, że do tej manetki też powinienem uruchomić SLD, ale u mnie tej opcji nie ma (uboga wersja?), rozumiem że musze znaleźć manetkę 2 pin tylko z tempo? Od jednego kolegi dostałem podpowiedź że idzie przerobić manetkę 3pin na 2 pin ale nie znalazłem dokładnej informacji jak tego dokonać.
-
Żeby działał ten ntempomqt musisz aktywować jeszcze speed limiter
-
Właśnie wiem tylko czy to możliwe że u mnie w ducato nie ma takiej opcji? Przez MES nie widzę opcji speed limiter "SLD" jest tylko tempomat.