Norma Fiata GS1. Shell ma takie oleje. Jeden z serii Professional AP-L, drugi Ultra ECT C2/C3 0W30. Jakbyś jeszcze coś znalazł, to daj znać, bo ciężko znaleźć olej tej klasy poza Selenią.
To jest widok strony w wersji do druku
wada ,zaleta 500X w razie stłuczki ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Wf3ni-qIzxY
Euro NCAP jest dla dzieci :tongue
https://www.youtube.com/watch?v=JcPKUD5Qcoc
widać daje radę\\:D/
Ciekawe ,czy ktoś kiedyś zapomniał przed testem przekręcić kluczyk w zapłon ??:cool:
Wady zalety : zauważył ktoś zaparowanie tylnych lamp ?U mnie na skraju w górnym rogu od zewnątrz są lekko zaparowane
Załącznik 26674
W instrukcji o tym wspominają. To samo dzieje się w GP, co więcej w innych markach też.
na której stronie?Miałem tak w Bravo,skończyło się na ilości wody sięgającej ok 2.5 cm od dołu,poszły do sklejenia i przeszło.
Wybacz, ale przyłóż się troszkę samemu. Kilka rzeczy na widelcu użytkownikom podawałem w związku z instrukcją, kosztuje to trochę czasu. W GP o parowaniu lamp też w instrukcji piszą. W wymienionym w mrozy jest mgła w przeciwmgielnych, woda się nie zbiera. Tylne lampy, była para, gdy leżał na nich śnieg. W tylnych była "woda" na pół lampy, gdy był pęknięty przewód spryskiwacza. W każdym bądź razie w GP nie zebrała mi się przez 10 lat woda w żadnej lampie (pomijając usterkę przewodu).
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nie będę aż taki wredny, w wersji elektronicznej strona 155 (157 czytnika) .
Dziękuję za podanie strony.
"OSTRZEŻENIE W porze zimnej lub
wilgotnej, jak również po obfitych
opadach deszczu lub myciu
samochodu, powierzchnia reflektorów
lub lamp tylnych może zaparować
i/lub po ich wewnętrznej stronie mogą
zgromadzić się krople wody. Jest to
zjawisko naturalne, spowodowane
różnicą temperatury i wilgotności
pomiędzy wewnętrzną i zewnętrzną
stroną szkła, co jednak nie oznacza
anomalii i nie zakłóca normalnego
funkcjonowania urządzeń oświetlenia.
Powłoka pary zniknie szybko po
włączeniu świateł, najpierw w części
środkowej lampy, rozszerzając się
stopniowo w kierunku krawędzi"
z tym,że u mnie nie odparowuje ,zgłoszę na przeglądzie
u mnie nie występuje, albo nie zauważyłem. Z tym, że samochód zawsze garażowany na noc.
Dodam, że miałem dwie firmowe Toyoty, Aygo i Yaris i tam parowały i przednie i tylne lampy, zaraz po odbiorze aut z salonu :) serwis: "to normalne"