Ok, oto logi..
Załącznik 25324
To jest widok strony w wersji do druku
Ok, oto logi..
Załącznik 25324
Nowe logi..
Załącznik 25326Załącznik 25327
Czy z podłączonym czujnikiem czy bez, podobnie się zachowuje. Jedyna różnica to w raporcie błędów gzie mnie informuje ze czujnik nie działa jak jest wyłączony.
Odpala z odlaczonym czujnikiem? To primo
Drugie primo daj plik
Bronx rzuć okiem na logi wysłałem CI na maila.
Link który wstawiłem był źle skopiowany, brakowało ":"..
http://www.soszka.com/FESExp_1610292135_FIAT CROMA '05 1_9 MJET 8V_File1.csv
http://www.soszka.com/FESExp_1610301244_FIAT CROMA '05 1_9 MJET 8V_File3.csv
\x0009"Battery voltage"
\x0009"Total fuel quantity"
\x0009"Inj. correction Cyl. 1"
\x0009"Inj. correction Cyl. 2"
\x0009"Inj. correction Cyl. 3"
\x0009"Inj. correction Cyl. 4"
\x0009"Fuel temperature"
\x0009"Fuel pressure (Gauge)"
\x0009"Desired fuel pressure"
\x0009"TAG"
To zrobiłes i co ja mam z tego zobaczyc ?
Auto Ci źle odpala, a robisz nie to co trzeba.
Pisałem czujnik wałka rozłaczyć, obroty i ciśnienie paliwa, i kręcisz rozrusznikiem 8-10sec.
Pozatym format zapisu chyba na mesa z witaminą, ja tego nie otworzę wersją zarejestrowaną.
Ściągnij demo i zrób to.
Jak coś niejasne odezwij się na pw, pod tel i wytłumaczę.
Ok, zrobię logi z wersja demo.
Czujnik jest rozłączony a Auto i tak odpala. Po 8-10 sekundach rozrusznik sam się wyłącza. Na drugiej probie Auto szybciutko odpala, nie potrzeba 8-10 sekund rozrusznikiem.
Może nie w temacie ale powie mi ktoś jaki jest prąd rozruchowy w cromie 150 automat?
oto nowe logi po wielu próbach..
Wersja darmowa skasowała mi logi zanim eksportowałem plik. Musiałem czekać do dzisiaj.
Moje uwagi są że na drugą próbę auto odpala prawie natychmiast, stwarzając dalsze testy nie możliwe. Zauważyłem ze czujnik ciśnienia daje zerowa informacje co kilka sekund (5-10 sekund). Jest to jedyny czujnik który spada na zero, wiec nie może być utrata połączenia z ECU.
Tu jest link na plik
coś widzę ze nikt nie ma chyba pomysłów..
A jak odlaczysz czujnik jak odpala?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Czujnik na listwie mam na mysli
wyłączony jest czujnik od wałka...
A jak na listwie odepniesz?co sie dzieje?zawor przelewowy sprawdzales?czy nie puszcza?
Piszesz bardzo enigmatycznie problemów możne być kilka ,ja mam ten sam silnik w stilo . zaślep eger blaszka wielkości złotówki jak odpali od razu eger do wymiany ,a jeśli chodzi i nie wyskakuje błąd na desce to ją zostaw ( żadnych blaszek z puszki bo będzie tragedia) jeśli dalej to samo to pozostały trzy rzeczy 1 stopień sprężania ,2 wtryski i 3 ciśnienie z pompy. Co do świeć żarowych to silnik jeśli jest nawet koło zera powinien odpalić bez problemu A jeśli odpala od razu na ciepłym to na pewno wtryski, eger samochód strasznie kopci (na czarno) i jest mułowaty. Co do klap wirowych tylko silnik 16v. Niepokoi jasno niebieski dym wskazuje na zużycie silnika .
Sprawdź czy masz dobrze przykręcony kabel od masy do silnika. U mnie auto też słabo paliło, aż pewnego dnia w ogóle nie odpaliło. Okazało się, że odkręciła się masa od silnika (wcześniej musiała być poluzowana), po ponownym przykręceniu auto pali od strzała.
Na listwie od cr. Zobacz tez czy przelew nie puszcza.