To jest widok strony w wersji do druku
-
Tam nie ma elektromagnesu - co on miałby trzymać? Wypustki w kluczu tak jak pisałeś muszą wpaść w uchwyty w stacyjce. Daj zdjęcie klucza - porównamy. Jak mi przypomnisz to zmierzę suwmiarką i podam Ci wymiary końcówki. Przy odrobinie zabawy i delikatności można rozebrać klucz i zamienić obudowy.
-
z własnego doświadczenia wiem że kluczyk wystarczy położyć koło stacyjki a palcem przekręcić zapłon i autko odpala.
wysłane z Letv Cool 1
-
Cytat:
Napisał
luk202
Tam nie ma elektromagnesu - co on miałby trzymać? Wypustki w kluczu tak jak pisałeś muszą wpaść w uchwyty w stacyjce. Daj zdjęcie klucza - porównamy. Jak mi przypomnisz to zmierzę suwmiarką i podam Ci wymiary końcówki. Przy odrobinie zabawy i delikatności można rozebrać klucz i zamienić obudowy.
Samo zdjęcie nic nie da :( sprawdzałem (porównywałem) z fotkami w necie i wygląda oki. Myślę, że klucz sam się już wytarł więc jedynie co mi zostaje to kupić nową obudowę klucza. Jedynie co, to oryginały używane także już są powycierane. Podróby, kto wie jak działają...
-
Nie mógłbyś porównać z inną croma? Bo coś mi się wydaje, że problem raczej leży w stacyjce skoro kluczyk wygląda normalnie. Ew. najtaniej będzie kupić obudowę (niestety podróbki) i zobaczyć co się dzieje.