To jest widok strony w wersji do druku
-
890 km/h to naprawdę szybko:)
A tak na serio, to można powiedzieć ze TTTM. Pierwszy raz jak mi wyskoczyła ta kontrolka to też się przeraziłem, ale teraz przestałem się tym przejmować. Czujnik poziomu oleju jest umiejscowiony w misce olejowej bardzo blisko powrotu z seperatora odmy, więc czasami wariuje.
W ciągu 2 lat użytkowania zdażyło mi się to może z 3-4 razy. Za każdym razem poziom był ok a kontrolka nie pojawiała się po odczekaniu chwili.
-
Ile pali przy predkosci 890 kmh ? :-)
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
-
Odpowiednio wysreowany sterownik i pali tyle ile w danych katalogowych :P
-
Cytat:
Napisał
sabur
JTD a dokładniej w moim przypadku mjet nie jest wolny od tej dolegliwości co jest zrozumiałe przez działanie DPF. Auto odkupiłem od osoby jeżdzącej bardzo mało i na krótkich odcinkach. Miałem delikatnie powyżej max poziomu. Teraz, gdy zdecydowana większość przebiegu jest robiona na trasach/dłuższych odcinkach problem nie występuje.
Ostatnio zajrzałem do swojej Cromy 1.9 16v 150KM na poziom oleju na bagnecie. Zaskoczyło mnie to, że poziom jest powyżej max.
Niestety nie zweryfikowałem tego zaraz po wymianie oleju, więc nie wiem ile było na początku.
Auto ma DPF i gdzieś też już zasłyszałem opinie, że tutaj oleju może być wyżej ale czy jednak? Postaram się częściej weryfikować bagnet i zobaczymy czy coś się zmienia.
-
Cytat:
Napisał
Zawaś
Ostatnio zajrzałem do swojej Cromy 1.9 16v 150KM na poziom oleju na bagnecie. Zaskoczyło mnie to, że poziom jest powyżej max.
Temat bagnetu był już parę razy poruszany. Niestety bagnet w Cromce nie jest dokładny, u mnie jest podobnie. Raz pokazuje ponad stan, za parę dni jest wszystko w normie.
-
Cytat:
Napisał
bob96
Temat bagnetu był już parę razy poruszany. Niestety bagnet w Cromce nie jest dokładny, u mnie jest podobnie. Raz pokazuje ponad stan, za parę dni jest wszystko w normie.
Zauważyłem że właśnie tak jest z tą precyzją daleko od ideału. I to nawet po dwóch dniach stania w poziomie...
-
Najlepiej jest wyjąć bagnet na 5-10 minut pozwolić aby olej spłyną z rurki prowadzącej i następnie mierzyć, powinno być ok.