A gdzie usunę te klapki w Wawie i jaka cena ? Egr i Dpf już nie mam.
To jest widok strony w wersji do druku
A gdzie usunę te klapki w Wawie i jaka cena ? Egr i Dpf już nie mam.
Kolego vitos zadzwoń do specjalisty w temacie fiata CINSOFT Marcin Kowalski Tel +48502453680 CINSOFT - CHIPTUNING, MODYFIKACJE, MECHANIKA, DIAGNOSTYKA :yahoo:
PabloGarage - specjalista od włoszczyzny
Ja czyściłem w swoim jtd 115. U mnie auto w ogóle nie jechało do 2000 obr. Jak turbo przepchało trochę powietrza to coś tam było lepiej, ale też bez rewelacji. Też płaciłem ok 400 zł. Moim zdaniem szkoda wydawać pieniędzy skoro jest ok.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Właśnie tak sobie pomyślałem. Ponadto za niedługo kroi mi się wymiana przedniego zawieszenia, dlatego będę brał się za istotne rzeczy a nie za fanaberie.Cytat:
Napisał bzykol
Witajcie, właśnie wczoraj moje Fiateratti przeszło zabieg usuwania klapek i EGR'a wraz z lekką korekcją mapy paliwa.
Jedyne co mogę powiedzieć to te, że byłem szczęśliwcem któremu klapka wpadła do silnika przy przebiegu 115kkm i nie wyrządziła szkód. Tu jest link ze zdjęciami do kolegi który to "opedził" https://www.facebook.com/77028362310...type=3&theater
ogólnie rzecz biorąc jest znaczna poprawa na + jesli chodzi o odczucia z jazdy. Za jakiś czas (jak nacieszę się dynamiką silnika) napiszę jak wygląda spalanie:)
pochwal sie jaka cena za wszystko:)
za całość wyszło 800zl:)
spoko cena ale rozrząd też nowy zakładany był??chyba że ryzykowałeś;)
nie chciałem ryzykować i rozrząd był wymieniany zaraz po zakupie:) teoretycznie wg zaleceń producenta 115-120kkm lub 5lat więc jakby nie patrzeć auto z 2007 się kwalifikuje.
tak tak rozumiem:) ale czy podczas tej roboty z klapkami wymieniałeś czy założyłeś zpowrotem ten co był?? bo ludzie różnie mówią, że nie zakłada się ponownie tego samego paska itd:)ps cena myślę że całkiem ok:)a klapki poleciały też z programu czy siłownik sobie na pusto pracuje??
Silniczek krokowy/siłownik został na stole a z oprogramowania "poszły linijki" związane z EGR'em i klapkami. Pasek rozrządu został "stary" (stwierdziliśmy że po 25kkm od wymiany nie ma potrzeby wymieniać). Miałem jeszcze pochwalić się spalaniem. wg komputera pokładowego spalanie utrzymuje się na poziomie 6l/100km z 250km przy średniej prędkości 44km/h. Zobaczę jak będzie wyglądało spalanie z całego zbiornika. Dla porównania wcześniej rzeczywiste spalanie utrzymywało się na poziomie 6,8-7,2l/100km a komputer zaniżał wartości o około 0,5-0,8l/100km (90% kilometrów pokonuje w cyklu mieszanym).
takie rozwiazanie z zakladaniem ponownym paska ma wielu przeciwnikow:) a ja w sumie zrobibym to samo;) mam zamiar u siebie to robic ale ma wlasnie najechane 30 tys na rozrzadzie wiec chyba poczekam jeszcze z rok i zaloze nowy;) nie przestawaj i chwal sie odczuciami po robocie i jak sprawuje sie autko:)