Skoro nie posiadasz alarmu to powiedz mi czy masz tą diodę w drzwiach kierowcy?
To jest widok strony w wersji do druku
Ja teże nie mam alarmu. Dioda przy drzwiach jest. I tak samo kierunki nie migaja przy zamykaniu ani otwieraniu. Tylko jak otworze i zamknę bagażnik z pilota to wtedy migaja
a może bezpiecznik F39- +30 Gniazdko diagnostyczne EOBD, lampy sufitowe, przystosowanie do zamontowania
telefonu, centralka syreny alarmu, centralka alarmu objętościowego, centralka ciśnienia
w oponach, centralka telefonu głośnomówiącego.
powyższy zapis z instrukcji obsługi
jak otwierasz drzwi to lampki w podsufitce się zapalają, działają po ręcznym włączeniu?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
poczytałem trochę instrukcji. nie wiem czy dobrze rozumiem, ale moją uwagę przyciągnęły zwroty, czytając o alarmie i uzbrajaniu go,: "gdy przewidziano" oraz "dla niektórych rynków".
Załącznik 23689
Załącznik 23690
Lampki sufitowe swieca, a co do zwrotow o ktorych piszesz to znaczy to nic innego jak opcja dodatkowa montowana dodatkowo badz tez w zaleznosci na jaki rynek byl produkowany dany egzemplarz wtedy albo dostawal w pakiecie np alarm, grzane fotele, esp i inne dodatki. Zajade do domu z pracy i jeszcze sprawdze dla pewnosci bezpiecznik o ktorym piszesz.
Mruganie ustawia się w FESie NADWIZIE/BODY COMPUTER MARELLI zakłądka REGULACJE i sterowanie kierukowskazów.
Dokładnie panowie komp w ręke i do auta wykonać osiowanie proxy i wszystko zacznie świecić oczywiście nie zapomnijcie o fiat code :)
Tutaj masz rozwiązanie problemu.
Załącznik 23706
Dałem za niego 350zł. Oczywiście razem z tabicerką do bagażnika i wiązką. Okazało się ze wystarczyło poprowadzić zasilanie 12v do bagażnika. Także glosniczek juz gra. Co do kierunków to dzisiaj po pracy zobaczę co i jak.
Osiowanie przeprowadzisz jak kolega Andy5 dał zdjęcie i bedzie git.
Ja tez nie mam alarmu. Po wpisaniu kodu z IMO i zmianie stanu na enabled kierunki działają. A zdjęcia suba wrzucę wieczorem. Gra to fajnie. Szkoda tylko że tapicerkę mam w innym kolorze. Ale na szczęście to tylko bagażnik.
Po pierwsze może masz samochod bez opcji w kompie że mogą mrugać w co nie bardzo wierze. Po drugie pewnie masz ustawiony kraj gdzie taka opcja jest niedozwolona. Zmień kraj w alarmie i
wtedy próbuj uaktywnić mruganie. Przeczytaj dokładnie instrukcje MES która zamieściłam.
Problem rozwiązany,
1. Zmiana kraju,
2. Uaktywnienie mrugania
3. (i tu robiłem błąd) Nie robimy osiowania. Za kazdym razem kiedy zmieniałem kraj i włączałem kierunki robiłem osiowanie i wtedy wszystko tak jakby wracało na 0. Bez osiowania kierunki mrugają i to tak nie typowo moim zdaniem.Załącznik 23896
U mnie tak szybko miga, gdy zamykam samochód ale klapa bagażnika jest otwarta.
Tak, u mnie też tak szybko miga jak wykrywa, że coś jest niedomknięte (drzwi lub bagażnik bo nie wiem czy u mnie jest jakiś czujnik od maski). I zdaje się, że wtedy jednak nie blokuje żadnych drzwi (nawet tych prawidłowo zamkniętych).