To jest widok strony w wersji do druku
-
Co do opon w briefie było 205/65/15, w innych papierach 215/65/15. Teraz mam z volvo 205/65/15. Co do zbiornika , to jaka u Ciebie pojemność , skoro wchodzi 55 litrów gazu? W volvo tyle wchodziło , ale zbiornik był chyba 60 litrów.
Ten gość robił w Stagu , a teraz ma swoją firmę więc zna się na robocie. Terminy na lato , ale ja po znajomości zostałem zapisany na maj. Jeszcze pojeżdżę popytam co i jak
-
mam teraz zbiornik o poj. 55ltr i na 400km wystarcza bez problemu, wielozawór z boku zbiornika, mieści się pomimo uchwytu haka - nasza prod ze Słupska
dobra konstrukcja, choć kostrukcja rdzewiała podobnie jak na haku Westfalia :lol: w Citroenie - ich powiązania z rudą są ponad międzynarodowe ...lakiery
auto ma w briefie homologowane koła 195/65R15 i 205/65r15 i zbiornik mieści się poziomo -ważne dla poziomu wskazań gazu
jak zamontuje za mały i będzie brakować to wymiana kosztuje ok 500 + robota , wiec jak płacę to wymagam
-
Będę zakładał instalkę w opcji Qbox plus, reduktor Zavoli N oraz wtryskiwacze baracuda. Do tego jakiś filtr , oraz czujnik poziomu benzyny , jak dobrze zrozumiałem. Wlew pod klapką wlewu paliwa. Zbiornik do sprawdzenia.Pierwsza wersja 48 litrów.Koszt 3 tysiące .
Byłem W Ac Stag , ich podobnie Qbox plus i cała reszta. Koszt 2700 zł.
Termin na maj, w to mi graj :smile:
-
Mam pytanie o montaż wlewu gazu pod klapka wlewu paliwa. Jeden majster twierdzi ,że można zamontować , ale drugi sugeruje ,że jest tam plastik i może z czasem wypaść , lub się uszkodzić zawór tankowania. Więc pytanie czy można , czy też warto? Może jakieś sugestie?
-
czy warto?to zależy od ciebie bo ty jako kierowca tankujesz.Jeżeli dobrze zamontuje bez przejściówki do wkręcania to warto ale jak masz się bawić w wkręcanie przejściówki i dopiero tankowanie to bez sensu.Korek najlepiej montować tak by nie było trudności i kombinacji z tankowaniem.Nie wstydź się korka
:) zamontuj w zderzaku -łatwe i szybkie tankowanie
-
:smile: Pewnie ,że warto, jeśli jest to możliwe. Łapki czyste , nie upaprane od odkręcania koreczka , ubrudzonego błotkiem . Kwestia jak to się trzyma , bo obudowa plastikowa i bez przejściówki nie da rady pewnie. Korka w zderzaku się nie wstydzę, ale dlaczego mam nie zamontować pod klapka wlewu paliwa??:roll:
Trzeba korzystać z możliwości i iść z postępem :lol:
Zamontuje pod klapką wlewu paliwa - łatwe i szybkie tankowanie. A i jeszcze dodam czyste
-
Mam wlew schowany pod klapką paliwa. Przed tankowaniem odkręcam małą zaślepkę, wkręcam adapter i napełniam zbiornik :D
Co do montażu - jak nie otworzysz drzwi albo nie naciągniesz pistoletu tudzież nie będziesz szarpać przejściówką, to nic się nie stanie.
-
A da się otworzyć drzwi przy otwartym wlewie?
Ja w poniedziałek oddaję auto do gazownika... :)
-
Da się. Testowo zrobiłem to przy klapce i drzwi zamknęły mi klapkę ;)
Teoretycznie, drzwi POWINNY się cofnąć po napotkaniu przeszkodzy ale ja wolę nie ryzykować, że urwą mi adapter Tomasetto ;)
-
Zrobiłem test.... W moim się nie da, w Zecie też się nie dało.
Wysłano z LG G3 D855 3/32
-
Cytat:
Napisał
Alan
Zrobiłem test.... W moim się nie da, w Zecie też się nie dało.
Ja właśnie sprawdzałem i się zdziwiłem. Zresztą ktoś mi na forum Puga to samo powiedział...
==
Byłem, sprawdziłem, dalej przy otwartej klapce się drzwi otwierają. Po napotkaniu przeszkody, zamykają się (ale nie przy klapce - w sensie, zablokowałem je ręką, zamknęły się).
-
co do wlewu pod klapką z adapterem wspomniała mi się sytuacja na jednej stacji w Tarnowie kilka lat temu po majówce korek do dystrybutora LPG czynne tylko jedne stanowisko wszyscy zdenerwowani co jest grane z drugim stanowiskiem a tam -piękna blondi srebrnym mercedesem taki na moje około 2 letni S klasse- i szuka wszędzie po aucie adaptera.I każdego wypytuje co podjechał pod stanowisko tankowania czy nie ma użyczyć adaptera bo gdzieś zapomniała.Dlatego pomyślałem,że wszyscy co ukrywają koreczek LPG to się go wstydzą.Ja osobiście w każdym aucie miałem i mam w zderzaku z boku i nigdy nie miałem problemu z odkręceniem a jak był brudny to są rękawice przy stanowiskach tankowania.
-
Niczego się nie wstydzę, dla mnie to praktyczniejsze i nie zwraca na siebie uwagi ;-)
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
U mnie gazownik stwierdził, że pod klapka wsadzi cały zawór.
-
Chciałbym to zobaczyć...
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
To przecież Ci pokaże :)
-
Cytat:
Napisał
Alan
To przecież Ci pokaże :)
Nie no, w to nie wątpię ;) Próbuję sobie to wyimaginować, jak on to tam chce zmieścić :)
-
Nie wiem....dziś odstawiam mu auto. Zobaczymy ...
-
Dziś ja odstawiłem auto i zawór do tankowania Lpg , pod klapka paliwa i bez żadnej redukcji. Będzie normalny zawór do tankowania , a zmieści się pod warunkiem lekkiej korekcji klapki. Z tyłu ,żeby nie wyłamało zaworu , zostanie wzmocniony paskiem blachy i będzie ok. Odbiór w środę , więc może jakaś fotka
-
Mój też oddany, w środę będzie wiadomo :)