Czyli "software'owo" ograniczony na dany kraj - z uwagi, aby ograniczyć emisję spalin.
To jest widok strony w wersji do druku
Czyli "software'owo" ograniczony na dany kraj - z uwagi, aby ograniczyć emisję spalin.
Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego. Kojarzy ktoś może sprzedającego:
K.W. Cars
Ul. Oświęcimska 34
41-400 Mysłowice
Widziałem u niego na Allegro kilka sztuk Fiata Bravo z lat 2008-2009, wszystkie oczywiście bezwypadkowe i z niedużymi przebiegami. Ceny może nie tak atrakcyjne jak ta oferta z komisu z Ostrzeszowa ale też na pierwszy rzut oka auta wyglądają na bardziej zadbane. Poniżej link do ofert z Allegro:
Przedmioty użytkownika kwcars - II (2007-) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jakby ktoś wiedział cokolwiek na temat tego sprzedającego albo zauważył coś niepokojącego w tych ofertach to będę wdzięczny za informację. Najbardziej mi się widzą te dwie czarne Bravki z 2009 roku no i ta czerwona z 2008.
Na pierwszy rzut oka wszystkie oferty wyglądają zachęcająco. Ja wybrał bym diesla ze względu na wyposażenie i kpl. dokumentów. Dużym atutem jest to, że facet ma 4 szt. "na placu" i w realu będziesz mógł obejrzeć, porównać i wybrać. Jeśli wszystkie mają dokumenty w komplecie (szczególnie karta kodów do kluczyków) to jechać sprawdzać i kupować. Możesz poprosić o VIN + scan ostatniej wpisanej w książkę obsługi i zadzwonić bądź wysłać email do niemieckiego serwisu o potwierdzenie danych.
No z doświadczenia poszukiwań aut u polskich handlarzy auta w super stanie nie kupisz zawsze jest coś jak blacha jest w pożądku komputer jest przekopany. Więc chcąc kupić auto w naszym kraju musisz wybrać mniejsze zło czyli zdecydować na ile w kompie może być coś nie tak byś go jeszcze kupił.
Ja w poniedziałek jadę zobaczyć samochód, którego dotyczyło pytanie - miałem wcześniej, ale mechanikowi nie pasowało.
Pojedziemy, sprawdzimy, ocenimy. No i zobaczymy. Nie mówię TAK, nie mówię NIE.
I co? Faktycznie byłeś? Jeśli tak to sam, czy z kimś? Jest zaskoczenie?
Witam
A oglądał ktoś może ten egzemplarz?
Fiat Bravo II 2.0JTD wersja sport xenon salon polska ful opcja
Mechanik twierdzi, że faktycznie widać zużycie auta, ale jak dla niego warto jest je kupić przy takiej cenie, ale ja mam wątpliwości.
Nie zrobiłem żadnej rezerwacji, muszę przemyśleć jeszcze to, co pisaliście tutaj wcześniej.
Samochód kupujesz na kilka lat, a prawda jest taka, że nigdy nie masz pewności odpowiedniego działania. Nawet jeśli auto będzie pochodziło z salonu, będzie nowe. Rób jak uważasz. Ciężko oceniać samochód, którego się w praktyce na oczy nie widziało, ale skoro mechanik... A rób jak chcesz.
Po weekendzie pojadę sprawdź samochód, z mechanikiem oczywiście. Znalazłem na FB dwie osoby, które kupowały od nich auto i są zadowolone, ale tutaj jeszcze do zakupu daleko, wiadomo, że odnośnie stanu auta nie ma reguły. Pojedziemy, sprawdzimy, zrobimy przegląd to będziemy mądrzejsi.
Zadowolony klient to zawsze jakaś sugestia, ale akurat przy samochodach to niewiele znaczy. Nawet sam właściciel danego samochodu może nie do końca sobie zdawać sprawę z tego, że dane auto miało jakieś tam wady. Taka prawda. Wyłącznie sami możecie to zweryfikować.
Dam znać kiedy będzie po wszystkim. Jestem umówiony na jutro. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jeśli tylko będziemy wiedzieli sens zakupu, to nie widzę przeszkód, aby z tego nie skorzystać. Zobaczymy.
Jakby potencjalnych nabywców auta z pierwszego posta nie odstraszały takie rzeczy jak cofnięty licznik, wytarta kierownica i inne ślady świadczące o znacznie większym przebiegu niż podawany przez sprzedającego o których to pisałem wcześniej to pragnę poinformować, że w nowej wersji ogłoszenia sprzedaży tego auta zostało już ono trochę podrasowane :-) Niestety trochę nieudolnie bo została założona kierownica od innego modelu, auto posiada system Blue&Me z gniazdem USB i miało kierownice z 8 przyciskami w dodatku obszytą czerwoną nicią, teraz już posiada kierownicę z innej wersji, bez czerwonej nici i tylko z 6 przyciskami no ale za to bez przetarć i innych śladów zużycia materiału :-) A jak oglądałem to auto prawie 2 miesiące temu z oryginalną mocno zniszczoną kierownicą to sprzedający zapewniał mnie, że jest wytarta od dużej ilości manewrów bo autem było dużo jeżdżone po mieście a przecież jakby chcieli coś ukryć to by wymienili kierownicę, drążek zmiany biegów itp bo to niedroga sprawa :-)
aktualne ogłoszenie: Ogłoszenie: Fiat Bravo ##Nawigacja ## 120KM 6-biegów JTD klima w Pełni Sprawny Raty Zamiana - 18 900 PLN
a tu kierownica w nowej odsłonie: http://img38.otomoto.pl/images_otomo...owe_rev033.jpg
Niestety nie udało mi się odkopać poprzednich zdjęć z otomoto dla tej oferty ale udało się odnaleźć kopię tej samej oferty w innym serwisie z listopada ubiegłego roku:
https://webcache.googleusercontent.c...&ct=clnk&gl=pl
oryginalna kierownica: https://spplthumb.blob.core.windows....-218260307.jpg
Byłem kilka razy w tym komisie i zazwyczaj nie było źle.
Po podłączeniu pod kompa przebiegi się zgadzały, auta miały ślady użtkowania (dla niektórych - niestety), ale dzwońców nie widziałem.
Większość aut oczywiście albo poleasingi z NL, DE albo czasem trafią jakąś prywatną ofertę.