Dodam tylko, że po odłączeniu przepływki rozumiem silnik pracuje awaryjnie z podstawowymi parametrami, odpala normalnie. Na razie chyba tak zostanie po świętach się zobaczy co dalej.
To jest widok strony w wersji do druku
Dodam tylko, że po odłączeniu przepływki rozumiem silnik pracuje awaryjnie z podstawowymi parametrami, odpala normalnie. Na razie chyba tak zostanie po świętach się zobaczy co dalej.
Hej, jak ma się obecnie sytuacja z samochodem? Uporałeś się z problemem? @ata dobrze napisał, może jakiś "niepewny" przewód masowy powoduje zakłócenia w pracy urządzeń elektronicznych silnika ;)
0 280 217 111
0 281 002 199 nie wiem który z tych przeplywomierzy pasuje do mojej marei. A może jeszcze jakiś inny?
Jeżdżę z odpiętą przeplywka, faluje trochę, ale jeździ. Oczywiście pali jak smok
Jak znaleźć ewentualnie uszkodzona masę? Bo jakbym mięsak każdy kabel sprawdzać to ja dziękuję xd
Ktoś pomoże?
Powodem takiego zachowania się silnika był wadliwy przeplywomierz. Jeżdżę 2 miesiące z nowym i wszystko ok.
Mam tylko uwagę do samego procesu wymiany przeplywomierza. Założyłem go na ciepłym silniku, zostawiłem na dobrych parę minut na jałowym po czym w trasę. Gdy zakładałem na zimnym objawy nie ustąpiły.
Pozdrawiam