Egr zaslepiony samochód zaczął jechać . Jutro wymiana na nowy dzięki za pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Egr zaslepiony samochód zaczął jechać . Jutro wymiana na nowy dzięki za pomoc
NO to masz odpowiedź ;) Wywal teraz tą blachę (jeśli używałeś czegoś nepewnego), zakup nowy egr, koniecznie też dodatkową kryzę tłumiącą nieco syf z egra - i miłej jazdy! ;)
Polecam oryginalną Fiatowską zaślepkę EGR 55225287 za 20 kilka złotych.
Nie zaszkodzi poczyszczenie czujnika doładowania / ciśnienia w kolektorze.
Witam.
Chciałbym przyłączyć się do tematu bo mam podobny problem. Cromka 1.9JTDm seryjnie 150KM ale z małym virusem na ok 175-180KM. I właśnie od tego się zaczęło, najpierw przy przebiegu 131k km padła skrzynia a teraz autko właśnie nie ma mocy na niskich obrotach i do tego jak by miało czkawkę, poszarpuje od czasu do czasu. Dodam, że mieszkam za granicą a tutaj paliwo jest o niebo lepsze od krajowego, ale te problemy z brakiem mocy zaobserwowałem właśnie po urlopie w PL. A teraz moje pytanie czy w moim przypadku też podejrzewacie EGR??? Dodam, że przepływkę już odpinałem i było moooooże troszkę lepiej. Czyszczenie i wymiana zaworu powinna pomóc? Czy zaślepienie tego zaworu nie ma wpływu na ekologię i nie jest widoczna przez komputer bo jeśli mi to wykryją na przeglądzie tutaj to podejrzewam, że mnie za to posadzą :D
Pozdrawiam
Wyczyścić i tak trzeba. Zaślepka z dziurkami jest rozwiązaniem z serwisu. Nic tego nie wykaże.
ja mam bardzo podobny problem z tym ze u mnie nie ma ani egr-a ani klap wirowych dpf-a też się pozbyłem a mimo to nie mogę autem z miejsca ruszyć. ręce opadają co jeszcze może być nie tak.
Geometria łopatek turbiny, chłodnica powietrza doładowującego, węże ciśnieniowe z turbo, wtryskiwacze, filtr paliwa, brak kompresji w cylindrach, zaciśnięte zaciski hamulcowe, złej jakości paliwo.........itd,
A cwłaściwie to wiadomo co jest zepsute..............................auto jest zepsute :-))