Sensor? A gdzie to ustrojstwo się znajduje?
To jest widok strony w wersji do druku
Zaznaczyłem kółkiem.
Załącznik 20499
Nikt nie wie od czego ten kabel? ?
Kabel nie wiem od czego. W niedzielę mogę otworzyć u siebie i popatrzeć co i jak (porobić zdjęcia i tak dalej) ;)
Jeśli terkotanie słychać z tyłu to znaczy, że coś z silniczkiem rolety jest nie tak... tylko tyle mogę powiedzieć. Wciskanie przycisku od dachu (tego okrągłego), to kalibracja. Dach sam w sobie sprawny mechanicznie to największy problem z głowy.
Do silniczka od rolety dostajesz się przed zdjęcie podsufitki ;)
update: jak rozmawiałem z facetem co robi szyberdachy u nas, to wspominał o wyginającym się metalu (tego poprzecznego) od rolety... naprawili to podobno po 2005, ale ile w tym prawdy i ile ja zapamiętałem to druga sprawa ;)
Wczoraj otworzyłem recznie rolete i dach zamknełem poprzez okrogłe pokretło i wszystko zamkneło sie dobrze wiec mechanizm sprawny. Wydaje mi sie ze coś jest ze sterowaniem. Gdzie jest jakiś moduł sterujacy dachem ?? Czy moge ominac przycisk od rolety i połaczyc kable na krotko i zobaczyc czy działa ?
jeśli słyszysz terkotanie to znaczy, że silnik działa tylko coś tam przeskakuje ;) Może jak ręcznie to robiłeś to jakieś luzy eliminowałeś ;)