To jest widok strony w wersji do druku
-
Przepraszam za odgrzanie kotleta, ale muszę.
Cytat:
Napisał
monkey22
nie mam zapasowego. kupilem maryske lata temu z jednym kluczykiem;/ ale moge jutro isc do miasta i dorobic kluczyk ..a jesli okaze sie ze trzeba wymienic stacyjke to jak rozwiazac problem immobilaisera?? Jak wymienie stacyjke i bede mial nowe klucze to nie odpale auta ale gdzies cos kiedys czytalem ze sie jakos wycina immobilaiser i gdzies na stale umieszcza przy jakiejs kostce itp itd..;/ troche mi sie nei chce w serwisie wydawac 1000 albo wiecej skoro nowa stacyjka z kluczykami kosztuje 60 zl;/
Proszę was: jeśli ktoś sugeruje wam rozwiązanie problemu uszkodzonej stacyjki poprzez wyłączenie immobilizera - uciekajcie stamtąd jak najszybciej. Przecież wyłącznie immo spowoduje to że nie będzie wam także działać diagnostyka w aucie. Czy w wypadku Fiat code 1 też tak jet - nie jestem pewien. Ale we Fiatach z Fiat code 2 to jest fakt. Kluczyk można dorobić, pastylkę przełożyć. Jeśli to nie pomoże wymienia się też stacyjkę.
Można sprawę zrobić dużo taniej poza ASO. Serwis kluczykowy można znaleźć choćby tu: Wydarzenia (mapka)
Ps. i proszę nie stosować do stacyjki preparatów typu WD40 czy innyh. O ile na zamki to pomaga to w stacyjce takie działania mogą dodatkowych kosztów przysporzyć.