To jest widok strony w wersji do druku
-
Cześć,
Sorry za odgrzanie ale odkopuję jakieś archiwalne posty i wiem coraz mniej. Mam fabryczne radio bez napisu Blaupunkt ale z napisem CD/MP3. Przycisk CD nie włacza opcji AUX. Potrzebuję odpowiedzi na 2 pytania:
1. Czy mogę podpic do niego kabel z jackiem do wpinania do telefonu?
2. Jak to najtaniej/najłatwiej zrobić?
-
-
-
No to kolego są tylko dwa sposoby na AUXa w tym przypadku:
1. Sposób mega prowizorka: wpinasz się z sygnałem na B&M i MediaPlayer. Na pendriva wrzucasz do folderu utwór, który jest ciszą i odtwarzasz go (w tym czasie to co puścisz z AUXa będzie normalnie lecieć). Działa i to nadspodziewanie dobrze. Sprawdzałem
2. Kupujesz emulator zmieniarki z wejściem AUX. Inaczej nie uda ci się przełączyć na CDC. To drogie rozwiązanie ale chyba ostatnio na znanym chińskim sklepie pojawiły się emulatory, które maja tylko AUX lub Bluetooth. Kosztuje to trochę ponad 100zł.
PS: Polecam od razu pójść w stronę Blueatooth - jest wygodniej i nie pojawiają się szumy przy ładowaniu telefonu i puszczaniu muzyki jednocześnie. Jak coś to mogę doradzać w tym temacie.
-
Cytat:
Napisał
lupuss
To drogie rozwiązanie ale chyba ostatnio na znanym chińskim sklepie pojawiły się emulatory, które maja tylko AUX lub Bluetooth. Kosztuje to trochę ponad 100zł.
Mogę prosić linka ? bo wszystkie jakie widzę u aliba.... 65-90$ :/
-
Teraz najtaniej widzę to: klik
Natomiast kiedyś widziałem coś takiego klik tylko, że do fiata i kosztowało jakieś 20 parę dolarów.
-
Witam,
Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego odkopię nieco temat.
Stałem się posiadaczem Cromy z 2006r i niestety posiadam radio bez opcji zmiany źródła na AUX, czyli takie;
http://www.autoradio-privee.com/ebay...at-croma-1.jpg
Chcąc uzyskać dźwięk z AUX najbardziej ekonomiczne i nie zaburzające sterowania z kierownicy i kokpitu wydaje się kupienie radia z AUX czyli takiego:
http://componentauto2008.altervista....0418004114.jpg
Niestety nie mam pewności czy ew. zakupione radio nie będzie wymagało kodu.
Do sedna, czy jest prosty sposób aby wygenerować PIN do nowego radia? Czy takie usługi jak w linku poniżej działają poprawnie?
https://www.radio-code.co.uk/fiat-radio-codes.html
-
Stoszek najlepiej kup radio od porządnego sprzedawcy razem z PINem i po kłopocie. Wielokrotnie kupowałem używane ori radio i zawsze od sprzedawcy, który miał PIN.
-
Cytat:
Napisał
Spajdi
Stoszek najlepiej kup radio od porządnego sprzedawcy razem z PINem i po kłopocie. Wielokrotnie kupowałem używane ori radio i zawsze od sprzedawcy, który miał PIN.
Mam jeszcze pytanie do użytkowników tego systemu, wersja z aux. Domyślne konfiguracja nie powala. Testowałem co prawda tylko na FM i jest bardzo przeciętnie. Czy z tego Blaupunkta da się więcej wykrzesać poprzez wymianę głośników, czy lepiej z marszu zainwestować w wymianę samego radia?
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
-
Da się, dokładając fabryczny subwoofer.
-
Cytat:
Napisał
lupuss
No to kolego są tylko dwa sposoby na AUXa w tym przypadku
Tak poza konkursem - jak to w ogóle możliwe że w samochodzie z 2010 nie mam AUX? :/
-
Cytat:
Napisał
kasztan
Tak poza konkursem - jak to w ogóle możliwe że w samochodzie z 2010 nie mam AUX? :/
Jeśli masz radio z przyciskiem CD pomiędzy 3 i 4 to masz aux tylko nie wyprowadzone na zewnątrz.
-
-
Tak. Niestety ja mam radio bez aux jeszcze starsza wersja. Zastanawiam się nad parrotem
-
Jeszcze znalazłem ciekawy sposób na wymuszenie pracy radia starszego typu bez aux do pracy jako CD changer. Próbował ktoś ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d37b565ce2.gif
http://elektron.pol.lublin.pl/users/...ble/linein.htm
-
Panowie czy do tej pierwszej wersji radia bez cd można podpiąć emulator zmieniarki ktoś już próbował?
-
Cytat:
Napisał
Stoszek
Tak. Niestety ja mam radio bez aux jeszcze starsza wersja. Zastanawiam się nad parrotem
Obecnie już od 35$ są "zmieniarki" na SD/USB z wejściem AUX więc to nie problem.. a za 55$ można mieć dodatkowo z Bluetooth.
-
Cytat:
Napisał
lorak
Panowie czy do tej pierwszej wersji radia bez cd można podpiąć emulator zmieniarki ktoś już próbował?
Próbować nie próbowałem ale instrukcja tego radia którą posiadam pisze o takiej możliwości. Source przełącza wtedy na radio lub CD changer, CD bedzie nieaktywne. Piszą też że instalacja tylko w ASO :) Cały trik z pinami polega niby na tym by oszukać radio że ma zmieniarkę i umożliwi podanie sygnału audio jako zmieniarka. Teoretycznie.
-
Cytat:
Napisał
Stoszek
Nie działa ten prosty sposób; nie przełącza na zmieniarkę. Najprościej i najtaniej będzie zakupić nowszy model radia do Croma. Emulator zmieniarki o wątpliwej jakości dźwięku mnie nie przekonuje.
-
Jakby ktoś potrzebował to mam do opchnięcia swoje radio z przedlifta, z mp3 i wejściem aux + jakiś włoski zestaw bluetooth do rozmów w komplecie (tanio).
Jak do takiego radia dokupi się adapter bluetooth z alledrogo za ok 30zł, można słuchać muzyki z telefonu w samochodzie i mamy zmieniarkę ;) , ot taki bajer. Trzeba tylko zasilanie 5v pociągnąć jakimś prostym stabilizowanym zasilaniem, też za jakieś grosze.