To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromy -
Lukq, nie spotkałem jeszcze sprzedającego ( handlarza ) który by mówił inaczej, choć na pewno są wyjątki. Ostatnio mój kolega oglądał jeden wózek i to całkiem nowy bo z 2013r. oczywiście nie bity :) zapodał w necie nr vin, zapłacił coś około 40 dyszek i dostał pełną historię wraz z fotkami, okazało się że miał urwane pół dupy :D i jeszcze do tego chciwi handlarze cofnęli licznik ale to już zakrawało na żenadę bo z 34 tys zrobili 29 :D:D:D
-
To chyba troszkę inaczej rozumiemy wyposażenie dodatkowe. Elektryczne szyby to standard więc nic szczególnego brak składanych lusterek, brak elektrycznych foteli, brak nawigacji, brak czujników parkowania, brak podwójnej podłogi w bagażniku z tym ESP to też ktoś chyba pofantazjował bo nie napisał nic o ASR a chyba o to mu chodziło, trudno stwierdzić obecność tego systemu w cromie. W sumie ma tylko tempomat i blue&me.
-
Elektrycznych foteli... te fotele mają tylko jedną wajchę do regulacji wysokości
Szyby z tyłu nie są przyciemniane, brak roletek, tylny podłokietnik nie otwierany...
W poliftowych cromach chyba nie można było ubożej :?:
-
Wszystko zależy od tego co komu jest potrzebne, moja jest w podobnej konfiguracji, no i nie mam blue&me.
-
Ot.
Ja nie pisze o handlarzach,bo takich omijam. Pisze o prywatnych właścicielach
-
To jak,polecacie zobaczyć tą z linka na poprzedniej stronie czy darować sobie?
-
Cytat:
Napisał
DenyZ
pu3 w całej mojej okolicy jest tylko 1 Croma i do tego w benzynie, jedynie co to sąsiad ma AR 159 2.4 z ASB
"na bezrybiu i rak":cool: w AR jest ten sam zespół napedowy(silnik ma 10 kM wiecej) ale ASB taka sama.
-
A co powiecie o silnikach benzynowych w Cormce? Pytam bo nie będę jedynym kierowcą. Samochód będzie jeździł gdzieś 70% miasto i boję się w takiej sytuacji o Diesla(dpf,turbo,egr)
-
Ogólnie z tego co piszą szału nie ma. Silniki benzynowe są od opla i dość mocno awaryjne. W mieście również można poruszać się dieslem, można kupić takiego bez DPF albo zrobić tak że DPF nie będzie :) co do turob sprężarki to chyba miasto jej nie przeszkadza pod warunkiem, że pozwolisz zatrzymać się turbinie przed zgaszeniem silnika.
-
Cytat:
Napisał
Python28
Ogólnie z tego co piszą szału nie ma. Silniki benzynowe są od opla i dość mocno awaryjne. W mieście również można poruszać się dieslem, można kupić takiego bez DPF albo zrobić tak że DPF nie będzie :) co do turob sprężarki to chyba miasto jej nie przeszkadza pod warunkiem, że pozwolisz zatrzymać się turbinie przed zgaszeniem silnika.
Dokładnie.
A co do DPF-a ja nie mam z nim problemów, najważniejsze nie gasić silnika jak się wypala, bo na wolnych obrotach też się dokończy wypalanie.
-
Cytat:
Napisał
Capsel
bo na wolnych obrotach też się dokończy wypalanie.
No właśnie, a powiedzcie mi koledzy jak poznać, że na wolnych obrotach się już wypalił? Miałem taki przypadek na parkingu pod pracą i czekałem tak + - 10 minut ale czy się wypalił to tego nie wiem.
-
Wypalanie rozpoznaję po wysokim chwilowym spalaniu (na postoju odpada) i charakterystycznym buczeniu, czyli biorę to na słuch :)
Myślę, że jeśli odczekałeś te 10 minut to zdążył.
-
Witam
Niestety straciłem Crome, tir ją rozbił. Muszę kupić nowe, używane auto. Niestety po kilku latach jazdy fiacikiem mam problem znaleźć auto z porównywalnym wyposażeniem, które zapewni mi podobny komfort podróżowania. Wszystko które spełniają oczekiwania, sprostają wymaganiom rodziny 2 +2. Szukam Cromy ale tak jak przedmówcy tez mam problem znaleźć coś godnego uwagi.
Kiedyś któryś z kolegów pisał, że w salonie fiata ściągnęli mu auto z Italii, niestety nie pamiętam, który to salon fiata. Jeśli autor wspomnianej wypowiedzi tu trafi to bardzo proszę o info o salonie, jeśli pamiętasz jak się nazywa sprzedawca to też proszę o info.
-
maka131 na pewno znajdziesz coś godnego uwagi, cromali na pewno szkoda ale ważne, że Tobie nic się nie stało.
-
Cytat:
Napisał
maka131
Kiedyś któryś z kolegów pisał, że w salonie fiata ściągnęli mu auto z Italii, niestety nie pamiętam, który to salon fiata.
Jeśli dobrze pamiętam to był salon Fiata we Wrocławiu.
-
Salon Fiata Konrys z Białegostoku również sprowadza Cromy z Włoch, sam od nich kupiłem i puki co jestem zadowolony.
-
Witam wszystkich,
Jestem nowym użytkownikiem i również od jakiegoś czasu rozglądam się za Cromą. Poczytałem trochę tutaj na forum i zauważyłem dwie rzeczy:
po pierwsze nie jest łatwo znaleźć dobrego egzemplarza,
a po drugie jest wśród Was forumowicze sporo fachowców w temacie Cromy - takie odniosłem wrażenie.
W związku z tym zwracam się o pomoc, czy auto (link poniżej) jest godne zainteresowania Waszym zdaniem, czy może któryś z Was spotkał się może już z tym ogłoszeniem np. rok temu, co nie byłoby zachęcającą informacją :-(
Ok. 50km ode mnie stoi taka Fiat Croma 1.9 150 KM Full Opcja f-vat23% - OTOMOTO (ogłoszenie id: 4037053083).
i zastanawiam się czy w ogóle jechać ją oglądać.
Z góry dzięki za jakiekolwiek rady, informacje itd.
-
Brak tej takiej zaślepki z głośniczkiem wysokotonowym w lewych przednich drzwiach no i jest bardzo wytarty przycisk otwierania szyby kierowcy, właściciel chyba miał bardzo szorstkie paluchy :smile:. Mój ma przejechane prawie 200 i przyciski nie są tak wytarte. Laptop i kabel, miernik grubości lakieru w łapę i kogoś kto to ogarnie i jedź bo 50 kilo to nie tak daleko.
-
Wielkie dzięki za radę - chyba tak zrobię
-
Cytat:
Napisał
utek23
Fiat Croma 1.9 150 KM Full Opcja f-vat23% - OTOMOTO
Nie chce się czepiać ale rok produkcji tej Cromy to jest 2009 anie 2010 jak jest w ogłoszeniu. W Polsce puki co istotny jest rok produkcji a nie pierwszej rejestracji np. przy ubezpieczeniu AC.