czy to nie jest ta wtyczka ??
Załącznik 34619
To jest widok strony w wersji do druku
czy to nie jest ta wtyczka ??
Załącznik 34619
15 zł na alledrogo
1K0971955
Dopiero co to znalazłem :)
Sam zamawiam i zobacze czy pasuje
Aaa ok. U mnie póki co jak mrozy minęły wspomaganie wróciło heh.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wtyczka jest za duża :/
No to lipa :(
To nie jest ta wtyczka, ona nie pasuje do Fiata i Opla.
Musi być taka żeby pasowała do tego gniazda na dołączonym zdjęciu.
Puki co nikomu nie udało się znaleźć takiej wtyczki do kupienia.
Załącznik 34672
Oryginał 72,55 Euro (FIAT ePER)
zamiennik na ebayu 35,40 Funtów (https://www.ebay.co.uk/itm/POWER-WIR...8SO:rk:14:pf:0)
numer katalogowy - 51844351
Cena kosmiczna jak na taką pierdułkę.
Odgrzebuję temat. Czy ktoś montował we własnym zakresie wiązkę naprawczą numer fiat 51844351 / 71777052. Czy wiązkę od strony dwóch luźnych pinów podpina się pod klemy aku czy w jakieś konkretne miejsce. Informacje dostępne na forach wskazują, że bezpośrednio pod aku ale to sugerowało by, że na pompie będzie nonstop zasilanie niezależnie od zapłonu a to wydaje się być co najmniej dziwne.
Tak jest, jak odepniesz tylko masę od akumulatora to na + pompy jest cały czas napięcie.
Dzięki za odpowiedź, póki co wiązka niepotrzebna, wystarczyło rozpięcie kostki na pompie i porządne czyszczenie pinów. Od tego momentu jest OK.
Cześć, ma ktoś zdjęcie poglądowe jak podłączyć wiązkę naprawczą do akumulatora? Wiązka już przyszła ale nie bardzo wiem jak ją podłączyć.
Edit.
Ok, znalazłem film na yt. Trzeba wypiąć kable które aktualnie są przypięte do klem i podmienić na nowe.
Poniżej link do filmiku dla potomnych jakby ktoś jeszcze kiedyś szukał.
https://youtu.be/l2Chdo5P-W0
cześć , czyszczenie wtyczki jest chwilowe, na allegro są wtyczki od vectryc kupiłem ostatnio taką za 38 zł, do tego 2 przewody 16mm2 i 2 złączki na aku wszystko wyszło około 50zł ,nie powiem ci długości ,ułożyłem sobie na wzór linkę tak jak mi pasowało i takie mi jeden człek załatwił, z takim bypassem jeździłem ponad pół roku i znów wspomaganie padło . sprawdzałem ładowanie i niby ok 13,9 14v , przypomniałem sobie ,że kiedyś w netto kupiłem taką ładowareczkę z usb i wyświetlaczem woltów ,okazało się że przy ostrym kręceniu kierą po chwili napięcie zaczęło spadać do 11,7 ,a jak spada napięcie rośnie prąd i przegrzewa styk we wtyczce i to minusowy ,wymieniłem regulator , odpaliłem cromę i wspomaganie na chwilę wróciło , wk...ny wyciągnąłem styki z wtyczki ,wyczyściłem , ten minusowy zrobił się luźny lekko go ścisnąłem i tak jeżdżę od marca , zauważyłem, że przewody na wiązce trochę tą wtyczkę naciągają ,mam w planie zmontować nową ,ale przedłużę te przewody , takie moje doświadczenia z tum wspomaganiem, a bypass na allegro kosztuje 450 zł
też w zeszłym roku robiłem, kupiłem dokładnie tą wtyczkę.
i nie wiem co bardziej mnie wku#wia i irytuje- rozwiązanie tego od strony technicznej(ewidentna wada projektowa, jak myśle), czy absolutny brak dostepu, by cokolwiek tam zrobić, przy tej wtyczce.
no dramat.Załącznik 42524