To jest widok strony w wersji do druku
-
W marei przy 220 tez nie było widać znaczącego zużycia, a na pewno nie jak w innych z tym przebiegiem.
Filmiki te widziałem już kiedyś też.
Dziś dostałem jeszcze info z FAP od kolegi.
Mam dwa zastrzeżenia, ale chyba zadzwonię i będę gadał z gościem niech mi wyjaśni kilka rzeczy.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Wszystko też na prawdę zależy jak ktoś dba.. Po 160tyś km to wg. mnie nie powinno być widać praktycznie żadnego zużycia jak ktoś dba..
Stilo od legendarnego handlarza Stilonami z Wałbrzycha z cofniętym przebiegiem 300 tys. do 160 tys. km wyglądało lepiej. także jest trochę tak jak pisałem wcześniej - handlarze dostosowują przebieg do stanu tapicerki. no ale są handlarze i "handlarze".
-
Cytat:
Napisał
lukq
Dziś dostałem jeszcze info z FAP od kolegi.
Mam dwa zastrzeżenia, ale chyba zadzwonię i będę gadał z gościem niech mi wyjaśni kilka rzeczy.
I co dzwoniłeś do gościa :?:
Mnie odpycha jedna rzecz w tym aucie.Może będziecie się śmiać z tego co napiszę, ale ja patrzę jeszcze na stan zbiorniczka płynu chłodniczego.Taki wygląd nie świadczy zbyt dobrze o przeszłości lub o przebiegu silnika.
-
Wiesz co dziś się do tego przymierzam. Jakoś nie było czasu bo cały czas w pracy zapiernicz i po pracy tez nie mam gdzie rąk wsadzić. Udało mi się na szybko maila do niego napisać, jednak bez odzewu.
-
Jestem po rozmowie.
Niby trochę jak typowy handlarz, a trochę jak normalny człowiek.
Co udało mi się ustalić:
Miało 2 właścicieli, jeden do 2012, drugi do 2014.
Skończył się TUV we wrześniu 2014 i w grudniu go sprowadził
Cena za jaką kupił do 2800 Euro
To historia z FAP
2003.06.16 958 km
2003.10.30 9.477 km
2004.01.26 14690km
2004.03.27 19149 km
2004.12.02 39040 km
2005.01.15 39505 km
2005.02.23 41288 km
2005.04.15 42911 km
2006.12.07 57865 km
2007.12.11 - 68.176km,
Dalszych wpisów w bazie brak. Więc skąd te kolejne.
Miało przygodę jakąś lewy tylni błotnik, ponoć delikatnie i dawno
Z ceny też już udało się zejść wstępnie o 1400 zł |
Zgodził się na przegląd w ASO, ale! Od razu zastrzegł, że mają niezalegalizowane urządzenia (przecież to nie jest możliwe), dodatkowo mówi tak "przecież to i tak jakiś uczeń będzie robił przegląd, ja mam tu u siebie dobre warsztaty" no i to mi daje do myślenia.
Umowa/faktura jest normalnie jest na niego, czyli nie na jakiegoś Niemca.
Teraz muszę się z tym przespać i pomyśleć. Dla mnie to ok. 400 km więc trochę daleko żeby pojechać i wrócić bez niczego.
-
Troszkę tak dziwnie po Twoim opisie z rozmowy.Na dodatek te 400km też mają lekki wpływ na zakup auta, przećwiczyłem to na sobie.
-
Wiec się przespałem. Ten odpuszczam.... szukam dalej.
-
-
Czytając ostatni post, wygląda raczej że chyba nie :fiufiu::dlon:
-
Zastanawiam się, czy jeszcze trochę nie dołożyć, przeznaczyć jakieś ~20 tys zl i nie kupić Cromy
-
Jeżeli ja bym coś kupował to na pewno kwota była by czterocyfrowa.Ty startujesz z wyższego pułapu więc nawet bym się nie zastanawiał i już szukał bym kromki.
-
Z drugiej strony, czy warto wydać na samochód taka kwotę? Wolałbym kolejny rower. Jednak na niego nie zapanuje synka, żony i reszty bagażu...
-
Nie musisz przecież wydać na crome 20 tyś. chyba że bardzo zależy Ci na jak najmłodszym roczniku.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Z drugiej strony, czy warto wydać na samochód taka kwotę? Wolałbym kolejny rower. Jednak na niego nie zapanuje synka, żony i reszty bagażu...
pytanie zasadnicze. wolisz kupić Cromę w najniższej cenie z nieznaną przeszłością, niuansami, czy starsze, ale zadbane Stilo z wiadomą historią w cenie niekoniecznie najniższej i mieć jeszcze na rower? :)
-
Crome chce "dobra", jednak nie najtańsza, ani nie najdroższa. Jestem strasznym pedantem i takiej będę też szukał. W grę wchodzi przed lift, bo na po trzeba mieć kolo 30 tys... w głowie mam też inna markę. Pewnie szybko nie kupie... Stilo jest fajne, jeszcze tego modelu nie przekreślam ;)
-
żeby Cię zachęcić, ewentualnie zniechęcić do kupna Stilo, wrzucam moje plusy i minusy auta po jego 10 miesięcznym użytkowaniu
plusy:
- wyjątkowy i ponadczasowy dizajn (wersja 3D)
- komfortowy i wygodny w użytkowaniu: klimatronik, kontrola trakcji, czujniki parkowania
- oszczędny na trasie
- cichy jak na diesla
- zrywny i dynamiczny
- przestronny, dużo miejsca dla kierowcy i pasażera
- dodatkowe ogrzewanie PTC (wersja z klimatronikiem)
- ponadprzeciętna jakość nagłośnienia audio w standardzie
- intuicyjność w rozmieszczeniu przełączników
- trip computer
- miękkie i komfortowe zawieszenie
- elegancka deska rozdzielcza z bardzo ładnie zaprojektowanymi zegarami, kontrolkami i podświetleniem
- świetna wentylacja kabiny, żadnych problemów z parowaniem szyb
minusy:
- ogólnie niska kultura pracy na biegu jałowym, wibracje po odpalenu zimnego silnika itp.
- podatny na awarie aktywatorów klimatronik
- awaryjne głowice FM oraz czytniki CD w radioodtwarzaczach VISTEON
- korozja wokół zamka klapy bagażnika
- odpryski przy rantach przednich nadkoli
- niezbyt trwała tapicerka siedzeń i drzwi
- wewnętrzne plastiki drzwi podatne na rysy
- denerwująca deska podszybia reagująca głośnymi trzaskami na nagłe zmiany temperatury zarówno latem i zimą
- fatalny (pro-serwisowy) dostęp do niektórych elementów pojazdu: żarówki, filtr powietrza, czujnik overboost, przepływomierz
- brak podstawowych parametrów DPF w Trip Computer (wersje z DPF)
- problem z odczytem przebiegu pod MES/FES w centralce silnika (wersje Multijet)
- kiepskiej jakości plastiki pilotów centralnego zamka
- wrażliwy na zbyt niskie napięcie akumulatora moduł ABS
póki co, z auta jestem zadowolony. kwota za jaką kupiłem Stilo, była wówczas jedną z wyższych na otomoto. chyba się opłaciło. oprócz żarówek i rozrządu nic w aucie nie wymieniałem. prawdopodobnie latem czeka mnie zakup nowego akumulatora. tyle konkretów.
-
Fiat Stilo 10900 PLN. Częstochowa - otoMoto.pl
moje zastrzeżenia budzi prawy błotnik. jakby inny odcień niż maska. no i nowa nakładka na pedale sprzęgła ;) z ciekawostek - oryginalne radio z MP3. ciekawe czy sprawne...? ;)
-
To prawda. Zdjęcie wykonane specjalistycznie. Tak by ukryć wszystkie wady, złe strony samochodu.
-
Ale się naprodukował :D 5l po mieście :D hahaha! Auto w 100% niemieckie od szanującego samochody Niemca :D haha! Dla mnie skreślony :D
-
Ten jest ciekawy, ale nie wiadomo co dokładnie się wygięło no i gdzie jest obecnie zarejestrowany.
Fiat Stilo 2006 Sanok