To jest widok strony w wersji do druku
-
No właśnie, stosowanie zgodnie z instrukcją to podstawa. Proces zwykle wygląda dokładnie tak jak napisał byrrt.
Ja olej zmieniałem sam (dokładnie robił to mój ojciec), a przed zmianą zastosowaliśmy płukanę Millers Engine Flush. Wybrałem taką z jednego powodu - jest jej niedużo, 250 ml, i nie musiałem przed zalaniem spuszczać oleju, żeby jego poziom razem z płukaną nie przekroczył dopuszczalnej, maksymalnej ilości.
Olej wlałem Amsoil 5W40 zgodnie z zaleceniem na forum zmienolej.pl ZmienOlej :: Temat: Fiat Croma, 1.9 JTDm (150@184 KM), rocznik 2010 (1/2), jakby co to u mnie już filtra DPF nie ma.
-
Dziś wymieniłem olej, przeszedłem z ORLEN PLATINUM MAX-EXPERT 5W30 na RAVENOL MVO 5W40 CLEANSYNTO. Wydaję mi się że chodzi ciut ciszej, ale to się okaże jak go odpalę zimnego po nocy. Generalnie jak stałem z przodu auta przed wymianą to strasznie głośno klekotał, mam porównanie bo obok stała zapalona 159'ka z takim samym motorem.
-
Bdb oliwa! U stosunkowo tania..
-
Podepne sie pod temat, czy ktos moze mi powiedziec jaki jest rozmiar klucza do pokrywy filtra oleju w silniku 2.4 z 2007r? Ciezko jest sprawdzic z powodu braku miejsca. Z gory dziekuje
-
Cytat:
Napisał
robertdax
jaki jest rozmiar klucza do pokrywy filtra oleju w silniku 2.4
Witam
nasadka nr 36
-