To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Rozwód z Cromą . -
Witam
Teraz i ja muszę znależć nastepcę mojej Cromy, nie przetrwała spotkania z TIRem. Chciałem kupić kolejna Crome, niestety te które są na rynku sprzedaży nie spełniaja moich wymagań lub żony.
Przymieżam sie do ogladania auta z innej marki. siedziałem już w kilku i niestety po kilku latach jeżdzenia fiacikem żadne auto mi nie odpowiada, albo za małe, albo za wolne, albo niewygodne siedzenia:tongue
mam pytanie czy ktoś z Was siedział w czymś takim?
Toyota Corolla Verso Toyota Corolla Verso 2.2 D-CAT 177KM 2007 rok Nisko
-
Wiesz co, mogę polecić forda Mondeo po 2009 r,z silnikiem 2.0 tdci albo 2.2. Sam się do niego przymierzalem, silnik zawieszenie radzi sobie całkiem nieźle. Niestety jest z nimi problem, ciężko znaleźć godny egzemplarz. Ze swojej strony mogę polecić euro -car w Gdyni.
Oczywiście AR 159 jest też bardzo ciekawa opcja.
-
Alfa 159 jest na pewno świetnym samochodem (a jej wygląd bije na głowę inne auta według mnie) ale nie ma co jej nawet porównywać po względem ilości miejsca dla pasażerów (szczególnie z tyłu) i wielkości bagażnika z Cromą i Mondeo :)
Niestety u mnie właśnie dlatego odpadła jako kandydat do zakupu.
-
TO fakt, miejsca jest mało. Jednak ten wygląd .... och będzie moja na pewno.
Jeśli chodzi o autka rodzinne, to prócz mondeo w grę wchodził s-max (bagażnik ponad 800 l) jest ogromny.
Niestety, tez problem ze znalezieniem dobrego egzemplarza występuje. Dlatego (mając nóż na gardle), odkupilem od kolegi focusa mk2 kombi. Jednak ten samochód do mnie nie przemawia.
To już pewne, że pójdzie na sprzedaż w przyszłym roku. Jedno co w nim pewne ( tak mi się wydaje), że znajomy jeździł nim 8 lat.
-
159 ma jedną wadę. Kierownice która nie pasuje do auta. Z rodzinnych aut fajne są peugeota 5008
-
Też mi się tak wydawało ale po paru minutach wewnątrz zupełnie zmieniłem zdanie. Kierownica jak najbardziej pasuje, bardzo dobrze komponuje się z głęboko osadzonymi zegarami i konsolą środkową. A wersja w ciemnym kolorze to już w ogóle szał!
http://www.gaddidekho.com/wp-content...k-Interior.jpg
-
"Seth" dlatego wybrałem 5008 po Cromce bo spełnia moje oczekiwania :-)
A "maka131" taką Toyotkę miał mój teść i ma kolejną generację z zegarami na środku konsoli .Mając porównanie do 5008 to toyotka jest ciaśniejsza dużo mniejszy kufer słabo rozwiązany 3 rząd siedzeń,ale jesli chodzi o silnik mial 1 jak i w 2 dwulitrowy są OK
-
5008 bardzo mi się podoba, niestety nie spełnia kryterium ceny. Rzeczoznawca na oględzinach powiedział, że według niego będzie szkoda całkowita. Niestety Cromy nie są zbyt wysoko wyceniane przez ubezpieczycieli, nie dostane za dużo.
Moge wydać maksymalnie 25 tys. Na wiosnę zainwestowalem w Crome, zrobiłem jej zawieszenie i przekładnie kierowniczą. Poszło sporo kasy. Za tydzień zaczynamy wakacje z rdzina. Mamy już zarezerwowane wczasy, zaliczka poszła, nie mogę już zmienic terminu.
Wszystko powyższe niestety strasznie ogranicza budżet na zakup auta.
-
A co powiesz na Renault Laguna 3 generacji? Autko jest bardzo mało problematyczne a ceny są bardzo przystępne w stosunku do rocznika.
-
Laguna 3 bardzo ciekawe auto, też za takim patrzyłem. Silnik 2.0 turbo, do gazu jak znalazł :) Jak szukałem to patrzyłem za wersją GT 204 KM ale takich nie było z automatem. Ale 170 KM chyba też dość fajnie jeździ.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Wiesz co, mogę polecić forda Mondeo po 2009 r,z silnikiem 2.0 tdci albo 2.2. Sam się do niego przymierzalem, silnik zawieszenie radzi sobie całkiem nieźle. Niestety jest z nimi problem, ciężko znaleźć godny egzemplarz. Ze swojej strony mogę polecić euro -car w Gdyni.
Oczywiście AR 159 jest też bardzo ciekawa opcja.
Ja zdecydowanie nie polecam Mondeo ze względu na niewygodne fotele (zarówno tańsze wersje jak i Titanium - tam są inne) oraz bardzo słabe wyciszenie na autostradzie.
Jeżeli te dwa aspekty komuś nie przeszkadzają, to poza tym super auto z ogromnym bagażnikiem, fajnym prowadzeniem połączonym z niezłym komfortem zawieszenia, trwałymi tulejami, wahaczami itp. ładnie pracującą skrzynią i silnikiem.
Super samochód, poza tymi dwoma (dla mnie z moim kręgosłupem fotele są ważne) problemami.
-
A ja Lagune odradzam po zlym doswiadczeniu z ta marka. krolowa lawet i juz.
-
Ale to chyba Laguna 2 a nie 3 :)
No i pierwsza laguna też była raczej polecana.
-
W firmie mieli ich 5 sztuk i po roku zostala1 z urwanym wirnikiem od turbo. Więcej już żadnych Renault nie kupia.szmelc
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
No ale firmowy samochód jest użytkowany inaczej.
-
Cytat:
Napisał
jarokuc
No ale firmowy samochód jest użytkowany inaczej
To raz a dwa wymiana oleju co 30 tyś km skutkuje tym że niszczą się turbo sprężarki a w firmie na pewno tak robili. Z tego co czytałem wcześniej to koledzy rozmawiali o Lagunie ale z silnikiem benzynowym.
-
Tak jest, laguna z silnikiem benzynowym: 2.0T 170 lub 204 KM. Z tego co się orientowałem to bardziej słuszna opcja niż kopciuch. Ale to też silniki z turbo
-
Benzynowy silnik dużo lepiej obchodzi się z olejem mimo wszystko jednak olej zmieniał bym częściej niż zaleca producent, mam kolegę który regeneruje turbo sprężarki kiedyś mówił że gdyby nie silniki 1,9 renaulta to musiał by zamknąć interes :)
-
Cytat:
Napisał
jarokuc
A ja Lagune odradzam po zlym doswiadczeniu z ta marka. krolowa lawet i juz.
Właśnie dzięki takiej opinii Laguna 3 jest teraz w bardzo atrakcyjnych cenach. Jest to już zupełnie inny samochód. Właśnie dzięki podobnemu mechanizmowi spore grono z Nas kupiło Cromę bo jest dobra i tania w stosunku do rocznika.
-
Cytat:
Napisał
Toper
Ja zdecydowanie nie polecam Mondeo ze względu na niewygodne fotele (zarówno tańsze wersje jak i Titanium - tam są inne) oraz bardzo słabe wyciszenie na autostradzie.
Jeżeli te dwa aspekty komuś nie przeszkadzają, to poza tym super auto z ogromnym bagażnikiem, fajnym prowadzeniem połączonym z niezłym komfortem zawieszenia, trwałymi tulejami, wahaczami itp. ładnie pracującą skrzynią i silnikiem.
Super samochód, poza tymi dwoma (dla mnie z moim kręgosłupem fotele są ważne) problemami.
Trochę się dziwnie Twojej opini. Sam mam problemy zdrowotne- związane właśnie z kręgosłupem. Na początku czerwca pokonalem trasę ~1300 km Mondeo, w wesji full (chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o profil i regulacje foteli) i nie miałem jakiś przykrych doświadczeń czy boli. Fakt, raz wysiadłem jadąc na południe, jednak po to by załatwić potrzeby natury fizjologicznej. Na autostradzie jechałem ~160 km/h z Gdańska do Łodzi, hałasu wielkiego nie zauważyłem.
-
Każdy ma swoje preferencje dotyczące fotela i każdego co innego boli, dla mnie fotele w Cromie nie są zbyt wygodne bo są twarde jak w VW wolę miększe, ale co kto lubi.